Розумний плакат «Сонячна система» - Максим Мирошниченко, Юрий Челомбитько: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100010375)
kniga.biz.ua

Розумний плакат «Сонячна система»

Код: 2100010375
Купить Розумний плакат «Сонячна система» Максим Мирошниченко, Юрий Челомбитько
450 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 4 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Максим Мирошниченко, Юрий Челомбитько
Издательство Монолит-Bizz
Cтраниц 1
Год 2020
ISBN 978-617-577-227-0
Обложка мягкая
Язык Украинский
Формат 475х892 мм

О книге Розумний плакат «Сонячна система»

ПРО ПЛАКАТ
Скільки планет у Сонячній системі? У якої з них найбільше супутників? Чому Плутон більше не вважається планетою? Де розташований пояс Койпера? Яка планета найгарячіша? Який шторм на Юпітері триває вже понад 350 років? З чого складаються кільця Сатурна? Скільки важить Сонце?.. 
 
Цікаво, еге ж? Про все це і про багато іншого розкаже розумний плакат «Сонячна система». Те, що ще вчора здавалося нудним і складним, стане для ваших дітей цікавою, захопливою мандрівкою. 
 
І все завдяки тому, що:
 
- Інформація на плакаті чітко структурована. Усе прив?язано до двох шкал — температури і відстані, а відомості про планети сегментовані. Завдяки цьому у свідомості формується основа для сприйняття практично будь-якого обсягу знань.
 
- Магія візуалізації творить дива! Все настільки чітко і зрозуміло, що Ваша дитина запам?ятає розташування небесних тіл та їхні назви, просто дивлячись на плакат. Тільки погляньте, і самі все зрозумієте!
 
- Не переживайте щодо достовірності інформації! Ми створювали цей плакат з величезною увагою до деталей. Співвідношення розмірів планет, масштаби, а також точність технічних характеристик у ньому — на найвищому рівні. Навіть учитель астрономії буде радий такому подарунку!
 
- Це по-справжньому розумний плакат! Ми забезпечили практично всі ключові об?єкти на ньому QR-кодами, за якими прихована маса корисних відомостей. Просто наведіть на них камеру телефону — і пориньте у процес пізнання!
 
- Зручний формат! Плакат легко кріпиться над робочим столом і стає доступним практично з будь-якого місця в кімнаті. Всі ключові об?єкти на ньому досить великого розміру.
 
Плакат упакований в акуратний стильний тубус, що робить його практично ідеальним подарунком. Не сумнівайтеся, такої крутої штуки Ви ще точно ніколи нікому не дарували!
 
ПРО ПРОЕКТ
Ми плануємо створити цілу серію розумних плакатів, які наочно, просто й цікаво розкажуть про складне. Головна мета — захопити дітей процесом пізнання. Адже навіть найбільш складні речі стають доступними для розуміння, якщо зробити процес їх вивчення захопливим.
 
Особливо легко це вдається з використанням сили візуалізації! Ви коли-небудь помічали, наскільки легше сприймається будь-яка інформація, якщо вона добре структурована і цікаво подана? Для навчання дітей ці чинники мають іще більше значення, ніж для дорослих.
 
Ви будете здивовані тим, наскільки глибоко ваша дитина може бути залучена у процес розбору таких непростих тем як будова Сонячної системи, атмосфери, земної кори, океану... І найголовніше — для цього практично нічого не доведеться робити! Ні умовлянь, ані підкупу, ні погроз та ультиматумів — просто повісьте розумний плакат у кімнаті дитини і подивіться, що буде. Ми знаємо, про що говоримо, оскільки перевіряємо всі свої творчі ідеї на власних дітях.
 
ПРО АВТОРІВ
Максим Мірошниченко — ненавмисний фахівець широкого профілю, позаяк має шкідливу звичку доскіпливо розбиратися в тонкощах будь-якої діяльності, з якою йому доводиться стикатися в житті.
Закінчив магістратуру автомобільного факультету ХНАДУ, вміє читати і писати.
Переконаний, що зайвих знань не буває, а будь-які найскладніші речі можна пояснити простою, зрозумілою навіть дитині мовою.
 
Юрій Челомбітько — талановитий співавтор «розумних плакатів» для дітей, дизайнер-верстальник видавництва «Моноліт». Закінчив Харківський національний університет радіоелектроніки за спеціальністю «Видавництво і поліграфія». Має великий досвід проектування та виготовлення друкованих і електронних мультимедійних видань.
Серед його захоплень активні види спорту, зокрема участь у Харківській аматорській баскетбольній лізі, читання і музика.
 
