kniga.biz.ua

19 років Kniga.biz.ua

Cooking in the Wild. Сучасна гастрономія в глибинах Карпат

Код: 2100027504
Купить Cooking in the Wild. Сучасна гастрономія в глибинах Карпат Дмитрий Бахта, Игорь Мезенцев
2300 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 10 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Дмитрий Бахта, Игорь Мезенцев
Издательство CP Publishing
Cтраниц 256
Год 2024
ISBN 978-617-8417-00-0
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 100х60/8 (245х290 мм.)

О книге Cooking in the Wild. Сучасна гастрономія в глибинах Карпат

Книга «Cooking in the Wild | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат» – про виживання в природі українських Карпат, спільне приготування їжі, дбайливе ставлення до довкілля, ліс і гори, про любов до українських традицій і покликання кухаря. У 2019 році відомий шеф-кухар Ігор Мезенцев разом із талановитим фуд-фотографом Дмитром Бахта й Анною Смоляковою створили унікальний проєкт «ТОПОТ», головна мета якого – повернення до витоків національної гастрономії. Учасники – українські та іноземні шеф-кухарі – проводять п’ять днів у лісі, горах, спускаються до річки.

Вони готують сучасні страви в абсолютно диких умовах, використовуючи інгредієнти, які можуть взяти з природи, а також придбати у місцевих фермерів.

У 2021 році в четвертій зустрічі «ТОПОТ: Міст», що відбулася в Карпатах і увійшла до цього видання, взяли участь українські кухарі, а також представники іноземної гастрономічної спільноти з ОАЕ, Данії, Іспанії, США, Великої Британії. Усі були в рівних умовах – чоловіки та жінки, зіркові кухарі та початківці. Кожен інгредієнт шефи мали знайти, зібрати або придбати у фермерів. Під час цієї експедиції учасники приготували численні страви з дичини, яку вони купили в місцевих мисливців, і м’яса, придбаного у фермерів, причому використовували різні техніки: варили, смажили на багатті та запікали в земляній печі. У своїх стравах шефи максимально задіяли дикороси – їстівні плоди, горіхи і насіння рослин, трави, гриби тощо, які виросли в природному дикому середовищі, а не були культивовані людиною. Звичні рослини, що оточують українців на кожному кроці та ростуть на городах, у полях і лісах, шефи використовували як яскраві приправи, а іноді навіть робили центральним інгредієнтом своїх кулінарних творінь.

У підсумку Дмитро Бахта створив унікальний фотоматеріал, що через сучасні стилізовані фотографії демонструє сучасні, складні страви, часто витвори справжньої високої кухні. Цей проєкт, як і всі «ТОПОТ», – неоцінений внесок у розвиток сучасної гастрономії України, мотивація та натхнення для всіх шеф-кухарів, фермерів. Це безпрецедентний випадок: такі кулінарні експедиції в Європі ще не проводилися. Українці досі часто не розуміють, які скарби має наша унікальна природа, наскільки багаті традиції та спадщина, що лежать в основі нашої сучасної культури, невіддільна частина якої – гастрономія. Саме про це наша книга.







Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Залізний генерал. Уроки людяності ...
Людмила Долгоновская
Вивчи цю кляту англійську! ...
Артем Редванский
Тайм-менеджмент. Збірник самарі ...
Коллектив авторов
Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский

Книги автора/издательства

Conceptual photography ...
Люсия Бондар, Сергей Мельниченко
Contemporary Ukrainian Crafts. Трад ...
Люсия Бондар, Коллектив авторов
Ukrainian Folk Fashion ...
Люсия Бондар, Анна Сеник, Юрий Мельничук
Blossom! ...
Лилит Саркисян
Ukraine Rising ...
Люсия Бондар
Ordered Chaos / Упорядкований хаос ...
Люсия Бондар, Анна Аветова, Евгений Заяц

Сегодня купили