Жарти для озброєних - Мазен Мааруф: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021140)
kniga.biz.ua

Жарти для озброєних (Предзаказ)

Код: 2100021140
Купить Жарти для озброєних Мазен Мааруф
399 грн
420 грн
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Мазен Мааруф
Издательство Видавництво
Cтраниц 178
Год 2022
ISBN 978-617-7818-85-3
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)
Эксперты
рекомендуют
Найкращі українські книжки 2022 року за версією ПЕН

О книге Жарти для озброєних

Після тривалої підготовки і відлежування пропонуємо вам ще одну незвичайну збірку оповідань. Критики порівнюють «Жарти для озброєних» із оповіданнями Роальда Дала, Етґара Керета та Емі Гемпел. Мазен Мааруф, арабськомовний письменник, який мешкає в Ісландії, пропонує одивнений погляд на реальність, жорстоку й кровожерну, а водночас психічно іншу, дивакувату. Тут бачимо життя у війні очима дитини та відчайдушні спроби зафіксувати «нормальність ненормального» з дорослої перспективи: у стосунках із коханими, літніми батьками, ненародженими дітьми.
 
Український читач знайде тут чимало знайомого: озброєних людей на вулицях, які кажуть, що прийшли захищати вас; назви озброєнь та снарядів; руїни там, де були міста. Однак уся ця смерть і морок пронизані життям, яке триває, й місцями теплим, місцями чорним гумором. Саме одивнення й гумор автор пропонує читачам як опору, щоби втриматися в цьому шалі.
 
«Жарти для озброєних» – той варіант чорного гумору, який буває в найзліших фарсах. Коли людина не просто падає через бананову шкірку, а падає прямо під ножі газонокосарки, якою керує продавець бананів (хоча, нащо це я вигадую дурнуваті аналогії, у самого Мааруфа їх достатньо). 
Ганна Улюра
 
Дебютна збірка, яка знову і знову повертається до теми гумору, коли її герої намагаються осмислити життя в зоні бойових дій у Лівані… дванадцять оповідань пропонують сюрреалістичний погляд на вплив війни на цивільне населення… Тривожна збірка, яка демонструє поняття втрати в усіх її різноманітних формах.
Сара Ґілмартін, Irish Times
 
Про автора:
Мазен Мааруф народився 1978 року в палестинській сім’ї в Бейруті . Він переїхав зі своєю сім’єю в Таль Аль-Заатар на початку громадянської війни в Лівані і зараз мешкає в Ісландії. Кілька років працював учителем хімії та фізики, а в 2001 році перейшов у літературну сферу та журналістику. Мааруф розпочав свою літературну кар’єру спочатку з віршів, видавши першу поетичну збірку у 2001 р. Мааруф також пише художню критику, літературні рецензії та мистецтвознавчу критику для кількох арабських газет і журналів, зокрема Al-Hayat, An-Nahar, Al-Arabi Al-Jadeed і Qantara. Він багато перекладає з ісландської на арабську, зокрема і «Дитя Землі» Сйона, яке видано у нашому Видавництві, «Руки мого батька» Майрона Ульберга та «Квіти на даху» Інгібйорги Сігурдардоттір. У 2015 році Мааруф отримав премію LiteratureLana, «Жарти для озброєних» отримали премію Аль-Мультака, також збірка увійшла до лонг-листа Букерівської міжнародної премії 2019.

pdf Сторінки з книги


Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Кульбабове вино ...
Рэй Брэдбери
Люди війни ...
Борис Гошко
Тіні забутих предків. Intermezzo ...
Михаил Коцюбинский
Навіки ніжні ...
Марьяна Савка
Містична Долина. Настільна гра ...
Коллектив авторов

Книги автора/издательства

Милий морок ...
Фабьен Вельманн
Пантера ...
Брехт Ивэнс
Кіндерланд ...
Мавил
Цієї зими ...
Элис Осман

Сегодня купили