Що ми їмо. Як харчова революція змінює наші життя і світ навколо - Би Уилсон: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100019468)
kniga.biz.ua

Що ми їмо. Як харчова революція змінює наші життя і світ навколо

The Way We Eat Now: How the Food Revolution Has Transformed Our Lives, Our Bodies, and Our World

Код: 2100019468
Купить Що ми їмо. Як харчова революція змінює наші життя і світ навколо Би Уилсон
325 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 4 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Би Уилсон
Издательство Наш Формат
Cтраниц 335
Год 2022
ISBN 978-617-7866-09-0
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Що ми їмо. Як харчова революція змінює наші життя і світ навколо

Чи можна жити одночасно в раю та в пеклі? Можна, якщо йдеться про світ сучасної їжі. З одного боку, нашим предкам і не снилося, що їхні нащадки щодня смакуватимуть виноградом, м’ясом, лате чи шматком медовика. А з другого — ми об’їдаємося фабрикатами і снеками, а продукти з поживи перетворюються на отруту.

Що чекати в майбутньому, якщо зараз ми перебираємо норми цукру в кілька разів? На кому відповідальність: на кожній людині чи на виробниках фастфуду і снеків? Як в Індії діабет став хворобою дітей? Чому в Чилі заборонено ставити мультикових персонажів на пачках пластівців? Як сухарики Flint з ароматом холодцю і хрону стали привидом страв, які раніше їли українці?

Ця книжка шокує вас, але водночас запевнить, що в людства є майбутнє. Воно — у зміні звичок: відмовитися від культури нетерплячки, повернути обідні години й домашню кухню, а також — розмаїття овочів на столі

ДЛЯ КОГО
Для широкого кола читачів, всіх, хто бажає змінити свій спосіб життя, розпочавши з перегляду харчування; хоче навчитись розрізняти шкідливу їжу та обирати корисні продукти, а також зрозуміти пропорції «здорової тарілки».

ЧИ ВАРТО КУПУВАТИ
Авторка не пропонує готових рецептів. Вона наводить статистику, роздуми, спостереження, харчові тренди, після яких вам захочеться щонайменше переглянути власний раціон і вдумливо відбирати те, що потрапляє в продуктовий кошик.

ПРО АВТОРА
Бі Вілсон — британська журналістка, фудрайтерка, авторка семи книжок на теми від харчового шахрайства до психології їжі. Цікавиться кулінарією, культурою їжі та світовими трендами. У 1997-му стала півфіналісткою BBC Masterchef. Веде колонку «Застільні бесіди» у Wall Street Journal та є співзасновницею благодійної організації TastEd з харчового просвітництва для дітей.

ВІДГУКИ
Вілсон ставить під сумнів усю систему харчування, звертаючись до парадоксу нашого часу: ми стаємо дедалі багатшими, а наші раціони— дедалі біднішими. Оброблені продукти, ненаситний маркетинг, малорухливий спосіб життя, дієти йо-йо, інстаграм, застосунки для замовлення «їжі із собою» — у цій книжці чимало лиходіїв, і авторка викриває їх у своїй ерудованій манері.
New York Times

Це корисна, детальна, інформативна й захоплива книжка. Вілсон підготувала чудовий масив даних, часто в незвичайній манері та з яскравими графіками, а ще — безліч сюрпризів.
New York Times

ЦИТАТИ
В яких країнах раціон здоровіший
Переконання, ніби здорові раціони доступні лише багатим країнам, — один з харчових міфів. Дані показують, що населення Сьєрра- Леоне, Малі та Чаду харчується набагато ближче до порад дієтологів, ніж Німеччина. У раціонах півдня Африки надзвичайно мало шкідливих продуктів і багато корисних. Серед країн, де їдять найбільше цільнозернових продуктів, — багаті скандинавські, в яких досі споживають достатньо житнього хліба, і бідні держави Південної Африки, де цілу низку поживних злаків — сорго, кукурудзу, просо і теф — перетворюють на корисні страви й доповнюють якимось рагу, супом або соусом. А ще в Африці активно споживають бобові та овочі. Середньостатистичний зімбабвієць з’ їдає 493,1 грама овочів на день. До порівняння: у Швейцарії цей показник становить 65,1 грама.

Про «теорію білкового важелю»
Певно, однією із засадничих ланок глобального ожиріння є падіння в нашому раціоні частки білків, як порівняти з вуглеводами. Цей феномен пов’язують з «гіпотезою білкового важеля», його вперше описали 2005 року біологи Девід Раубенгаймер і Стівен Сімпсон. Загалом люди в багатих країнах отримують більш ніж досить білка, переважно з м’яса. Але частка цього інгредієнта в раціоні, порівняно з вуглеводами і жирами, знизилася. Оскільки продовольча система годує нас дешевими жирами і рафінованими вуглеводами (зокрема цукром), відсоток білків у раціоні впав від 14–15% (що є нормою для людей, які не практикують бодибілдинг) до 12,5% на середньостатистичного американця. Це означає, що білка нам бракує, хоча калорій задосить. Коли в нашій їжі бракує білка, ми намагаємося заповнити нестачу вуглеводами і в результаті переїдаємо. 

pdf Сторінки з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Що ми їмо. Як харчова революція змінює наші життя і світ навколо

Вступ. Збирачі та здобич
Розділ 1. Еволюція їжі
Розділ 2. Дисонанси
Розділ 3. їстівна економіка
Розділ 4. Дефіцит часу
Розділ 5. Мінливий ідець
Розділ 6. Вечеря без зобов’язань
Розділ 7. їжа за правилами
Розділ 8. Назад до кухні
Розділ 9. Перейти міст
Епілог. Нова їжа на старих тарілках
Подяки
Примітки

Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
В. Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг "Посібник рейндж ...
Чарльз Хоуг, Коллектив авторов
Комплект книг про Моссад ...
Михаэль Бар-Зохар, Ниссим Мишал
Комплект книг Петра Синєгуба ...
Петр Синегуб, Екатерина Ковальчук
Комплект книг "Економічне диво ...
Элис Эмсден, Стивен Коэн, Бредфорд Делонг, Чалмерс Джонсон
Комплект книг про OKR ...
Константин Коптелов, Джон Дорр

Сегодня купили