Дрібних мрій не буває. Про сміливість, уяву та становлення сучасного Ізраїлю - Шимон Перес: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100010585)
kniga.biz.ua

Дрібних мрій не буває. Про сміливість, уяву та становлення сучасного Ізраїлю

No Room for Small Dreams. Courage, Imagination, and the Making of Modern Israel

Код: 2100010585
Купить Дрібних мрій не буває. Про сміливість, уяву та становлення сучасного Ізраїлю Шимон Перес
333 грн
350 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Шимон Перес
Издательство BookChef
Cтраниц 288
Год 2023
ISBN 978-966-993-236-5
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 72x102/16 (170x240 мм.)
Эксперты
рекомендуют
Валерий Пекар

О книге Дрібних мрій не буває. Про сміливість, уяву та становлення сучасного Ізраїлю

Дрібних мрій не буває!

Це історія про становлення справжнього лідера. Вона навчає сміливості й готовності ухвалювати складні рішення, спираючись на принципи й цінності. Учить не боятись мріяти, створювати і досягати поставлених цілей. Надихає долати труднощі, хай якими нестерпними вони здаватимуться. «Нам потрібне покоління, яке розглядатиме лідерство як благородну справу, визначену не особистими амбіціями, а мораллю — і закликом служити. Нам потрібні лідери, які вірять, що світ можна змінити не вбивством і стріляниною, а творчістю і змаганням... Я сповнений надії, бо вважаю, що це покоління вже на підході, саме в цей момент воно вже ходить Землею» — Шимон Перес, один із лідерів Держави Ізраїль, яка поставала завдяки його зусиллям.

Шимон Перес перетворив країну обіцянки на Обіцяний край, діставшись сюди одинадцятилітнім хлопчиком із маленького польського селища. Тут Шимон зростав, працював у кібуці, став лідером ізраїльської молоді, одружився й долучився до розбудови неймовірної країни можливостей і втілення мрій. Шимон Перес легко і з гумором відкриває душу, підсумовуючи свої здобутки і здобутки Ізраїлю в розвитку авіаційної й аерокосмічної сфер, мистецтві перемовин із європейськими й азійськими урядами, спробі подолати тероризм на Близькому Сході й у світі. Зусиллями цієї людини й постала Держава Ізраїль з найліпшою у світі медициною і кількістю стартапів, що перевищує їх число навіть у Кремнієвій долині. І хоч мрії й мають свою ціну, та все одно Перес чимдуж мріяв і вірив у чудо. І воно справдилося, бо дрібних мрій не буває.

pdf Перші 10 сторінок книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Дрібних мрій не буває. Про сміливість, уяву та становлення сучасного Ізраїлю

РОЗДІЛ 1
ПОКЛИК
 
РОЗДІЛ 2
НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, КОАЛІЦІЯ ТА БОРОТЬБА ЗА БЕЗПЕКУ
 
РОЗДІЛ З
ЛЕГЕНДА І НАДБАННЯ ДІМОНИ 
 
РОЗДІЛ 4
ОПЕРАЦІЯ «ЕНТЕББЕ»: ЗАВЗЯТТЯ Й ВІДВАГА 
 
РОЗДІЛ 5
РОЗБУДОВА НОВОЇ НАЦІЇ 
 
РОЗДІЛ 6
У ПРАГНЕННІ ДО МИРУ
 
ЕПІЛОГ
ПІСЛЯСЛОВО
 


Валерий Пекар

Шимон Перес провів у політиці майже все своє життя, більше 70 років, від делегату кібуцу на молодіжну конференцію до президента Ізраїлю. Він був активним учасником всіх поворотних моментів становлення країни та описує у книзі ті з них, до яких був безпосередньо причетним: створення авіаційної промисловості, прорив міжнародного ембарго, будівництво ядерного реактора, унікальна операція зі звільнення заручників в Ентеббе, подолання глибокої економічної кризи та приборкання інфляції, створення венчурної економіки, замирення з Організацією визволення Палестини та мир з Йорданією. Будь-якої однієї з цих подій вже вистачило би, щоб увійти в історію.
 
І хоча автор постійно підкреслює позитивний внесок своєї політичної сили та критикує опонентів, а так само применшує неоднозначність суспільної оцінки певних подій, — книга цікава тим, що політичний лідер на кожній сторінці пояснює свою логіку та цінності. Унікальне поєднання жорсткого прагматизму (аж до готовності повністю поміняти свої погляди, як це сталося при подоланні економічної кризи) та постійного прагнення зазирнути за горизонт, віра у демократію та можливість моральної політики — цьому було би варто повчитися українським державним та громадським діячам. Цікаво, що в українському суспільстві постійно обговорюються питання, які були для засновників Ізраїлю самоочевидними — однозначні відповіді на них проступають між рядків.
 
Ізраїль починав у значно, значно гірших умовах, ніж Україна. Відстала аграрна економіка, відсутність промисловості та армії, вкрай вороже оточення з усіх боків, міжнародна ізоляція — навряд чи в таких умовах можна вижити. Ізраїль вижив і став потужною інноваційною країною, з високим добробутом і верховенством права, єдиною демократією серед авторитарних сусідів. Можливо, це сталося тому, що ізраїльські політики ніколи не ставили під сумнів базові цінності, вміли домовлятися, були прагматичними і водночас завжди мріяли про неможливе.

Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг "Аюрведа та здор ...
Дипак Чопра, Энтони Уильям
Діти підземелля ...
Владимир Короленко

Сегодня купили