Комплект книг Діани Клочко - Диана Клочко: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100023940)
kniga.biz.ua

Комплект книг Діани Клочко

Код: 2100023940
Купить Комплект книг Діани Клочко Диана Клочко
Книга снята с продажи
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Диана Клочко
Издательство ArtHuss
Cтраниц 532
Год 2023
ISBN 978-617-8025-51-9, 978-617-7799-04-6
Обложка мягкая
Язык Украинский
Формат 70x100/16 (165х235 мм.)

О книге Комплект книг Діани Клочко

В комплект входят книги:
65 українських шедеврів. Визнані й неявні
Сховане мистецтво: есеї, розмови, коментарі

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

"Сховане мистецтво: есеї, розмови, коментарі"
В останнє десятиліття ХХ століття українські митці, що працювали у підрадянський час, не мали надії публічно та регулярно демонструвати свої твори. Зараз артоб’єкти з ідеологічною програмою, яких чимало зберігається у музейних і приватних колекціях нашої країни, перемістились у сховища без перспективи бути побаченими найближчим часом. На відміну від явища «дегенеративного мистецтва» у нацистській Німеччині, українська практика приховування артоб’єктів практично не досліджена. Можливо, настав час осмислити цей феномен?
 
У своїй новій книжці мистецтвознавиця Діана Клочко пропонує через есеї, коментарі й розмови з музейниками та кураторами подивитись на проблему «схованого мистецтва» як на те, що не дає українцям усвідомити масштаб і складність власного візуального спадку. На сторінках цього видання читачі побачать десятки творів, які роками взагалі не експонувались, а також такі, що вперше в цій книзі отримали експертний коментар. Крім того, авторка розмірковує над проблемою фіксації експозицій та збереженням приватних фотоархівів. “Сховане мистецтво” порушує питання: як зробити український мистецький спадок видимим.
 
"65 українських шедеврів. Визнані й неявні"
Проект працює на створення альтернативної історії українського мистецтва, доповненої творами, які у ХХ столітті не вважались "канонічними" або "вартими уваги" з ідеологічних причин, представляючи суб`єктивний погляд на окремі твори, що зберігаються у музеях і приватних колекціях України. 
 
Саме тому і вибір, і опис, й інтерпретації включатимуть не стільки "лінійне" уявлення про те, як створювались 65 шедеврів скульптури, графіки і живопису, скільки широке поле європейських асоціацій. 
 
Мистецтвознавиця і лекторка, Діана Клочко представить свій канон і пояснення, чому саме ці твори мають таке значення для наших сучасників, чому усі вони - не сироти в стильовому розмаїтті, а свідки великих (хоч і не завжди відомих) інтелектуальних історій.
 
65 творів - як фундамент для першої півсотні есеїв, літературного жанру, що поки що не є добре представленим в українській арт-критиці.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

#епістолярніхроніки ...
Ульяна Галич,Сергей Татчин
Дума про добровольця ...
Сергей Деркач

Книги автора/издательства

Захар Беркут: Легенда ...
Александр Корешков
Комплект книг "Створення класн ...
Джеф Готельф, Джош Сейден, Питер Коннинг
Це маркетинг ...
Сет Годин

Сегодня купили