Комплект "Чути та бачити українською" - Ольга Дубчак: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100020105)
kniga.biz.ua

Комплект "Чути та бачити українською"

Код: 2100020105
Купить Комплект "Чути та бачити українською" Ольга Дубчак
582 грн
613 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Ольга Дубчак
Издательство Віхола
Cтраниц 528
Год 2022
ISBN 978-617-7960-25-5, 978-617-7960-07-1
Обложка мягкая
Язык Украинский
Формат 80x100/32 (120х190 мм.)

О книге Комплект "Чути та бачити українською"

В комплект входят книги:
Чути українською
Бачити українською

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

"Чути українською"
Чи знаєте ви, що голосних в українській мові приблизно в п’ять разів менше, ніж приголосних? Чи чули ви про нескладотворчі звуки? А про літеру Шредінгера? Чи відомо вам, що шиплячі постійно мімікрують під інші приголосні української мови? 
Якщо чесно: ви все це знаєте. І навіть якщо вам здається, що ви гадки не маєте, за яким принципом слід вимовляти ті чи інші звуки, ваші мовна свідомість і мовленнєвий апарат роблять це бездоганно. 
 
Книжка  не змушуватиме вас учити правила чи зубрити мовні закони. Це вже робила колись ваша вчителька української мови та літератури. Завдання книжки — пояснити, за якими правилами й закономірностями працює звукова система, а ще — чому наша абетка майже досконала. І, звісно, переконати вас, що українська мова — це надзвичайно цікаво, легко і місцями навіть корисно.
 
Книжка «Чути українською» є першою з трьох, присвячених правилам української мови, але не тим, що ви подумали, а іншим. Якщо ви нічого такого не подумали — навіть краще. У першій книжці ми поговоримо про букви та звуки, принципи їх узгодження та взаємодії, спробуємо запам’ятати кілька слів і зрозуміти, чому апостроф — крутий, а м’який знак — невпевнений у собі і відвідує спеціаліста. Плюс трошки історії і цікавих фактів. 
 
І без гумору, звісно! Не час сміятися, шановні.
 
"Бачити українською"
Мова — це не просто сукупність слів, що зберігаються в словниках, і не довільний набір значень. Мова — це спосіб мислення й відображення дійсності, це картина світу, яку почали малювати наші далекі пращури й продовжать довершувати наші далекі нащадки. Ми теж беремо безпосередню участь у її творенні, постійно доповнюючи та вдосконалюючи тло й сюжет. Наша мовна картина демонструє те, яким ми бачимо світ. А бачимо ми його українською.
 
Книжку «Бачити українською» присвячено найголовнішій одиниці мови — слову. Саме воно дає нам змогу порозумітися (і посваритися), передати важливу (і неважливу) інформацію, висловити почуття (і навіть просто подумати про них). А загалом — саме зі слова почалося буквально все. А що «все»? — спитаєте ви. Щонайменше — ця книжка, а щонайбільше — людська свідомість. І це не жарт, бо жартів у книжках про мову не буває.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Нечуваний Нечуй ...
Максим Тарнавский
Апокрифи степу (поезія 1992-2012 рр ...
Ростислав Мельников
Комплект книг "Посібник рейндж ...
Коллектив авторов,Чарльз Хоуг

Книги автора/издательства

Бачити українською ...
Ольга Дубчак
Чути українською ...
Ольга Дубчак
Скандал ...
Людмила Таран
Сестри Річинські. Том 3 ...
Ирина Вильде

Сегодня купили