Еволюція грошей. Фінансова історія світу - Нил Фергюсон: купить книгу в kniga.biz.ua
kniga.biz.ua

Еволюція грошей. Фінансова історія світу

The Ascent of Money: А Financial History of the World

Код: 7628
Купить Еволюція грошей. Фінансова історія світу Нил Фергюсон
Книга снята с продажи
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Нил Фергюсон
Издательство Наш Формат
Cтраниц 384
Год 2017
ISBN 978-617-7388-89-9
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Еволюція грошей. Фінансова історія світу

Эта книга входит в Комплект книг Ніла Ферґюсона

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

«Еволюція грошей. Фінансова історія світу», у якій відомий історик Ніл Ферґюсон простежує розвиток фінансів в історії людства, стала світовим бестселером. За книжкою було знято телевізійну стрічку із шести частин, яка 2009 року здобула премію «Еммі» як найкращий документальний фільм.

ПРО КНИЖКУ
Фінансова неосвіченість шкодить не менше за природні катастрофи, хоча багато людей і досі мало знають про гроші. Чим вони є? Що роблять банки? Яка різниця між акціями й облігаціями? Навіщо купувати страхові поліси чи нерухомість? У книжці висвітлено основні фінансові поняття та концепції, розтлумачено причини останньої потужної світової економічної кризи. Ніл Ферґюсон розповідає про еволюцію грошей і досліджує світову фінансову історію від її витоків у давній Месопотамії до останньої цифрової трансформації, а також її вплив на позиції західних країн.

ДЛЯ КОГО КНИЖКА
Для якнайширшого кола читачів, усіх, хто цікавиться фінансами, еволюцією кредитно-грошових відносин, інноваціями у фінансовій сфері. Для тих, хто прагне виважено ухвалювати фінансові рішення.

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА
Описуючи шлях грошей від давнини до сучасності, автор розкриває найцікавіші фінансові таємниці, які стоять за кожним історичним феноменом. Також пояснює різноманітні фінансові явища, які впливають на рівень розвитку суспільства.

ПРО АВТОРА 
Ніл Ферґюсон — британський історик, журналіст, професор Гарварду, старший науковий співробітник Оксфорду і Стенфорду. Автор 14 книжок, зокрема бестселерів «Цивілізація» та «Імперія», редактор у Bloomberg Television, оглядач Newsweek. Лауреат відзнаки імені Бенджаміна Франкліна «За державну службу» 2010 року.

ВІДГУКИ ПРО КНИЖКУ
«Еволюція грошей»  —  геніальна праця про фундаментальні принципи функціонування фінансового світу, про розквіт і падіння імперій, тюльпаноманію та фінансові афери, про революційні фінансові ідеї, Велику фінансову рецесію і здоровий глузд в ухваленні інвестиційних рішень. Книжка буде надзвичайно корисною всім, хто цікавиться сучасними фінансами, криптовалютою й іншими інноваціями у світі фінансових інституцій та інструментів. 
Євген Пенцак, професор фінансів Києво-Могилянської бізнес-школи [kmbs]

Пізнавальний і приємний екскурс за лаштунки великих подій, урок про те, що за наймогутнішими силами завжди стоять «розумні» гроші.
Роберт Скідельскі, New York Times Book Review

Історії, які він розповідає про буми і спади, тріумфи й катастрофи, про бульбашки, що роздуваються… є самою сутністю фінансової історії.
Білл Еммотт, Financial Times

ЦИТАТИ
Гроші є об’єктом віри, майже релігійної, — віри в людину, яка платить нам, віри в людину, яка випускає гроші, чи в інституції, які неодмінно розрахуються за чеком чи переказом. Гроші — це не метал. Це фіксація довіри. І здається, що не так уже й важливо, на чому саме її фіксувати: на сріблі, глині, папері чи рідкокристалічному дисплеї. Грошима може слугувати будь-що: від мушель каурі на Мальдівах і до величезних кам’яних дисків на тихоокеанських островах Яп. І схоже, тепер, в електронну добу, взагалі необов’язково, щоб хоч щось було матеріальним носієм грошей.

Є англійський вислів «безпечний як дім» — він пояснить вам усе, що потрібно знати, щоб зрозуміти, чому люди по всьому світу прагнуть стати власниками житла. Але у світі фінансів ця фраза має іще конкретніше значення. Вона означає, що найбезпечніше позичати гроші людям із нерухомістю.

Те, що ви володієте нерухомістю, убезпечує не вас, а ваших кредиторів. Справді безпечно можна почуватися лише тоді, коли у вас є стабільний прибуток. Тому, щоб заробити гроші, підприємці розвиткових країн необов’язково мають закладати свої будинки. Те саме стосується жінок-підприємниць. Насправді ключ до багатства може бути зовсім не у володінні нерухомістю.

Важливий урок історії полягає в тому, що великі війни можуть розпочатися навіть тоді, коли економічна глобалізація є дуже розвинутою, а керівні позиції англомовної імперії здаються непохитними. Другий важливий урок: що довше світ обходиться без великої війни, то важче уявити, що вона можлива (і, ймовірно, то легше її розпочати). Третій і останній урок: криза завдає більше шкоди самовдоволеним інвесторам, ніж інвесторам, загартованим у боях.

pdf Перші 9 сторінок книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Еволюція грошей. Фінансова історія світу

Вступ
 
1. За межами уяви
Гора грошей
Акули-лихварі
Народження банківської системи
Еволюція банківської справи
Країна банкрутів
 
2. Тягар пристрастей людських
Гори боргів
Бонапарт фінансів
Діксі втрачають усе
Евтаназія рантьє
Воскресіння рантьє
 
3. Надування бульбашок
У своїй компанії
Перша бульбашка
«Бики» й «ведмеді»
Історія про «товсті хвости»
 
4. Ризик повертається
Великий неспокійний
У пошуках захисту
Від війни до добробуту
Чилійське диво
Із захистом і без
 
5. Як за мурованою стіною
Аристократи — власники нерухомості
Демократія домовласників
Від оіцадно-кредитних спілок до субстандартних іпотек
Надійні як домогосподарки
 
6. Від імперії до Кимерики
Глобалізація і Армагеддон
Економічні кілери
Короткотривале витрачання капіталу
Кимерика
 
Післямова. Походження грошей
Подяки
Примітки
Список ілюстрацій


Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
В. Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг "Економічне диво ...
Элис Эмсден, Стивен Коэн, Бредфорд Делонг, Чалмерс Джонсон
Комплект книг про OKR ...
Константин Коптелов, Джон Дорр
Порядок у хаосі. Метод Objective an ...
Константин Коптелов
Амазонки Моссаду. Жінки в ізраїльсь ...
Михаэль Бар-Зохар, Ниссим Мишал

Сегодня купили