Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму - Лучано Пеликани: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100024650)
kniga.biz.ua

Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму

Lenin e Hitler. I Due Volti del Totalitarismo

Код: 2100024650
Купить Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму Лучано Пеликани
399 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Лучано Пеликани
Издательство Лабораторія
Cтраниц 192
Год 2024
ISBN 978-617-8299-58-3
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму

Попри ворожнечу і ненависть, яка їх розділяла, комунізм і нацизм мали набагато більше спільного, ніж здається. Одного ворога — буржуазне суспільство й одну мету — «очистити світ» будь-яким способом, навіть переступаючи через закони людяності.
 
До такої думки приходить італійський соціолог і журналіст Лучано Пеллікані. На основі різних джерел і власних висновків він доводить, що саме звідси походить прагнення і Гітлера і Леніна здійснити настільки потужну революцію, щоб світ став досконалим і нарешті почав відповідати їхнім поглядам. Проте на історичній відстані ми розуміємо, що ідеали і нацизму, і комунізму привели в одну точку — жорстокого і нелюдського тоталітаризму. 
 
Чому варто прочитати
• Об'єктивно й аргументовано автор розвінчує міф про комунізм і нацизм як полярні ідеології, переконуючи, що вони мали набагато більше спільного, ніж здається на перший погляд.
• Розкриває досі не досліджені сторони тоталітаризму.
• Видання цієї книги, а також підготовку і друк книжок серії «Друзі відкритого суспільства» здійснено за сприяння Посольства Італії та Італійського інституту культури в Україні.
 
Про автора:
Лучано Пеллікані — італійський соціолог, журналіст і політолог. Співзасновник Італійської соціалістичної партії та Партії італійських демократичних соціалістів. У 2006 році він був кандидатом у сенат Італії від партійної коаліції «Роза». Викладав в Урбінському та Неаполітанському університетах. Помер від COVID-19 у 2020 році.
 
Цитати:
Саме «терор — істинна сутність тоталітарного режиму», і він завжди постає, коли в центр ідеології закладається «об’єктивний ворог», якого сприймають як «носія певних устремлінь, що не надто різниться від носія якихось хвороб». Звідси й властива тоталітарним режимам програма з ізоляції та знищення «заразних елементів». І саме через цю характеристику тоталітарний режим не можна плутати з деспотичним чи теократичним режимами минулого. Хоча ці режими так само прагнули до повного контролю суспільства, однак були далекі від плану його переродження та від цілковитого занурення в катартичний терор, спрямований на створення «нової людини». Інакше кажучи, такі режими не були революційними. Революційними ж у найбільш радикальній з усіх осяжних для розуму форм були нацизм і комунізм.
 
Радянська система задушила діяльність за власним вибором, скасувала всі форми номократії, знищила автономію громадянського суспільства всередині держави, сакралізуючи марксизм і підносячи його до рангу обов’язкової ідеології, заблокувала процес секуляризації, завадила переходу від «суспільства підданих» до «суспільства громадян», дощенту винищила закорінене в ринку раціо, висушила джерела гетерогенетичної творчості.
 
Лексика Гітлера, як і Леніна, була насичена висловами, запозиченими зі сфери паразитології: світ — це «гниле болото», заселене «брудними шкідливими комахами», яких потрібно ліквідувати під час «боротьби на винищення». Дійшло до того, що про Націонал-соціалістичну партію дозволялося думати лише як про максимально безжального очищувача всього сущого, оскільки завадити деградації та дегенерації народу, якому призначено звільнити людство від «юдейської корупції», можна лише в один спосіб: «Узяти зло за його коріння і повністю висмикнути».
 
Фашизму не вдалося до кінця стати тоталітарним. І не лише тому, що він не зрубав під корінь ринок. Йому це не вдалося, бо в його генетичному коді бракувало головного: ідеї очищення світу через знищення корумпованих і корумпуючих елементів. Така ідея чорним по білому означена як у більшовизмі, так і в нацизмі.
 

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму

Про серію «Друзі відкритого суспільства». Едоардо Крізафуллі, Рената Ґравіна
Лучано Пеллікані — вільний мислитель і друг відкритого суспільства. Едоардо Крізафуллі
1. Ленін і Гітлер — дві іпостасі тоталітаризму
2. Комунізм — зелотська реакція проти Заходу
3. Нацизм — масовий гностичний рух
4. Фашизм — недовершений більшовизм
Примітки



Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Якби він був зі мною ...
Лора Новлин

Книги автора/издательства

Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Комплект книг для шанувальників фі ...
Том Фелтон, Алан Рикман
Остання бібліотека ...
Фрея Семпсон
Джулія. 1984 ...
Сандра Ньюман

Сегодня купили