Антикрихкість. Про (не)вразливе у реальному житті - Нассим Талеб: купить книгу в kniga.biz.ua
kniga.biz.ua

Антикрихкість. Про (не)вразливе у реальному житті

ANTIFRAGILE: Things That Gain from Disorder (Incerto)

Код: 7801
Купить Антикрихкість. Про (не)вразливе у реальному житті Нассим Талеб
350 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Нассим Талеб
Издательство Наш Формат
Cтраниц 392
Год 2021
ISBN 978-617-7973-00-2
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)
Эксперты
рекомендуют
Валерий Пекар

О книге Антикрихкість. Про (не)вразливе у реальному житті

Эта книга входит в Комплект Чорного лебедя , Комплект Талеба українською

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

Нова книжка всесвітньо відомого філософа, математика, науковця Насіма Ніколаса Талеба, автора світового бестселера «Чорний лебідь».

ПРО КНИЖКУ
Наше життя неможливе без хаосу, мінливості та стресу, які постійно тиснуть на нас. В умовах невизначеності ми прагнемо сталості, однак саме вона стає перешкодою на шляху до розвитку. Дивовижно, та завдяки невизначеності і впливу змін люди, речі та цілі системи можуть еволюціонувати й ставати кращими. 

Цю рису Насім Талеб називає антикрихкістю й окреслює прості правила, які допоможуть обернути непередбачуваність і невизначеність на джерело самовдосконалення. Ба більше, ця властивість дає користь як людям, так і компаніям і навіть країнам, а коло питань, які допомагає з’ясувати книжка, надзвичайно широке — від методу помилок, оцінювання ризику до політики, освіти й медицини.

ДЛЯ КОГО КНИЖКА
Книжку варто всім, хто цікавиться теорією ймовірності, математикою, філософією, системним аналізом та літературою.

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА
«Антикрихкість» — це детальна інструкція з виживання у світі, де правлять Чорні лебеді. Це одна з книжок усесвітньо відомої серії «Невизначеність» (Incerto), до якої входять також «Чорний лебідь» («Наш формат», 2017), «Обдурені випадковістю» та «Прокрустове ложе», які наше видавництво готує до друку. На думку самого автора, «Антикрихкість» — найважливіша його праця.

ПРО АВТОРА
Насім Ніколас Талеб — лівансько-американський філософ, математик, науковець. Працював на керівних посадах у брокерських фірмах Лондона і Нью-Йорка. Колишній біржовий аналітик, засновник хедж-фонду Empirica Capital LLC. Викладав у кількох університетах, зокрема в Нью-Йоркському та Оксфордському. Видатний літератор, письменник, знаний у всьому світі відкриттям феномену Чорних лебедів.

ВІДГУКИ ПРО КНИЖКУ
Неймовірна праця, сповнена прикладів, історій, влучних зауважень і гостроцікавих недомовок. Я вже хочу прочитати її знову. А потім ще раз.
Мет Рідлі, Wall Street Journal

Смілива книжка, яка пояснює, чому і як саме ми можемо скористатися невизначеністю, випадковістю та помилковістю. Це може докорінно змінити ваше життя.
Newsweek

Антикрихкість — це не просто економічна й політична доктрина. Це також ключ до хорошого життя.
Fortune

ЦИТАТИ
Про функціонування в умовах невизначеності
Антикрихкість любить випадкове й невизначене, що означає — і це дуже важливо — любов до помилок, точніше, до певного розряду помилок. Антикрихкість дає нам змогу функціонувати в умовах невизначеності, коли ми не до пуття відаємо, що робимо — і все одно досягаємо успіху. Скажу просто: робити ми вміємо краще, ніж думати, — саме завдяки антикрихкості. По-моєму, завжди краще бути антикрихким невігласом, ніж дуже кмітливим і крихким.

Про Чорних лебедів
Чорні лебеді (з великої літери) — це непередбачувані рідкісні події великого масштабу, які спричиняють серйозні наслідки. Непередбачувані для окремого спостерігача. Назвімо такого підсліпуватого спостерігача «індичкою» — ці події стають для нього повною несподіванкою і завдають шкоди, мов День подяки для індички. Я стверджую, що історію роблять «чорнолебедині», рідкісні події, а ми натомість займаємося тонкими нюансами звичайного, розробляємо моделі, формулюємо теорії, будуємо концепції, які не допомагають ані побачити Чорних лебедів, ані оцінити ймовірність їхньої появи.

