kniga.biz.ua

Львівське есперанто

Код: 2100026344
Купить Львівське есперанто Юрий Волощак
280 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 4 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Юрий Волощак
Издательство Апріорі
Cтраниц 304
Год 2024
ISBN 978-617-629-835-9
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Львівське есперанто

«Львівське есперанто» – збірка фантасмагорій, снів та цілком реальних оповідок Юрка Волощака, зіткана із його численних мандрівок Україною, Європою та Америкою, а також мемуарів автора про його відому у Львові родину.

Окрім суто родинних історій та біографічних ниток, автор також дуже органічно відтворює ту особливу творчу атмосферу Львова, міста свого дитинства і юності, українського Львова на зламі ХХ століття, міста, відкритого до всього модерного та прогресивного, що відбувалося у Європі, хоча політично той україноцентричний мікроклімат був під радянською диктатурою зі всіма її «скрепами», «зубодробилками» та стагнаціями. Але Львів то є Львів і завжди ним був! Бо в серцевині Європи. Львів виживав, бо був трохи батярським і завзято усміхався.

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Отзывы об: Львівське есперанто

Юрій Верхола 2024-08-02 16:43:09

Нарешті перегорнуто останню сторінку. Але прочитане не відпускає. У цій книзі - мозаїка буття. Радість і горе, веселе і сумне, життя і смерть - все що кожного дня відбувається у нашому житті. Кожна новела - окрема історія, а всі разом вони творять барвистий калейдоскоп життєвих історій. Мені пощастило отримати її в подарунок з рук автора в часі його останнього приїзду до Львова у березні цього року, ще й з дарчим написом ! Крім того, мав нагоду і приємність взяти участь у презентації цієї книги, яка відбулася 28 березня у львівській бібліотеці ім. Романа Іваничука. До уваги - книга "Львівське есперанто", автор наш земляк львів'янин Юрко Волощак - бувалий чоловік, архітектор, мандрівник, активіст Товариства Лева, учасник майже всіх походів на чайці «Пресвята Покрова», писар козацького товариства «Кіш» і, як виявилось, майстерний новеліст. Цю книгу я читав неквапом, смакуючи кожну новелу, як смакують вистояне багаторічне вино. Не всі історії рівноцінні з художнього боку, бо писалися у різний час і під впливом різних подій та емоцій. Найбільш припали до вподоби ті, що присвячені історії родини. Вони написані любовно і натхненно, зі знанням найменших деталей життя і побуту своїх родичів у кількох поколіннях. Раджу автору подумати над написанням окремої книги спогадів власне про історію свого роду. Також на особливу увагу заслуговують філософські роздуми автора про різноманітні сторони життя. Хоча наклад цієї книги невеликий, всього 1000 примірників, її ще можна зустріти на полицях львівських книгарень. І вона заслуговує на те, аби її прочитати. Знайдіть її і прочитайте. Напевно отримаєте задоволення. Рекомендую !

Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Задивляюсь у твої зіниці ...
Василий Симоненко
Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябин
Кров і попіл. Із крові й попелу ...
Дженнифер Арментроут

Книги автора/издательства

Мужність долає все ...
Юрий Николишин
Антологія грецького оповідання ХХI ...
Андрей Савенко, Коллектив авторов
Цивільний в Берліні ...
Антоний Собанський
Забобон ...
Лесь Мартович

Сегодня купили