Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму - Лучано Пеликани: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100024650)
kniga.biz.ua

Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму

Lenin e Hitler. I Due Volti del Totalitarismo

Код: 2100024650
Купить Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму Лучано Пеликани
399 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Лучано Пеликани
Издательство Лабораторія
Cтраниц 192
Год 2024
ISBN 978-617-8299-58-3
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму

Попри ворожнечу і ненависть, яка їх розділяла, комунізм і нацизм мали набагато більше спільного, ніж здається. Одного ворога — буржуазне суспільство й одну мету — «очистити світ» будь-яким способом, навіть переступаючи через закони людяності.
 
До такої думки приходить італійський соціолог і журналіст Лучано Пеллікані. На основі різних джерел і власних висновків він доводить, що саме звідси походить прагнення і Гітлера і Леніна здійснити настільки потужну революцію, щоб світ став досконалим і нарешті почав відповідати їхнім поглядам. Проте на історичній відстані ми розуміємо, що ідеали і нацизму, і комунізму привели в одну точку — жорстокого і нелюдського тоталітаризму. 
 
Чому варто прочитати
• Об'єктивно й аргументовано автор розвінчує міф про комунізм і нацизм як полярні ідеології, переконуючи, що вони мали набагато більше спільного, ніж здається на перший погляд.
• Розкриває досі не досліджені сторони тоталітаризму.
• Видання цієї книги, а також підготовку і друк книжок серії «Друзі відкритого суспільства» здійснено за сприяння Посольства Італії та Італійського інституту культури в Україні.
 
Про автора:
Лучано Пеллікані — італійський соціолог, журналіст і політолог. Співзасновник Італійської соціалістичної партії та Партії італійських демократичних соціалістів. У 2006 році він був кандидатом у сенат Італії від партійної коаліції «Роза». Викладав в Урбінському та Неаполітанському університетах. Помер від COVID-19 у 2020 році.
 
Цитати:
Саме «терор — істинна сутність тоталітарного режиму», і він завжди постає, коли в центр ідеології закладається «об’єктивний ворог», якого сприймають як «носія певних устремлінь, що не надто різниться від носія якихось хвороб». Звідси й властива тоталітарним режимам програма з ізоляції та знищення «заразних елементів». І саме через цю характеристику тоталітарний режим не можна плутати з деспотичним чи теократичним режимами минулого. Хоча ці режими так само прагнули до повного контролю суспільства, однак були далекі від плану його переродження та від цілковитого занурення в катартичний терор, спрямований на створення «нової людини». Інакше кажучи, такі режими не були революційними. Революційними ж у найбільш радикальній з усіх осяжних для розуму форм були нацизм і комунізм.
 
Радянська система задушила діяльність за власним вибором, скасувала всі форми номократії, знищила автономію громадянського суспільства всередині держави, сакралізуючи марксизм і підносячи його до рангу обов’язкової ідеології, заблокувала процес секуляризації, завадила переходу від «суспільства підданих» до «суспільства громадян», дощенту винищила закорінене в ринку раціо, висушила джерела гетерогенетичної творчості.
 
Лексика Гітлера, як і Леніна, була насичена висловами, запозиченими зі сфери паразитології: світ — це «гниле болото», заселене «брудними шкідливими комахами», яких потрібно ліквідувати під час «боротьби на винищення». Дійшло до того, що про Націонал-соціалістичну партію дозволялося думати лише як про максимально безжального очищувача всього сущого, оскільки завадити деградації та дегенерації народу, якому призначено звільнити людство від «юдейської корупції», можна лише в один спосіб: «Узяти зло за його коріння і повністю висмикнути».
 
Фашизму не вдалося до кінця стати тоталітарним. І не лише тому, що він не зрубав під корінь ринок. Йому це не вдалося, бо в його генетичному коді бракувало головного: ідеї очищення світу через знищення корумпованих і корумпуючих елементів. Така ідея чорним по білому означена як у більшовизмі, так і в нацизмі.
 

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Ленін і Гітлер. Дві іпостасі тоталітаризму

Про серію «Друзі відкритого суспільства». Едоардо Крізафуллі, Рената Ґравіна
Лучано Пеллікані — вільний мислитель і друг відкритого суспільства. Едоардо Крізафуллі
1. Ленін і Гітлер — дві іпостасі тоталітаризму
2. Комунізм — зелотська реакція проти Заходу
3. Нацизм — масовий гностичний рух
4. Фашизм — недовершений більшовизм
Примітки



Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Якби він був зі мною ...
Лора Новлин

Книги автора/издательства

Лімб. Місце загублених душ ...
Кирилл Половинко
Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Потяг прибуває за розкладом. Історі ...
Маричка Паплаускайте

Сегодня купили