Про антикрихкість
На щастя, природа-мати — завдяки антикрихкості — найкращий фахівець із рідкісних подій і найкраще дає раду Чорним лебедям. Мільярди років вона якось виживає без командно-адміністративних розпоряджень випускників Ліги плюща, яких розсадили по директорських кріслах. Антикрихкість — це не просто засіб від Чорних лебедів; зрозуміти її — означає перестати боятися рідкісних подій, які й творять історію, технологію, науку, все на світі.



pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Антикрихкість. Про (не)вразливе у реальному житті

Пролог
 
Книга перша
Вступ до антикрихкості
Розділ 1. Між Дамоклом і Гідрою
Розділ 2. Гіперкомпенсація і гіперреакція скрізь
Розділ 3. Кіт і пральна машина
Розділ 4. Те, що мені шкодить, робить інших сильнішими
 
Книга друга
Модерна епоха заперечує антикрихкість
Розділ 5. Базар і скляний офіс
Розділ 6. Скажіть їм, що я люблю (обмежену) випадковість
Розділ 7. Наївне втручання
Розділ 8. Прогноз — дитя модерності
 
Книга третя
Світ без передбачень
Розділ 9. Товстун Тоні і крихкороби
Розділ 10. Сенека навспак
Розділ 11. Ніколи не одружуйся з рок-зіркою
 
Книга четверта
Про антикрихкість: опціональність, технологія, розумність
Розділ 12. Солодкий виноград Фалеса
Розділ 13. Повчіть птахів літати
Розділ 14. «Дві великі різниці»
Розділ 15. Історія, написана невдахами
Родзіл 16. Урок безладу
Розділ 17. Товстун Тоні сперечається із Сократом
 
Книга п'ята
Нелінійність і нелінійність
Розділі 18. Про різницю між каменем і тисячею камінчиків
Розділ 19. Філософський камінь і його протилежність
 
Книга шоста
Via negativa
Розділ 20. Час і крихкість
Розділ 21. Медицина, опуклість і непрозорість
Розділ 22. Жити довго, але не надто довго
 
Книга сьома
Етика крихкості і антикрихкості
Розділ 23. Як вийти сухим із води: антикрихкість і опціональність чужим коштом
Розділ 24. Підганяємо мораль під професію.
Розділ 25. Висновок
 
Епілог. Від Воскресіння до Воскресіння
Глосарій
Подяки
Бібліографія


Валерий Пекар

Коли наприкінці ХХІ сторіччя будуть укладати список найважливіших книг останніх ста років, там будуть книги, які сьогодні переважно ще не написані. Але принаймні одна з уже написаних там буде точно — саме ця, бо вона безсумнівно є однією з найвеличніших книг нашого часу. Насім Талеб, знайомий читачам своїм «Чорним лебедем», написав найголовнішу працю свого життя під назвою «Антикрихкість».

Чорний лебідь — це непередбачувана малоймовірна подія, що призводить до величезних змін. Можна намагатися захиститися від таких подій, але автор пропонує більше — отримувати від них користь. Для цього він запроваджує поняття антикрихкості — здатності систем не лише не ламатися від навантажень, криз та випробувань, не лише бути невразливими та стійкими, а навпаки, ставати сильнішими, як тіло атлета стає сильнішим від тренувань. Антикрихкі системи завжди готові до невизначеності, раптових змін, помилок, випадковостей, напружень та стресів.

Талеб об’єднує концепцією антикрихкості такі різні сфери, як бізнес, еволюцію життя на Землі, технологічний прогрес, економіку, батьківство, політичні системи, освіту, містобудування, людське здоров’я тощо. Він послідовно викладає принципи, які може втілити в своє життя кожна людина, чим би вона не займалася. Автор жорстко висміює тих, хто, на його думку, постійно збільшує крихкість навколо себе: чиновників, банкірів, науковців, лікарів, занадто турботливих батьків тощо. Натомість він оспівує тих, хто живучи у зоні ризику, навчився бути антикрихким: малий бізнес, біржових трейдерів, митців, рестораторів та таксистів. Він пропонує практичні стратегії, але під ними ховається глибоке філософське підґрунтя.

Талеб не лише філософ, а й практик, і відповідно до морального кодексу практика він завжди сам робить вчинки, що спираються на проголошені ним принципи. За цією етикою ХХІ сторіччя стоїть мудрість тисячоліть. Не все у світі можна пояснити, далеко не все можна передбачити, але можна жити так, щоб відповідати духу свого часу.


Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
В. Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Antifragile: Things that Gain from ...
Нассим Талеб
Fooled by Randomness: The Hidden Ro ...
Нассим Талеб
The Black Swan: The Impact of the H ...
Нассим Талеб
Комплект Чорного лебедя ...
Нассим Талеб

Сегодня купили