Коли говорять гармати… Антологія української воєнної прози ХХ століття - Коллектив авторов, Вера Агеева: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021920)
kniga.biz.ua

Коли говорять гармати… Антологія української воєнної прози ХХ століття

Код: 2100021920
Купить Коли говорять гармати… Антологія української воєнної прози ХХ століття Коллектив авторов, Вера Агеева
420 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 5 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Коллектив авторов, Вера Агеева
Издательство Yakaboo Publishing
Cтраниц 408
Год 2023
ISBN 978-617-8107-53-6
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Коли говорять гармати… Антологія української воєнної прози ХХ століття

Війна — це завжди боротьба — за себе і з собою. Це душевні метання і звіряче прагнення вижити попри будь-що. Та навіть за таких умов люди намагаються зберегти духовність і культуру. Прикладом цього є тексти антології «Коли говорять гамати», створені під час і після непростих часів визвольної боротьби.
 
До антології увійшли тексти на довколавоєнну тематику Г. Косинки, Л. Первомайського, В. Підмогильного, І. Сенченка, О. Слісаренка, Г. Тютюнника, М. Хвильового, Ю. Яновського. У них висвітлено атмосферу громадянської братовбивчої війни, червоного терору, навали гітлерівських нацистів і наслідки фашистської політики для всієї Європи, а також поневіряння дітей війни, відірваних від коріння й батьківської землі.
 
Про упорядника:
Віра Агеєва – літературознавець, критик, професор Національного університету “Києво-Могилянська Академія”. Лауреатка Шевченківської премії. Авторка книжок «Олекса Слісаренко» (1991), «Українська імпресіоністична проза» (1994), «Поетеса зламу століть: Творчість Лесі Українки в постмодерній інтерпретації» (1999, 2000), «Жіночий простір: Феміністичний дискурс українського модернізму» (2003, 2008), «Поетика парадокса: інтелектуальна проза Віктора Петрова-Домонтовича» (2006), «Апологія модерну: обрис ХХ віку» (2011), «Мистецтво рівноваги: Максим Рильський на тлі епохи» (2012), «Дороги й середохрестя» (2016), «Візерунок на камені. Микола Бажан: життєпис (не)радянського поета» (2018), «За лаштунками імперії: есеї про українсько-російські культурні відносини» (2021)
 
Цитати з книжки
«Україна самою географією приречена на воєнні виклики, тут не можна зоставатися без зброї й забувати про те, що дім має бути фортецею. Фронтир Європи, середохрестя інтересів, криваві землі, імперія, від якої відбиваємося вже кілька століть. Київ пережив навали половців і монголів, росіян і гітлерівців, але не втратив свого державного маєстату й значення. Обидві світові війни пройшли через нашу країну вогняним смерчем, і цей досвід осмислювався у вітчизняній літературі впродовж усього ХХ століття. Саме у воєнній українській прозі вдалося проговорити заподіяні глибокі травми, спробувати шукати відповіді на питання про причини терору і масштаби втрат. Відповіді вимушено часткові, але тема принаймні перестала бути табуйованою».
Віра Агеєва, літературознавець, критик, професор Національного університету “Києво-Могилянська Академія”
 
«Війна. Вона йде по нашій землі, по нашій ниві. Як тяжко думати про це. А втім, шлях наш ніколи не був устелений квітами. Що ж, сподіватимемося, що й у цьому бою ми зуміємо вистояти. Це моя Батьківщина. Такою я її люблю до безтями. Віддати її на поталу ворогові — це живцем лягти у труну, це — одірвати себе од свого ґрунту, од своєї молодості, од батька і матері, од цього сонця, бо нема кращого сонця за те, яке зазирало у нашу колиску і викликало перші гарячі струмені поту від перших спроб праці. Ми битимемося з фашистами не на життя, а на смерть, ми зробимо так, що земля наша стане пеклом для них...»
Іван Сенченко «Кінчався вересень 1941 року»

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Коли говорять гармати… Антологія української воєнної прози ХХ століття

Люди зі зброєю. Віра Агеєва
 
Валер’ян Підмогильний
«Третя революція»
Гайдамака
 
Григорій Косинка
На золотих богів
Десять
 
Микола Хвильовий
Я (Романтика)
 
Олекса Слісаренко
Випадкова сміливість
Редут № 16
Горбате життя
 
Юрій Яновський
Байгород
Історія попільниці
 
Іван Сенченко
Кінчався вересень 1941 року
 
Леонід Первомайський
Шенбрунн
Кава по-будапештськи
 
Григір Тютюнник
Облога


Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябин
Хагакуре. Книга самурая ...
Ямамото Цунэтомо
Комплект книг "Каравал" ...
Стефани Гарбер

Книги автора/издательства

Моя святкова бібліотека ...
Коллектив авторов
Навігатор з історії України «Русь» ...
Ярослав Грицак, Коллектив авторов
Скетчбук «Create» кольоровий ...
Коллектив авторов
Скетчбук «Київ» ...
Коллектив авторов

Сегодня купили