kniga.biz.ua

19 років Kniga.biz.ua

Ягідне. Щоденник з підвалу (Предзаказ)

Код: 2100027295
Купить Ягідне. Щоденник з підвалу Олеся Яремчук, Ольга Меняйло
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Олеся Яремчук, Ольга Меняйло
Издательство Лабораторія
Год 2024
Обложка неизвестно
Язык Украинский

О книге Ягідне. Щоденник з підвалу

Правдиве свідчення воєнних злочинів російської армії, які пережили мешканці села Ягідне під окупацією.
 
3 березня 2022 року росіяни, зайшовши у Чернігівську область України, окупували село Ягідне. Вони наказали усім мешканцям – чоловікам, літнім людям, жінкам, дітям – покинути свої будинки і силоміць утримували їх у підвалі школи. Протягом місяця у тісному приміщенні сиділи 360 людей. Сиділи, бо лягти не можна було. Брак кисню, їжі, відро замість туалету. Люди спершу божеволіли, а потім помирали. 
 
52-річна мешканка Ягідного Чернігівської області Ольга Меняйло протягом усіх днів окупації вела щоденник. Вона вхопила його з дому, щоб залишити запис для дітей на випадок, якщо всі загинуть. Попри те, що у підвалі майже не було світла, Ольга напотемки щодня вишкрябувала на папері кілька речень. 
 
«Ягідне. Щоденник з підвалу» є хронологічним і деталізованим свідченням про жахи, які пережили мешканці села під російською окупацією, але також і доказом стійкості, яку люди зберігали у найбрутальніших обставинах.
 
Чому варто прочитати 
• Щоденник мешканки села Ягідне, яка пережила російську окупацію, що став хронологічним свідченням російських воєнних злочинів.
• Правдива і вражаюча історія про стійкість людей в нелюдських умовах окупації.
• Літературною редакторкою і консультанткою книги є Анастасія Левкова — українська письменниця, кураторка проєкту Українського ПЕН «Мереживо. Літературні читання в містечках України», авторка роману «За Перекопом є земля».
 
Авторка:
Ольга Меняйло – авторка книжки «Ягідне. Щоденник з підвалу». Разом із іншим мешканцями села Ягідне, що на Чернігівщині, пережила російську окупацію. Протягом 27 днів, коли росіяни насильно утримували 360 людей у тісному підвалі, де люди божеволіли та вмирали, Ольга вела щоденник. Він є хронологічним та деталізованим свідченням російських воєнних злочинів. Ольга Меняйло ніколи раніше не писала літературних творів, окрім шкільних.
 
Укладачка:
Олеся Яремчук – українська журналістка та письменниця. Авторка книжки про національні спільноти в Україні «Наші Інші. Історії українського різноманіття». Членкиня «Українського ПЕН» (Київ) та «Coalition for Pluralistic Public Discourse» (Берлін). З вересня 2022 – учасниця програми «Ukraine in European Dialogue» в Інституті гуманітарних наук у Відні (IWM), а з січня 2024 – програми від Harriman Institute, Columbia University та IWM. З початку повномасштабного вторгнення активно розповідає про Україну європейській аудиторії, пише для українських та європейських медіа.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Залізний генерал. Уроки людяності ...
Людмила Долгоновская
Вивчи цю кляту англійську! ...
Артем Редванский
Тайм-менеджмент. Збірник самарі ...
Коллектив авторов
Полон ...
Валерия «Нава» Субботина
Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский

Книги автора/издательства

Маленькі пташині серця ...
Виктория Ллойд-Барлоу
Фігури світла ...
Сара Мосс
Любий друг ...
Ги де Мопассан

Сегодня купили