Old Khata Book. Фотокнига про хати й людей - Светлана Ославская, Анна Ильченко: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100024051)
kniga.biz.ua

Old Khata Book. Фотокнига про хати й людей (Предзаказ)

Код: 2100024051
Купить Old Khata Book. Фотокнига про хати й людей Светлана Ославская, Анна Ильченко
1425 грн
1500 грн
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Светлана Ославская, Анна Ильченко
Издательство Човен
Cтраниц 200
Год 2023
ISBN 978-617-95336-1-7
Обложка мягкая
Язык Украинский

О книге Old Khata Book. Фотокнига про хати й людей

OLD KHATA BOOK — це фотокнига про хати й людей. Фотографка Анна Ільченко та журналістка Світлана Ославська у 2020–2023 роках об’їздили майже 100 сіл України: від Закарпаття до Луганщини й від Чернігівщини до Херсонщини (деякі з них тепер окуповані). На світлинах і в записаних розмовах вони прагнули зафіксувати сільські хати в нинішню мить історії, адже цей пласт української культури змінює час і руйнує війна. До книжки увійшли дібрані фото та фрагменти інтерв’ю.
 
Old Khata Book — не енциклопедія регіональних стилів будівництва, хоча різноманітні традиції будови хати читачі тут знайдуть. Це документальний нарис на перетині фотографії та літератури, репортажу та візуальної історії. Розмовляючи з господарями хат, авторки починали із запитань про житло, але часто все закінчувалося монологами людей про життя.
 
Тому ця книжка виходить за межі архітектури й етнографії на ширшу тему: якими є українці, як розуміють дім, красу, життя і смерть. Вона не вичерпує цієї теми, а запрошує далі її досліджувати.
 
Переклади всіх текстів англійською мовою — наприкінці книжки.
 
Про авторок
Анна Ільченко — українська фотографка, документалістка та відеографка. Її роботи публікувалися в українських та міжнародних виданнях: Marie Claire Italy, Bird in Flight, The Ukrainians, Cуспільне, Hyper&Hyper, OpenDemocracy, LB.ua, Фокус, Радіо Свобода, Українська правда, Texty.org.ua, Hromadske, Current time, Reporters та інших.
 
Світлана Ославська — українська журналістка, репортерка, дослідниця культури. Народилася в Сєверодонецьку, живе в Івано-Франківську. Публікується в українських та міжнародних виданнях. Авторка книжок «Сєверодонецьк. Репортажі з минулого» («Човен», 2022) та «Півмісяць, хрест і павич. Подорожі до Месопотамії» («Човен», 2019).

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека

Книги автора/издательства

Найстрашніші дні мого життя ...
Наталья Гуменюк, Коллектив авторов
Війна всюди однакова ...
Славенка Дракулич

Сегодня купили