Дивовижні паразити: рослини, гриби, тварини - Федор Владимиров, Алена Васнецова: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100016541)
kniga.biz.ua

Дивовижні паразити: рослини, гриби, тварини

Код: 2100016541
Купить Дивовижні паразити: рослини, гриби, тварини Федор Владимиров, Алена Васнецова
180 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 4 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Федор Владимиров, Алена Васнецова
Издательство Монолит-Bizz
Cтраниц 68
Год 2021
ISBN 978-617-7966-31-8
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 90x90/16 (215x220 мм.)

О книге Дивовижні паразити: рослини, гриби, тварини

Більшість жителів нашої планети носить у собі паразитів. Є тварини-паразити, комахи-паразити, черви-паразити, рослини-паразити... Всі вони як один нахлібники, але попри те, що їм не треба здобувати собі поживу (адже паразити живуть усередині цієї самої «поживи»), їхнє життя не таке вже й легке. Організм господаря постійно шукає способи позбутися непроханих гостей. Щоб вижити, паразити вдаються до неймовірних хитрощів.
 
Нам важко змиритися з їхнім існуванням. Проте це частина нашої природи. Нехай, скажете ви, та навіщо говорити про цю гидоту? Не все так однозначно.
 
Хіба ж можна назвати гидкою, наприклад, омелу чи зозулю, яку так часто згадують у піснях та казках? А деякі гриби-паразити, скажімо, кордицепс і пеніцилін, мають неоціненне значення для здоров’я людини. Хочеш дізнатися більше — читай книжку, що руйнує шкідливі стереотипи. 
 
ПРО АВТОРІВ
Альона Васнецова — у минулому бібліотекарка, а тепер співробітниця освітніх літературних порталів і авторка книжок. Розвиває інтернет-портали, присвячені дитячому читанню.
Грає та співає в музичному гурті.
 
Федір Владимиров — дизайнер, художник-ілюстратор, скульптор. Займається поліграфічним дизайном, графікою, розписує меблі й інтер’єри, виготовляє арт-ляльки. Учасник кількох виставок. Оформив безліч видань (як для дорослих, так і для дітей), створив і видав одну свою книжку та проілюстрував понад 50 різних проєктів.
 
ЦИТАТИ З КНИГИ
Червоненька квіточка
Рафлезії — повні паразити, вони не беруть участі у процесі фотосинтезу, перекладаючи всю турботу про свій добробут на господаря. Але розмножуються самі й використовують для цього досить екстравагантний спосіб: величезна червона квітка рафлезії, вкрита білими плямами, схожа на шматок напівзгнилого м’яса, а сильний трупний запах посилює схожість. Рої мух з усієї околиці радо злітаються до рафлезії, смакуючи наперед ситний обід. Збагнувши, що їх обдурили, мухи летять собі геть, встигнувши, однак, запилити квітку.
 
Індійське кіно
Одна з легенд про те, як рослина дістала назву «брат-і-сестра», така. Юнак і дівчина покохали одне одного всією душею й повінчалися. Згодом з’ясувалося, що вони рідні брат і сестра, розлучені в дитинстві. За всіма законами закохані мали розпрощатися, але дали собі раду, Здавалося б, у безпорадному становищі і, ставши квіткою, з’єдналися навіки.
 
Чи кислота — лимонна?
Як би ви відповіли на це запитання? Ні, не вгадали! Лимони тут ні до чого — кристаликами лимонної кислоти ми завдячуємо аспергілу чорному, тому самому, що утворює чорну цвіль у кутках житлових приміщень.
 
Любов вудильників
Вудильник-хлопчик народжується, живе і росте самостійно. Однієї чудової миті він стає дорослим і розуміє: непогано б одружитися, час обирати наречену! У різних видів вудильників колір, яскравість і частота спалахів ліхтарика різняться (так само, як у маяків). Тому вудильник-кавалер обирає даму з відповідними навігаційними вогнями і — та-дам!.. — впивається гострими зубами їй у черевце. Більше вони не розлучаються ніколи.
 
Цвіль-рятівниця
Є користь і від цвілі «неблагородної»: деякі її види слугують для створення антибіотиків, що допомагають у боротьбі з найрізноманітнішими хворобами. Вивчати антибактеріальні властивості цвілевих грибів почали ще в XIX столітті, а 1928 року Александр Флемінґ виявив у грибку з роду пеніцил саме ту речовину, що вбиває бактерій.
 
Хто перший встав…
Сомики-синодонтиси з африканського озера Танганьїка також підкидають свою ікру сусідам — цихлідам-трофеусам, які виношують потомство не де-небудь, а в роті. Мальки сомиків вилуплюються набагато швидше і з’їдають господарську ікру. Уявіть трагізм ситуації: цихліда-мати впевнена в безпеці дітей, а тим часом мальки сомиків усувають конкурентів просто в її роті.

pdf Сторінки з книги


Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Планер «I Have a Brave Plan» патріо ...
Коллектив авторов
Скетчбук «Create» кольоровий ...
Коллектив авторов
Френкі ...
Йохен Гуч,Максим Лео
Історії талановитих людей ...
Ирина Славинская

Книги автора/издательства

Тайм-менеджмент. Збірник самарі ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Розвиток мисл ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Ранній розвит ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Побудова нави ...
Коллектив авторов

Сегодня купили