Страшне добро - Джо Браунінг Ро: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100024748)
kniga.biz.ua

Страшне добро

A TERRIBLE KINDNESS

Код: 2100024748
Купити Страшне добро Джо Браунінг Ро
349 грн
Книга буде передана в службу доставки протягом 3 днів

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Джо Браунінг Ро
Видавництво Лабораторія
Сторінок 382
Рік 2024
ISBN 978-617-8362-26-3
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Страшне добро

Зворушлива історія про жертовність і співчуття.
 
Жовтень, 1966 рік. Дев'ятнадцятирічний Вільям Лавері от-от розпочне роботу в сімейній похоронній фірмі і вперше розважається на балі-бенкеті з нагоди випуску з коледжу. Святкування перериває звістка — в селі Аберфан стався зсув на вугільній шахті, і зі школи, похованої під ґрунтом, витягують величезну кількість тіл. Вільям одразу ж стає волонтером і вирушає в дорогу. Ця трагедія назавжди змінює його життя...
 
Та ніч змусила думати про маленького хлопчика, яким він був, і про втрати, які він так старанно намагався забути. Вільям виявляє, що співчуття може мати несподівані наслідки — адже те, що ми так невтомно віддаємо іншим, допомагає нам зцілитися самим.
 
Чому варто прочитати 
• Роман розповідає історію одного з бальзамувальників, який брав участь у ліквідації наслідків катастрофи в Аберфані, і про те, як це вплинуло на його життя в майбутньому.
• Історія, яка розбиває серце на шматки, а потім ніжно збирає його назад.
• Надія, співчуття та сила спільноти дбайливо загоюють рани.
 
Про авторку:
Джо Браунінг Ро — магістерка з художньої літератури в Університеті Східної Англії та керівниця програми з художньої літератури в Коледжі Люсі Кавендіш, Кембридж. Її дебютний роман «Страшне добро» був номінований на премію Брідпорта / Пеґґі Чепмен Ендрюс. 
 
Цитати:
Про трагедію Аберфану:
Вчора о 9:15 ранку відвал № 7, розташований у верхів’ї вугільної шахти «Мертір-Вейл», розмокнув унаслідок дводенної зливи та сповз униз по схилу гори. Пів мільйона тонн вугільних відходів змішалися з деревами, валунами та цеглою. На вершині гори було сонячно, але в маленькому селі Аберфан стояв туман. Тож, хоча відвальники й бачили, що шлак почав рухатися, селяни не знали, що на них насувається дванадцятиметрова хвиля гірської породи на швидкості понад вісімдесят кілометрів на годину. Знісши на своєму шляху залізничні колії, занедбаний канал і ферму, зрештою ця хвиля накрила початкову школу Пантглас і два ряди будинків.
 
Нестямні від горя батьки голіруч розгрібали завали. У перші дві години деяких дітей дивом вдалося врятувати, але вже після одинадцятої ранку підстав для оптимізму більше не з’являлося. Треба було відкопати понад 140 сто сорок тіл.
 
Про стосунки матері і сина:
Як ми вміємо руйнувати собі життя. У янголів має існувати якась небесна поліція, яка спиняла б нас у небезпечну мить, та, схоже, так не буває. Тож, мій найдорожчий сину, нам лишається тільки старатися прощати й бути прóщеними.
 
Про біль втрати:
— А що ти відчував там, у залі? — Мартін кидає ключі в кишеню пальта, і вони вдвох рушають додому. — Ти бачив біль, коли вони співали?
 
— Ні, — змушений визнати Вільям, — але мені було ніяково співати про це разом із ними.
 
— Нехай вони втратили все, однак не перестали бути людьми. Гадаю, більшість із них кохали. І, напевно, так само більшість із них колись думали, що світ — прекрасний. Тож, як на мене, співаючи про це, вони підтримують зв’язок із тими, ким були, ким є і ким могли б стати. Я не знаю напевне, Вільяме, та коли вони зливаються воєдино з піснею, текстом і музикою, це їх не ранить, а тільки йде на користь. І побий мене грім, якщо я шукатиму пісні не про кохання, життя, втрату, біль чи радість. Бо в цьому і є людина, — на мить він здіймає руки вгору. — Я ставлюся до них як до людей.

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст Страшне добро

Частина І
Аберфан

Частина II
Кембриджський хор

Частина III
Сімейне ремесло

Частина IV
Пірс, Опівнічний хор

Частина V
Аберфан

Подяки

Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Якби він був зі мною ...
Лора Новлін
Панк 57 ...
Пенелопа Дуглас
Залишся, якщо кохаєш ...
Колін Гувер
Кров і попіл. Війна двох королев ...
Дженніфер Арментраут
Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябін
Кров і попіл. Корона з позолочених ...
Дженніфер Арментраут
Покинь, якщо кохаєш ...
Колін Гувер

Книги автора / видавництва

Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Комплект книг для шанувальників фі ...
Том Фелтон, Алан Рикман
Остання бібліотека ...
Фрея Семпсон
Ризик-менеджмент ...
Владимир Савчук

Сьогодні купили