Дружина короля вечірки - Лита Грей Чаплин: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100008565)
kniga.biz.ua

Дружина короля вечірки

Код: 2100008565
Купить Дружина короля вечірки Лита Грей Чаплин
390 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Лита Грей Чаплин
Издательство Фабула
Cтраниц 288
Год 2019
ISBN 978-617-09-5957-7
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 70х100/16 (170х240 мм.)

О книге Дружина короля вечірки

Літа Ґрей Чаплін відома як друга дружина легендарного коміка Чарлі Чапліна, мати двох його синів, невдала акторка і прототип набоковської Лоліти.

Її шлюб із Чапліном тривав менше трьох років і закінчився гучним розлученням. Позовну заяву про розірвання шлюбу було складено настільки майстерно, що Літі вдалося отримати понад 800 тисяч доларів відступних — неймовірну суму для кінця 20-х років минулого сторіччя! Текст заяви вийшов окремим друком і вмить розлетівся.

Книжка спогадів Літи Ґрей Чаплін — відверта розповідь не дуже щасливої жінки про стосунки з класиком німого кіно. Читачеві буде цікаво ознайомитись із повним текстом позовної заяви і відповіддю відповідача — Чарлза Спенсера Чапліна.

ПРО АВТОРА
Літа Ґрей Чаплін (15.04.1908–29.12.1995) — єдина з усіх дружин Чарлі Чапліна, котра опублікувала свої спогади про життя з ним. Її мемуари являють собою екстраординарну голлівудську історію людини, яка була там від самого початку.
Уроджена Лілліта Луїза МакМуррей, що побачила світ у Голлівуді, вона розпочала свою кінематографічну кар’єру в дванадцятирічному віці зі співпраці з Charlie Chaplin Film Company, коли Чаплін обрав її на роль ангела, що фліртує, у своїй картині «Малюк». Коли їй було п’ятнадцять, Чаплін призначив Лілліту на головну жіночу роль у «Золотій лихоманці» та змінив її ім’я на Літа Ґрей. Юну актрису примусили припинити зйомки, коли в шістнадцятирічному віці вона завагітніла від Чапліна.
У листопаді 1924 року вона одружилася з Чапліном у мексиканському містечку Емпальме. Чапліни прожили разом два роки. Літа народила чоловікові двох синів: Чарлза Чапліна (молодшого) та Сідні Чапліна.
У листопаді 1926 року, коли вона дізналася про те, що Чаплін зраджує її з Мерною Кеннеді (найкращою Літиною подругою), котру Чаплін на прохання дружини призначив на головну жіночу роль у своїй картині «Цирк», Літа залишила Чапліна та подала на розлучення. То було одне з перших розлучень, що отримало публічний розголос. Адвокатська скарга, в якій було викладено причини розлучення, складалася з сорока двох сторінок і містила такі факти приватного життя Чарлі Чапліна, які спричинили неабиякий скандал. Після розлучення Літа отримала компенсацію у 825 000 доларів, що на ті часи було нечувано великою сумою.


pdf Перші 20 сторінок книги


Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

1793. Графічний роман ...
Никлас Натт-о-Даг, Джулио Гуальтиери, Марко Нуччи
Опануй числа! Наука про дані для не ...
Кеннет Су, Анналин Нг
Морфій ...
Щепан Твардох
Капітан Смуток ...
Сергей Мартынюк (Колос)
Посібник біохакера ...
Яакко Халметоя, Олли Совиярви, Теэму Арина

Сегодня купили