Консерватизм. Запрошення до великої традиції - Роджер Скрутон: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100020623)
kniga.biz.ua

Консерватизм. Запрошення до великої традиції

Conservatism

Код: 2100020623
Купить Консерватизм. Запрошення до великої традиції Роджер Скрутон
350 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 4 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Роджер Скрутон
Издательство Наш Формат
Cтраниц 176
Год 2022
ISBN 978-617-8115-71-5
Обложка неизвестно
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Консерватизм. Запрошення до великої традиції

Видатний філософ Роджер Скрутон веде читачів від початків консерватизму як політичної філософії у XVI столітті до сьогодення та показує, що консервативне мислення зіграло важливу роль в інтелектуальній історії Заходу.
 
Ба більше, без таких консерваторів як, зокрема, Едмунд Берк, віконт де Шатобріан, Томас Стернз Еліот, Фрідріх Гаєк та Хосе Ортега-і-Гассет Західна цивілізація ніколи не стала б тим поєднанням свободи та відповідальності, який донедавна забезпечував її успіх.
 
ДЛЯ КОГО
Для тих, хто цікавиться суттю консерватизму — без упереджень і нашарувань стереотипів. Для всіх, кому небайдужі історія, філософія, мистецтво.
 
ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА 
Чи справді «консерватизм» — відсталість, символ небажання щось змінювати? Чи справді консерватори — ті, хто виступав проти свободи? На ці питання аргументовано відповідає Роджер Скрутон. Він показує консерватизм з іншого боку — через праці Гассета і Гаєка, вірші Еліота й Рільке, музику Гофмансталя та Штрауса. Це не заперечення прогресу, а те що зробило Захід вільним та успішним.
 
ПРО АВТОРА
Роджер Скрутон — британський філософ і письменник. Член Британської академії, членкореспондент французької Академії моральних і політичних наук. Редактор консервативного політичного журналу Salisbury Review. Автор понад 50 книжок із філософії, мистецтва, музики, політики, літератури, культури, сексуальності та релігії. Серед його найвідоміших публікацій — «Значення консерватизму», «Сексуальне бажання», «Естетика музики» і «Як бути консерватором». Дописувач Times, Spectator і New Statesman.
 
ВІДГУК
Один із найпромовистіших і найзворушливіших спогадів про консервативні традиції в західній політиці, філософії та культурі, які я коли-небудь читав. Це чудовий підручник для тих, хто погано знайомий із консервативними ідеями. Річард Олдос, Wall Street Journal
 
ЦИТАТИ
Для консерватизму важлива і свобода, і її обмеження
Зображення громадянського суспільства, представлене Смітом, стало основою для консервативної позиції того часу. Громадянське суспільство справді складається з індивідів, які вільно діють, — Сміт це визнає. Але свобода передбачає відповідальність, що ґрунтується на співчутті, яке змушує нас намагатися дивитися на свою власну поведінку й поведінку інших з позиції неупередженого судді. Інститути права та влади існують, щоб накласти обов’язки й гарантувати, що їхнього виконання не уникнуть і ними не зловживатимуть. Звісно, ліберали це також визнають. Але для консервативної позиції важлива відмінність у наголосах.
 
Для консерватизму важлива свобода, це так. Але для нього також важливі інститути й підходи, які визначають відповідальність громадян і гарантують, що від свободи ми всі будемо у виграші. Тому для консерватизму також важливі обмеження свободи. І тут, у потенційному конфлікті з крайніми ліберальними поглядами, які найвище цінують свободу й відмовляються обмежувати її використання, ми стикаємося з однією з основних політичних проблем нашого часу. 

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Консерватизм. Запрошення до великої традиції

Передмова
Розділ 1. Передісторія
Розділ 2. Народження філософського консерватизму
Розділ 3. Консерватизм у Німеччині та Франції
Розділ 4. Культурний консерватизм
Розділ 5. Вплив соціалізму
Розділ 6. Консерватизм сьогодні

Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг про акторів ...
Арнольд Шварценеггер, Мэттью Перри, Марк Мэнсон, Уилл Смит, Мэттью Макконахи
Джефф Безос: винайди і віднайди. Ви ...
Уолтер Айзексон, Джефф Безос
Кіра. Дорога додому ...
Олеся Остафиева
Комплект книг "Одного разу вої ...
Чарльз Хоуг, Крис Кайл
Комплект книг "Посібник рейндж ...
Чарльз Хоуг, Коллектив авторов

Сегодня купили