Довгий шлях до свободи - Нельсон Мандела: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 5021)
kniga.biz.ua

Довгий шлях до свободи

Long Walk to Freedom

Купить Довгий шлях до свободи Нельсон Мандела
Книга снята с продажи
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Нельсон Мандела
Издательство Наш Формат
Cтраниц 568
Год 2015
ISBN 978-966-97425-6-8
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Довгий шлях до свободи

Про книгу
Рік тому один із ініціаторів видання шукав в англійському оригіналі потрібну цитату, знайшов і так захопився, що прочитав усю книжку, яка виявилась справжнім одкровенням. І зміст автобіографії одної з найвизначніших постатей ХХ століття, і простий стиль викладу, яким розповідають вистраждану правду, – вразили настільки, що вирішили перекласти і видати мемуари південноафриканського лідера українською. 

Ця книга, за відгуками літературних критиків, є інструкцією, яку слід прочитати кожній живій душі; серйозною розповіддю про життєвий шлях і справу життя, чудовим розкриттям внутрішнього світу чоловіка, який у своїй країні став поєднанням Вашингтона, Лінкольна й Ганді в одній особі. До пантеону найвизначніших постатей сучасної історії Мандела увійшов завдяки відданій боротьбі за свободу свого народу. Саме їй великий політик присвятив довге повне випробувань життя, вершиною якого стало президентство в демократичній, вільній від апартеїду Південно-Африканській Республіці та Нобелівська премія миру 1993 року, яку отримав разом з останнім білим президентом ПАР Фредериком де Клерком «за роботу з мирного повалення режиму апартеїду та закладання підвалин нової демократичної Південної Африки».

Для кого ця книга?
Для якнайбільшого кола читачів, які прагнуть розширити власне уявлення про свободу і ціну, яку за неї сплатили інші народи.

«Перчинка» книги
У своїй третій книзі Нельсон Мандела відверто описує ініціацію африканських хлопчиків, побут і злидні свого дитинства, навчання й одруження, народження і смерть своїх дітей, жах самотності в’язня на острові Роббен і вистраждану Свободу. Життєвий досвід та погляди Нельсона Мандели як ніколи актуальні в контексті нинішніх українських реалій, бо «правда полягає в тому, що ми ще не вільні, ми просто здобули свободу бути вільними, право не бути пригноблюваними …справжнє випробування нашої відданості свободі лише починається». 

Про автора
Нельсон Мандела (18 липня 1918 – 5 грудня 2013) – південноафриканський правозахисник, юрист, політик, президент Південно-Африканської Республіки (1994-1999 рр.). Мандела був першим президентом ПАР, обраним на демократичних, не сфальсифікованих виборах. До свого президентства – лідер Африканського Національного Конгресу. Був засуджений і увязнений за участь у підпільній збройній боротьбі. Впродовж 27-річного увязнення Мандела став усесвітньо відомим борцем з південноафриканським апартеїдом. У 1996 році під його керівництвом була прийнята нова конституція, здійснено ряд реформ, зокрема в сфері освіти, для подолання соціальної та економічної нерівності в Південній Африці. Отримав понад сотню нагород світового масштабу за чотири десятиліття громадської і політичної діяльності. 

Цитати
В африканській культурі дітей тіток і дядьків вважають рідними, а не двоюрідними. Ми не розрізнюємо родичів так, як білі. У нас немає зведених братів і сестер. Сестра моєї матері – це моя мати, син мого дядька – мій брат, а дитина мого брата – також моя власна. Із трьох хатин, в яких ґаздувала моя ма-ма, одна правила за кухню, друга – за спальню, а третя – за комору. У тій хаті, де ми спали, не було меблів у західному розумінні. Ми спали на підстилках і сиділи на землі. Я не знав, що таке подушки, поки не перебрався до Мкекезвені. Моя мати готувала їжу в триногому металевому казані, ставлячи його на відкритий вогонь посеред хати чи надворі. Все, що ми споживали, було вирощено й зроблено нашими руками. 

Як в’язень групи D, я мав право щопівроку відправити одного листа, отримати одного листа і прийняти лише одного відвідувача. Для мене це було одне з найнегуманніших обмежень тюремної системи.

Я не народився спраглим свободи. Я народився вільним – вільним у кожному відомому мені сенсі. Вільним бігати полями біля хатини своєї матері, вільним плавати в прозорій річечці, що протікала моїм селом, вільним запікати кукурудзу під зорями і їздити верхи на широких спинах повільних биків. Якщо я слухався батька й дотримувався звичаїв племені, мене не турбували закони людини чи Бога. І лише тоді, коли я почав дізнаватися, що моя хлопчача свобода – це ілюзія, коли в молодості відкрив для себе, що мою свободу в мене вже забрали, тоді я й відчув спрагу за нею ...

pdf Страницы 177-193 книги

Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Довгий шлях до свободи

Частина перша. Дитячі роки на селі 
Частина друга. ЙОГАННЕСБУРГ 
Частина третя. Народження борця за свободу 
Частина четверта. Боротьба — моє життя 
Частина п’ята. Державна зрада 
Частина шоста. Невловний підп ільник
Частина сьома. Рівонія 
Частина восьма. Острів Роббен: темні роки
Частина дев’ята. Острів Роббен: паростки надії 
Частина десята. Розмови з ворогом
Частина одинадцята. Свобода 
ГЛОСАРІЙ 


Отзывы об: Довгий шлях до свободи

Людмила 2015-03-27 17:54:36
Я читала эту книгу в оригинале , а украинское издание просто не могла не купить в свою библиотеку. Одна из наиболее сильных личностей 20-го века и одна из наиболее сильных книг о свободе и рабстве. Автобиографию Нельсона Манделы стоит прочесть хотя бы потому, что описываемые там события до боли напоминают то, что происходит сегодня в нашей стране. Такая книга сейчас актуальна как никогда, она - мощный стимул не опускать руки и идти вперед несмотря ни на что, бороться за свою свободу.
Что касается самого издания - очень точный, легко читаемый перевод, отличное оформление. И самое главное, как я уже написала в соцсетях, это то, что подобные книги в нашей стране не просто продают. Их издают, а значит не все потеряно.
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг про акторів ...
Арнольд Шварценеггер, Мэттью Перри, Марк Мэнсон, Уилл Смит, Мэттью Макконахи
Я поруч. Як залученість у життя дит ...
Дэниел Сигел, Тина Брайсон
Джефф Безос: винайди і віднайди. Ви ...
Уолтер Айзексон, Джефф Безос
Кіра. Дорога додому ...
Олеся Остафиева
Комплект книг "Одного разу вої ...
Чарльз Хоуг, Крис Кайл

Сегодня купили