Комплект книг Йоганнеса Іттена - Иоханнес Иттен: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021333)
kniga.biz.ua

Комплект книг Йоганнеса Іттена

Код: 2100021333
Купить Комплект книг Йоганнеса Іттена Иоханнес Иттен
1144 грн
1226 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Иоханнес Иттен
Издательство Фолио
Cтраниц 400
Год 2022
Обложка мягкая
Язык Украинский
Формат 84x90/16 (205х215 мм.)

О книге Комплект книг Йоганнеса Іттена

В комплект входят книги:
Наука дизайну та форми. Вступний курс, який я викладав у Баугаузі та інших школах
Мистецтво кольору. Суб’єктивний досвід і об’єктивне пізнання як шлях до мистецтва
Елементи образотворчого мистецтва. Навчальне видання щоденника

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

"Наука дизайну та форми. Вступний курс, який я викладав у Баугаузі та інших школах"
«Кожне заняття неповторне в ті найцінніші миті, коли вдається зачепити найпотаємніші струни того чи іншого учня, запалити їхнє внутрішнє духовне світло.
 
Візуальний доробок мого життя видається мені набагато біднішим у порівнянні з тим, що відбувалося на моїх заняттях. Інтонацію, ритм, послідовність слів, час і місце, духовний світ учнів та всі інші чинники, що формували живу атмосферу занять, годі повторити. Та саме це невідтворюване якраз і сприяє креативній праці.
 
Формат своїх занять я віднайшов інтуїтивно. Готовність учнів до навчання мене дещо розчулювала.
 
Навчання, до якого прагне учень під впливом свого захоплення, — дещо протилежне до того, на що спроможні методично продумані уроки. Серед моїх учнів найкращими виявилися ті, хто обрав для себе власний, інший шлях завдяки своїй інтуїції.
 
Саме лише показне мавпування чи повторення моїх методів не давало жодного ефекту. Водночас я цілком усвідомлюю, що мої знахідки не завжди були по-справжньому новаторськими. Вони були радше повторенням досвіду того, що колись надавало митцям основу для подальшої роботи».
 
Ця розлога цитата вступу Йоганесса Іттена до власної книги на основі навчального курсу вповні розкриває його бачення навчання, ролі учня і вчителя, а також його пієтет перед творчою атмосферою школи. Це і є дух Баугаузу, який породив потужну хвилю мистецького пошуку й творчості та лишається одним із найяскравіших і найупізнаваніших явищ в історії дизайну. Тепер класичний підручник Йоганесса Іттена в українському перекладі надихатиме вас.
 
"Мистецтво кольору. Суб’єктивний досвід і об’єктивне пізнання як шлях до мистецтва"
«Чи існують для митця, який лише формується, та у сфері естетики загалом певні беззаперечні закони кольору і його правила, — чи, може, естетична оцінка кольору є лише вираженням суб’єктивної думки? Мої учні часто ставили мені це запитання, і кожного разу я відповідав так: "Якщо ви, самі цього не знаючи, можете створити шедевр із використанням кольору, то вам не потрібно нічого знати про ці закони. Якщо ж вам не вдається створити шедевр, нічого не знаючи про закони кольору, то треба працювати над знаннями".
 
Навчання й теорія потрібні під час поверхової роботи з кольором. Коли ж ідеться про ґрунтовну роботу, то в гру вступає інтуїція, і все відбувається ніби само собою.
 
Я ґрунтовно вивчав колір у великих майстрів і упевнився в тому, що всі вони володіли знаннями про нього.
 
Наука про колір Ґете, Рунґе, Бецольда, Шевреля та Гельцеля була для мене надзвичайно цінна.
 
"Елементи образотворчого мистецтва. Навчальне видання щоденника"
Написати «Елементи образотворчого мистецтва» було б неможливо без свободи й незалежності, які Іттен плекав у своїй Берлінській школі, і без досвіду, що він його накопичив на попередніх етапах життя. Ця книга стала водночас і протоколом актуального викладацького процесу, і підсумком його 15-літніх мистецьких та педагогічних пошуків. Паралельне існування та переплетіння цих двох сфер, характерних для особистості Іттена, стає свідомим засобом вираження.
 
Підназва «Щоденник» розкриває дещо важливе про структуру та ідею книги, якщо сприймати її за задумом автора: не буквально, а метафорично. Адже представлені сторінки — результат щоденної праці над принципами образотворчого мистецтва, праці, яка не завершилася з написанням щоденника. Тому ця книга не пропонує раз і назавжди досягнутих результатів, а унаочнює процес пошуку і знаходження, у якому ті чи інші теми знову і знову розглядаються під тим чи іншим кутом. Такий підхід відповідає розвитку Іттена, чий прогрес можна зобразити не чіткою прямою лінією, а радше рухом по спіралі.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Дороги й середохрестя ...
Вера Агеева
Down and Out in Paris and London ...
Джордж Оруэлл
Моноліт ...
Валерий Пузик
Козацька порохівниця. Амуніція вояк ...
Екатерина Липа,Людмила Белоусова

Книги автора/издательства

Комплект книг "Неспроможна дер ...
Оуэн Мэтьюз, Януш Бугайский
Уроки війни. Воєнні хроники сімейно ...
Владислав Бурда, Лариса Мудрак
Його прощальний уклін ...
Артур Конан Дойл

Сегодня купили