ВИТЯГИ
Космічна геометрія
На північному полюсі Сатурну хмари утворюють гігантський шестикутник правильної форми, вперше виявлений у 80-х роках XX століття космічними апаратами «Вояджер», що пролітали повз цю планету. Розмір кожної сторони шестикутника складає 13 800 км, тобто перевищує діаметр Землі. Протягом усього часу з моменту його виявлення шестикутник зберігає свою форму, попри те, що хмари в ньому з величезною швидкістю обертаються разом із планетою. Для пояснення цього феномена вчені помістили на обертову установку 30-літрову посудину з водою, а всередину її  невеликі кільця, що обертаються з іще більшою швидкістю. Зясувалося, що водяний вихор, який утворюється під час обертання всіх елементів установки, за певної швидкості обертання внутрішніх кілець набуває правильної шестикутної форми.
 
Космічна геометрія
Європа має найбільш гладеньку серед тіл Сонячної системи поверхню, що складається виключно з водяного льоду, який місцями перерізають тріщини. На відміну від інших космічних обєктів без розвиненої атмосфери, на поверхні Європи практично немає кратерів. Спеціальні дослідження виявили під кригою водяний океан, глибина якого сягає 90 км. З огляду на те, що вкрай розріджена атмосфера супутника складається переважно з кисню, вчені припускають, що кисень цілком міг проникнути і в підлідний океан, а отже, в ньому могло виникнути життя ? як одноклітинні форми, так і більш розвинені.
 
Кінець світу скасовується
У 1910 році комета Галлея була вперше сфотографована, а вченим вдалося зясувати її склад  отруйний газ ціан і чадний газ. Тому новина про те, що Земля за кілька днів має пройти через хвіст комети, спровокувала «пророцтва» про близький кінець світу і викликала паніку, а підприємливі люди непогано заробили на продажу «протикометних» парасольок і таблеток.
 
Малюк-рекордсмен
Серед планет Сонячної системи менший від Марса тільки Меркурій. При цьому серед усіх планет, що обертаються навколо Сонця, саме на Марсі розташовані найвища гора, найбільший каньйон і найбільший з відомих ударних кратерів.
 
Илюзія Місяця
Місяць, що висить низько над горизонтом (під час його сходу або заходу), здається набагато більшим, ніж коли ми спостерігаємо його високо в небі, тоді як відстань до нього насправді залишається незмінною. Цей феномен має назву «ілюзія Місяця» і досі не має підтвердженого наукового пояснення. Дуже поширена хибна думка, що збільшення відбувається тому, що земна атмосфера діє подібно до лінзи. Насправді заломлення світлових променів в атмосфері (астрономічна рефракція), навпаки, трохи зменшує розмір спостережуваного небесного тіла по вертикалі й ніяк не впливає на його розмір по горизонталі, через що місячний диск над горизонтом здається трохи приплюснутим.
 
Невідома Земля
Попри значні успіхи в освоєнні космосу, людство ще не до кінця дослідило планету, на якій живе. Так, земна суша вивчена на 98 % (залишаються не дослідженими важкодоступні місця тундри й арктичної пустелі, а також кілька океанських островів), а Світовий океан лише на 2 %. З огляду на те, що Земля здебільшого покрита водою, можна сказати, що людству відомо лише близько 30 % планети, на якій воно живе.
 
Крижана мантія Церери
Карликова планета Церера - найбільший обєкт пояса астероїдів  цікава тим, що її камяне ядро оповиває мантія з водяної криги завтовшки до 100 км. За оцінками вчених, сумарний обєм льоду Церери становить близько 200 мільйонів кубічних кілометрів ? це більше, ніж сумарна кількість прісної води на Землі!
 
Сюрпризи Венери
Неймовірний атмосферний тиск на поверхні, що приблизно дорівнює тиску води на глибині 900 метрів, хмари з сірчаної кислоти і сніг із сульфідів свинцю та вісмуту, яким покрито багато гірських вершин Венери, ось далеко не повний перелік сюрпризів цієї планети. Фактично вся атмосфера Венери - це один суцільний гігантський ураган зі швидкістю вітру до 140 м/с. Кислотні дощі, що виникають у нижніх шарах атмосфери, супроводжуються блискавками і ніколи не досягають поверхні планети, випаровуючись на льоту. Картину доповнює Сонце, що сходить не на сході, а на заході, Венера обертається у протилежному всім іншим планетам напрямку.






Добавить свой отзыв о книге

Видео Розумний плакат «Сонячна система»



Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект умных плакатов «Мир вокруг ...
Максим Мирошниченко, Юрий Челомбитько
Комплект розумних плакатів «Світ на ...
Максим Мирошниченко, Юрий Челомбитько
Умный плакат «Навыки и профессии бу ...
Максим Мирошниченко
Умный плакат «Планета Земля» ...
Максим Мирошниченко
Розумний плакат «Планета Земля» ...
Максим Мирошниченко
Умный плакат «Глубины океана» ...
Максим Мирошниченко

Сегодня купили