З нами житиме еласмотерій. Оповідання - Роман Голубовський: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100026019)
kniga.biz.ua

З нами житиме еласмотерій. Оповідання (Передзамовлення)

Код: 2100026019
Купити З нами житиме еласмотерій. Оповідання Роман Голубовський
269 грн
283 грн
В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Роман Голубовський
Видавництво Лабораторія
Сторінок 208
Рік 2024
ISBN 978-617-8362-98-0
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу З нами житиме еласмотерій. Оповідання

Обережно, ви потрапляєте на територію непізнаваного! Тут у квартирі мешкає доісторичний звір еласмотерій; люди, які падають з верхніх полиць, об’єднуються заради помсти; на яблуні проступає лик Божої Матері — ні, Ісуса! — а ні, все ж Божої Матері; на вечірці раптом трапляється страшне, смішне і геть нестерпне; персонажі на сторінках оживають, щоб тут же помирати. 
 
Роман Голубовський написав не просто збірку оповідань, а створив цілий альтернативний всесвіт, де абсурд легко сплутати з реальністю, а іронію — зі щирістю. Вам стане боляче, вам буде добре, ви навіть встигнете злякатися. І ви точно будете сміятися. Будь ласка, лягайте на кушетку!
 
Чому варто прочитати 
• Сміливі авторські експерименти, віртуозне жонглювання абсурдом, сатирою і комедією, алюзії на письменників й музикантів – від класиків до сучасності.
• Від засновника сайту сатиричних вигаданих новин UaReview.
• Підіймає важливі теми колоніального спадку, сприйняття війни, впливу медіа і пропаганди на суспільство, про місце релігії і мистецтва у житті людини.
 
Про автора:
Роман Голубовський — український письменник, медійник, засновник сатиричного сайту вигаданих новин UaReview, публікації якого, попри виразно гумористичний зміст, неодноразово поширювались у ЗМІ під виглядом справжніх новин. Роман відомий такими заголовками, як: «На Житомирщині батько двох дітей вбив муху», «Десь хтось щось зробив», «У Львові люди почали ходити по воді після того, як випав дощ». Працює в маркетингу, активний користувач соціальних мереж Facebook та Twitter, живе у Львові.
 
Цитати:
Зізнаюсь, йти біля тварини з довжиною тіла в чотири з половиною метри й висотою у два вселяє відчуття неабиякої сміливості. Так і думаєш: «Ану, панове хулігани, попросіть у мене закурити!». А ще — так і ловиш на собі ласі погляди жінок. Ймовірно, причина у величезному розі, що стримить вгору, і властивості якого вони мимоволі приписують тобі.
 
У тебе є незвичний дар, який просто так у цьому житті нікому не дається. Ти народжений для великих справ. І в нас немає сумнівів, що ти є саме тою людиною, на яку ми всі чекали. Людиною, яка поведе вперед нашу спільноту. Бо саме ти — наш Люк Скайвокер. Ти — наш Томас А. Андерсон. Ти — наш Тайлер Дерден. Ти потрібен нам, а ми потрібні тобі.
 
Як воно — зростати у такому місті, де все підпорядковано лише мистецтву? Твій прадід працював на заводі митцем, твій дід працював митцем, твій тато також, ти майже напевне закінчиш там само, і діти твої, якщо пощастить мати дітей, також. Мистецтво тисне на усіх жителів регіону й позбавляє вибору. І ти живеш серед таких самих, як і ти, позбавлених вибору людей.
 
Низький чоловік довго вибирає найтовстішу книгу, зрештою знаходить синю із написом «Улісс», а тоді підіймає її над собою й різко опускає на голову хлопця. Лейтенант Думін йде до полиць, теж дістає товстенне видання і теж б’є хлопця по голові. За хвилину ми всі б’ємо книгами хлопця.
 
Данило прочинив двері й побачив дружину, яка спокійно сиділа на ліжку й застібала бюстгальтер, та незнайомого чоловіка, який владно розсівся з іншого боку ліжка, одною рукою неспішно натягував на ноги штани, іншою — тримав телефон біля вуха й діловито вів розмову:
— Ні, так не піде! Скажи йому, що я не погоджую…
Чоловік помітив Данила, поклав телефон на плече й притиснув до вуха, а вільною рукою показав Данилові жестами, що за хвилину договорить, а поки він хай причинить двері, і продовжив на розмову. [...]
Данило причинив двері й вийшов у коридор. «Гість зовсім не схожий на злодія», — подумав Данило.
 
Відгуки
Збірка Романа Голубовського «З нами житиме еласмотерій» — це легка книжка, в якій іронічно підважено імперські наративи минулого. Стереотипи руйнуються, реальність надламується, а метафори буквалізуються: персонажі падають з полиць у потягах, живуть у містах, збудованих навколо літературних заводів, заводять собі велетенську вимерлу тварину замість звичного кота, виявляють, що в серці у них дзеленчать уламки минулого, стають свідками побутового дива. Герої іноді плачуть, але частіше сміються, а з ними сміється й читач. Сам же Роман Голубовський заглядає всередину людини і запитує: чому так серйозно?
Віра Агеєва, літературознавиця, професорка Києво-Могилянської академії
 
Винахідлива, емоційна та гнучка проза. Такі тексти завжди захоплюють, у них легко занурюватися. Втім читати цю книжку варто через інше — її екзотичні сюжети. Вони не лише чіпляють, а й приголомшують. І це тим більш неймовірно, адже йдеться про дебютну збірку. Наполегливо рекомендую.
Макс Кідрук, письменник, видавець
 
Давайте одразу: я — стендап-комік, який працює в гуморі безперервно впродовж двадцяти років. І в абсурді. Такі люди достатньо душні щодо «посміятись із чогось». До чого я. А до того, що я сміявся, і не раз. Це кайф. І для мене це — респект. А тепер до деталей. Якщо ви любите Монті Пайтон — обов’язково почитайте про кишенькового злодія. «З нами житиме еласмотерій» — це оповідання прочитайте хоча б через смішне слово. «А тепер усе інакше» — здавалось, що це знову випад у бік Пайтонів (їхній фільм «А тепер дещо зовсім інакше»), але це поклін часам «Території А», які — чудові. Читати всім! Трішки абсурду не завадить ніколи!
Василь Байдак, комік

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст З нами житиме еласмотерій. Оповідання

Чоловік, який впав з верхньої полиці
Богдан
Регіон
Кров
План №2
Венера Мілевська
Як казав мій дід
Місія «Марія на яблуні»
От питання
Персонаж
Не все так однозначно
Як мовчить Косовиця
Особливість
Усміхнені люди
А тепер усе інакше
В’язень
Кишеньковий злодій
Lepus
З нами житиме еласмотерій
Роман Голубовський
Вечірка
Подяки

Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Якби він був зі мною ...
Лора Новлін
Панк 57 ...
Пенелопа Дуглас
Залишся, якщо кохаєш ...
Колін Гувер
Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябін
Покинь, якщо кохаєш ...
Колін Гувер
Кров і попіл. Із крові й попелу ...
Дженніфер Арментраут

Книги автора / видавництва

Лімб. Місце загублених душ ...
Кирилл Половинко
Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Комплект книг для шанувальників фі ...
Том Фелтон, Алан Рикман
Остання бібліотека ...
Фрея Семпсон
Державець. Флорентійські хроніки ...
Никколо Макиавелли

Сьогодні купили