Великі шовкові шляхи. Нова історія світу (тверда обкладинка) - Питер Франкопан: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021277)
kniga.biz.ua

Великі шовкові шляхи. Нова історія світу (тверда обкладинка)

The Silk Roads: A New History

Код: 2100021277
Купить Великі шовкові шляхи. Нова історія світу (тверда обкладинка) Питер Франкопан
649 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Питер Франкопан
Издательство Лабораторія
Cтраниц 624
Год 2024
ISBN 978-617-8203-02-3
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 70x100/16 (165х235 мм.)

О книге Великі шовкові шляхи. Нова історія світу (тверда обкладинка)

Сьогодні азійські економіки зростають із шаленою швидкістю. Регіон, який займає найбільшу частину світу, знову поміщений у центр уваги. Через глибоку та детальну історію Великого шовкового шляху Пітер Франкопан розкриває феномен азійського стрімкого розвитку, запрошуючи читача у подорож стародавніми торговельними шляхами аж до їхнього сучасного відновлення.
 
Багато століть тому на Великому шовковому шляху Схід і Захід вперше зіткнулися один з одним через торгівлю та війни. Від піднесення до падіння імперій, від поширення буддизму до приходу християнства та ісламу, аж до великих війн XX століття — ця книга показує, як доля Заходу завжди була нерозривно пов’язана зі Сходом.
 
«Великі шовкові шляхи. Нова історія світу» — актуальне дослідження драматичних і глибоких змін, які зараз зазнає наш світ, з точки зору азійських держав і їхнього швидкісного зростання.
 
Чому варто прочитати
• Подає новий погляд на історію світу та кидає виклик західній ідеї про першість греко-римської культури.
• Розповідає маловідомі історичні факти, наприклад, як китайські тексти з арифметики допомогли Лейбніцу розробити двійкову систему або про стародавні східні міста Мерв і Рай.
• Демонструє, як розширення зв’язків та поглиблення співпраці допомагають азійському регіону досягти успіху на противагу західним країнам, які зводять бар’єри та намагаються здобути більше контролю.
 
Про автора
Пітер Франкопан — британський історик, старший науковий працівник Вустерського коледжу в Оксфорді, директор Оксфордського центру візантійських досліджень.
 
Цитати:
Шлях релігій:
Інтелектуальні й богословські простори Шовкових шляхів були переповненими — божества й секти, священники й місцеві правителі постійно зіштовхувалися одне з одним. Ставки були високими. Це був час, коли різні суспільства були дуже сприйнятливими до пояснень усього — від буденного до надприродного, а віра вирішувала одразу купу проблем. Боротьба між різними віруваннями була вкрай політизованою. І для всіх цих релігій — хай вони походили з Індії (індуїзм, джайнізм, буддизм), Персії (зороастризм, маніхейство) чи більш західних країв (юдаїзм, християнство, згодом — іслам) — для всіх них тріумф на полі бою чи за столом переговорів сприймалися як свідчення культурної переваги та божественного благословення. Рівняння було однаково просте й потужне: суспільство під заступництвом правильного бога чи богів процвітає, а ті, хто покладають надії на фальшивих ідолів й порожні обітниці, страждають.
 
Шлях до революції:
Забезпечити собі значні ресурси було важливо, бо не лише пропозиція духовних нагород схиляла людей на бік учення ісламу. Після появи Мухаммада один полководець нібито мовив до свого сасанідського колеги: «Ми більше не прагнемо мирських здобутків». Головною метою походу було поширення слова Бога. Звісно, проповідницьке завзяття було надважливим для успіху раннього ісламу. Але так само багато важив інноваційний спосіб, в який розподілялися трофеї та фінанси. Бажаючи винагородити вірність і послух матеріальними благами, Мухаммад постановив, що захоплені в невірних речі мали дістатися правовірним. Це тісно пов’язало економічні інтереси з релігійними.
 
Шлях до Північної Європи:
Вплив Шовкових шляхів став відчутним у ремеслі. Керамічна промисловість розквітла в Гарлемі, Амстердамі та головним чином — в Делфті. На цю галузь суттєво вплинув зовнішній вигляд і дизайн речей, які завозили зі Сходу. Китайські візуальні теми домінували на ринку. Характерні синьо-білі вироби, вигадані багато століть тому гончарями в Перській затоці, які вже були дуже популярними в Китаї та Османській імперії, тепер так активно переймалися, що стали прикметною рисою також і голландської кераміки. Наслідування було не лише найщирішою формою лестощів, в цьому разі Шлях до Північної Європи також йшлося про приєднання до глобальної системи матеріальної культури, яка тепер поєднувала Північне море з Індійським і Тихим океанами.

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Великі шовкові шляхи. Нова історія світу (тверда обкладинка)

Передмова
Розділ 1. Поява Великого Шовкового шляху
Розділ 2. Шлях релігій
Розділ 3. Шлях до Християнського Сходу
Розділ 4. Шлях до революції
Розділ 5. Шлях до згоди
Розділ 6. Шлях хутра
Розділ 7. Шлях рабів
Розділ 8. Шлях до раю
Розділ 9. Шлях до пекла
Розділ 10. Шлях смерті й спустошення
Розділ 11. Шлях золота
Розділ 12. Шлях срібла
Розділ 13. Шлях до Північної Європи
Розділ 14. Шлях до імперії
Розділ 15. Шлях до кризи
Розділ 16. Шлях до війни
Розділ 17. Шлях «чорного золота»
Розділ 18. Шлях до компромісу
Розділ 19. Шлях до хліба
Розділ 20. Шлях до геноциду
Розділ 21. Шлях Холодної війни
Розділ 22. Американський Шовковий шлях
Розділ 23. Шлях протистояння наддержав
Розділ 24. Шлях до катастрофи
Розділ 25. Шлях до трагедії
Підсумки. Новий Великий Шовковий шлях
Подяки
Примітки

Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека

Книги автора/издательства

Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Комплект книг для шанувальників фі ...
Том Фелтон, Алан Рикман
Остання бібліотека ...
Фрея Семпсон
Сутінки світу ...
Вернер Херцог
Джулія. 1984 ...
Сандра Ньюман

Сегодня купили