Початківці. Чому вчитися нового ніколи не пізно (мяка обкладинка) - Том Вандербильт: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100016251)
kniga.biz.ua

Початківці. Чому вчитися нового ніколи не пізно (мяка обкладинка)

BEGINNERS: The Joy and Transformative Power of Lifelong Learning

Код: 2100016251
Купить Початківці. Чому вчитися нового ніколи не пізно (мяка обкладинка) Том Вандербильт
Книга снята с продажи
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Том Вандербильт
Издательство Лабораторія
Cтраниц 256
Год 2021
ISBN 978-617-7965-66-3
Обложка мягкая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Початківці. Чому вчитися нового ніколи не пізно (мяка обкладинка)

Автор книжки вирішив на собі випробувати принцип lifelong learning («неперервне впродовж усього життя навчання»). Тож з нуля вчився добре грати в шахи, співати, займатися серфінгом, малювати та жонглювати. І виявилося, що все можливо.
 
Ідея провести такий експеримент у автора з’явилася, коли він поглянув на свою доньку, яка охоча до вивчення чогось нового, і замислився, чому з віком у більшості людей це бажання пропадає. Ця книжка — його власний пошук відповіді на це питання. І основна причина, як виявляється, зовсім не те, що у нас поступово зникають здібності, — а упередження, звичка йти «накатаною доріжкою» та страх, що ми витратимо час на щось безперспективне.
 
Про автора
Том Вандербільт — журналіст, редактор видання Wired, автор статей про дизайн, технології, науку і культуру в таких виданнях як The London Review of Books, The Financial Times, The Wall Street Journal тощо.
 
Відгуки
Том Вандербільт вишукано й переконливо викриває один з найбільш шкідливих міфів, у яких ми себе переконуємо, — що нібито таке задоволення, як навчання, доступне лише для молоді.
Малкольм Гладуелл

Цитати із книги
Автор про те, як навчався грати у шахи з 8-річною донькою:
Ваша дитина тимчасово може стати вашим учителем, а мало що так закарбовує вивчене, ніж учителювання. Часом, коли я граю в онлайн-шахи й стикаюся зі складним ендшпілем, я прошу доньку підказати. Вона чимчикує до мене, надувшись від новонабутого авторитету, і оглядає шахівницю. Я ділюся з нею міркуваннями. «Передчасний обмін фігурами тобі ні до чого», — кпить вона, а потім благородно пропонує ліпший хід. Діти є діти: вона хитромудро обмінює цю пораду на додатковий час для гри Fortnite.
 
Про надзвичайно швидкі темпи занепаду нашого мозку без навчання:
З віком деградацію мозку можна чітко простежити навіть у здорових людей. Фронтальна кора зменшується в розмірах, гіпокамп — ділянка, що відповідає за пам’ять, — скорочується. Рік у рік мій головний мозок зменшується в обсязі, а товщина кори головного мозку іде на спад. Починаючи від двадцятирічного віку, якщо говорити про звичайну тривалість життя, ми втрачаємо приблизно по нейрону щосекунди. Поки читаєте це речення, можете попрощатися ще з двома!
 
Про додаткові переваги від здобуття однієї навички:
Здобуття навичок має додану цінність, яка не обмежується власне навичкою. Як показало дослідження за участю маленьких дітей, які відвідували уроки плавання, плаванням позитивні наслідки цього заняття не обмежуються. Плавці краще виконували інші тести на фізичну підготовку, наприклад, на хапання чи координацію рук і очей, ніж ті діти, які не плавали. Крім того, вони краще впоралися з тестами на читання й математичну аргументацію — навіть з урахуванням таких чинників, як соціально-економічний статус.

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг для шанувальників фі ...
Том Фелтон, Алан Рикман
Комплект книг про королівську родин ...
Гарри Маунтбеттен-Виндзор, Роберт Лейси, Эндрю Мортон
Остання бібліотека ...
Фрея Семпсон
Джулія. 1984 ...
Сандра Ньюман
Страшне добро ...
Джо Браунинг Ро

Сегодня купили