Радість руху. Як фізична активність додає впевненості, зближує людей і робить їх щасливішими - Келли Макгонигал: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100019432)
kniga.biz.ua

Радість руху. Як фізична активність додає впевненості, зближує людей і робить їх щасливішими

The Joy of Movemen. How exercise helps us find happiness, hope, connection, and courage

Код: 2100019432
Купить Радість руху. Як фізична активність додає впевненості, зближує людей і робить їх щасливішими Келли Макгонигал
290 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Келли Макгонигал
Издательство Наш Формат
Cтраниц 208
Год 2021
ISBN 978-617-7973-75-0
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Радість руху. Як фізична активність додає впевненості, зближує людей і робить їх щасливішими

Скільки разів ви починали тренуватися, але закидали після першої крепатури? Або ж виходили на пробіжку, та після другого кола хапалися за бік і відмовлялися від затії? Або ж пробували стретчинг, а потім вважали себе «гнучкими, як дерево»?
 
У вашій голові утворилася зв’язка: тренування — це страждання. Але це не обов’язково так, про що свідчить книжка «Радість руху». Келлі Макґоніґал — психологиня і тренерка з 20-річним стажем — описує, як рух змінює настрій людини, а тренування рятують від стресу й депресії. Вона розповідає про «молекули надії», ейфорію бігуна, корисну залежність і міцну дружбу між людьми, які тренуються в одній команді.
 
ДЛЯ КОГО 
Для широкого кола читачів, всіх, хто прагне займатись фізичною активністю і хоче почати отримувати від цього справжнє задоволення.
 
ЧИ ВАРТО КУПУВАТИ 
Авторка розвінчує хибні уявлення про «не всім дається» і «в такому віці вже запізно». У цій книжці є історії про жінку, яка почала бігати в 55 і за сім років здолала 85 півмарафонів, і дівчину, яка заново навчилася рухатися, хоч після інсульту не відчувала правої ноги. А ще безліч інших оповідей, що змінять ваше ставлення до тренувань і підкажуть, де знайти антидепресант без рецепта, джерело мотивації та міцних взаємин.
 
ПРО АВТОРА
Келлі Макґоніґал— психологиня, тренерка, науковиця, спікерка TED. Викладачка Стенфорду й авторка кількох книжок, зокрема «Сили волі». Із 2000 року веде заняття з йоги й танців. У вільний час консультує неприбуткові організації та волонтерить у притулку для тварин.
 
ВІДГУКИ 
Це почасти наукове дослідження, почасти — натхненна історія, почасти — інтимний любовний лист фізичній активності. Книжка показує, наскільки те, що багато хто вважає просто «вправами», насправді значно більше — шлях не лише до фізичного і психічного здоров’я, а й до кохання та дружби. 
— Бред Сталберґ, автор бестселера «Пікова продуктивність»
 
Я зачарований розповіддю Макґоніґал про істину «ми народжені, щоб рухатися». Поєднуючи несподівані ідеї з нейронауки, еволюційної біології та філософії, авторка показує, чому вправи роблять нас радіснішими, зміцнюють соціальні зв’язки й додають відчуття надії. 
— Алекс Гатчінсон, автор книжки «Витривалість»
 
ЦИТАТИ 
Чому організм заохочує нас рухатись
Людські створіння так влаштовані, що дістають задоволення від занять, досвіду й психічних станів, які допомагають вижити. Це стосується не тільки очевидних речей, як- от сон чи їжа. Сюди входить багато психологічних особливостей, завдяки яким люди такі, які вони є. Нам подобається співпрацювати, ми почуваємося наповненими, коли працюємо в команді. Нам дає задоволення прогрес, і ми пишаємося досягненнями. Ми прихиляємося до людей, місць і певних груп, відчуваємо тепло всередині, коли піклуємося про них. Навіть наша здатність знаходити сенс у житті коріниться у нейробіології задоволення: історії й метафори зачаровують систему винагород нашого мозку, тому нам хочеться створювати наративи, що допомагають шукати сенс у житті. Фізична активність — вправи, дослідження, змагання, святкування — усе це нас ощасливлює, бо стимулює наші інстинкти. Рух пов’язаний із найбільш базовими людськими радощами, які охоплюють самовираження, соціальні зв’язки, майстерність.
 
Чому біг у своєму темпі принесе більше задоволення, ніж спринтерська дистанція
Чому рівень ендоканабіноїдів зростає від бігу підтюпцем, але не змінюється від повільної ходи чи великих навантажень? Антрополог Девід Рейчлен припускає, що мозок винагороджує нас за тренування такої самої інтенсивності, яка була потрібна під час полювання та збирання два мільйони років тому. Що все це означає для тих, для кого біг — хобі? По-перше, що ключ до ейфорії бігуна не в самому бігу, а в тому, щоб бігти довго і з середнім навантаженням. Ба більше, науковці вже показали таке саме зростання рівня ендоканабіноїдів від їзди на велосипеді, ходьби на біговій доріжці під кутом і хайкінгу. Якщо ви також хочете відчути ейфорію, маєте приділити цьому час і докласти зусиль. 

pdf Сторінки з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Радість руху. Як фізична активність додає впевненості, зближує людей і робить їх щасливішими

Вступ
Розділ 1. Ейфорія наполегливості
Розділ 2. Як з’являється звичка
Розділ 3. Спільна радість
Розділ 4. Дозвольте собі рухатися
Розділ 5. Долаючи перешкоди
Розділ 6. Насолоджуйтеся життям
Розділ 7. Як ми витримуємо надлюдські навантаження
Думки наостанок
Про джерела історій
Подяки
Примітки

Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
В. Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг "Посібник рейндж ...
Чарльз Хоуг, Коллектив авторов
Комплект книг про Моссад ...
Михаэль Бар-Зохар, Ниссим Мишал
Комплект книг Петра Синєгуба ...
Петр Синегуб, Екатерина Ковальчук
Комплект книг "Економічне диво ...
Элис Эмсден, Стивен Коэн, Бредфорд Делонг, Чалмерс Джонсон

Сегодня купили