Роздуми про Європу. Вибрані статті про суспільство, економіку й політику - Луиджи Эйнауди: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100023560)
kniga.biz.ua

Роздуми про Європу. Вибрані статті про суспільство, економіку й політику

Код: 2100023560
Купить Роздуми про Європу. Вибрані статті про суспільство, економіку й політику Луиджи Эйнауди
599 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Луиджи Эйнауди
Издательство Лабораторія
Cтраниц 312
Год 2023
ISBN 978-617-8299-42-2
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Роздуми про Європу. Вибрані статті про суспільство, економіку й політику

Луїджі Ейнауді — один із батьків-засновників Італійської Республіки.  Саме він очолив країну у 1948 році після складання повноважень через стан здоров'я першого президента Італії.
 
У цій книжці зібрано найважливіші статті Ейнауді в галузі політики й економіки. У своїх статтях він підносить індивідуальність, ініціативність і прагматизм. А головне — намагається застосувати реальну відповідність між ідеалом свободи та конкретно вільним суспільством з економічної та комерційної точки зору. Луїджі Ейнауді вважають одним з тих людей, які стояли біля джерел  Європейського Союзу.
 
Чому варто прочитати книжку?
• Більша частина статей, що зібрані у книзі розглядає  погляди Ейнауді на лібералізм, свободу і волю кожної окремої особистості.
• Описує тогочасні питання соціальної політики в Італії та розкриває питання монополій, конкуренції, митних зборів, соціальне/пенсійне/медичне та інші види страхування, кількість дітей в родинах.
• Луїджі Ейнауді вважають одним з тих людей, які стояли біля джерел формування Європейського Союзу.
 
Про автора:
Луїджі Ейнауді — італійський політик і економіст. Один із батьків Італійської Республіки. Президент Італії з 1948 по 1955 рік. Після складання семирічного терміну президентських повноважень у 1955 році став довічним сенатором. Був членом багатьох культурних, економічних та університетських установ. Він був прихильником ідеалу європейського федералізму.
 
Цитати 
Про новий лібералізм:
Не можна собі уявити більш жорстокої тиранії, ніж та, яка ставить життя людини та існування сім'ї в залежність від волі тих, хто наказує зверху. Байдуже, чи той, хто верховодить, захопив владу силою, чи отримав її шляхом виборів....Там, де все залежить від держави, панує рабство, там замість змагальності виникає інтриганство, замість найкращих тріумфують вискочки.
 
Про блага та свободи окремої людини:
Чи досягне нове сторіччя, дарма скільки років мине від його початку, більшого успіху у важкому завданні забезпечення того, щоб технологія масового виробництва основних товарів великою промисловістю з мінімальними витратами нарешті принесла належний плід, який становить її справжню мету — звільнення людини від необхідності трудитися, від необхідності вбивати в собі саму основу життя, лише для того, щоб здобути товари, необхідні для нашого тваринного існування? Це і є історичним, постійним завданням великого підприємства, заводу, промислового міста: дати людині можливість присвятити більшість свого часу здобуванню благ для дозвілля, благ, пов'язаних з гідними цілями життя.
 
Про війну і єдність Європи:
Перша світова війна стала кривавим проявом інстинктивного прагнення Європи до об'єднання; але оскільки через безсилу Лігу Націй досягнути європейської єдності було неможливо, проблема відразу ж постала знову...... Неправда, що обидві великі світові війни були спричинені економічними причинами. Той, хто вміє правильно рахувати, ніколи не повірить, що якийсь народ, навіть переможний, може отримати від війни якийсь результат, окрім зубожіння, злиднів, духу ненависті та помсти, що породжують, своєю чергою, нещастя і приниження.
Насправді ж обидві останні великі війни були війнами громадянськими, а точніше, війнами релігійними, і такою ж буде і третя, якщо, на нашу біду, ми таки спричинимо її, довівши діло знищення до завершення.
 
Про створення організації, яка б могла об'єднати Європу:
Коли нам треба відрізнити друзів миру від його ворогів, не варто прислухатись до декларацій, які лунають тим гучніше, що більше вони брехливі. Натомість запитаймо: чи хочете ви зберегти повний суверенітет держави, в якій живете? Якщо відповідь ствердна, то це запеклий ворог миру. Чи налаштовані ви віддати свій голос, свою підтримку лише тим, хто обіцяє ініціювати передачу частини національного суверенітету новому утворенню під назвою Сполучені Штати Європи? Якщо відповідь буде ствердною, а за словами підуть і справи, тоді і тільки тоді ви можете назвати себе прихильниками миру. Все інше — брехня.

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Роздуми про Європу. Вибрані статті про суспільство, економіку й політику

Про серію «Друзі відкритого суспільства». Едоардо Крізафуллі, Рената Ґравіна
Актуальність Луїджі Ейнауді. Андреа Канджіні
На допомогу читачеві (біографічна довідка) ЕммаҐаллі, Джампаоло Ґардзареллі
Ейнауді в Києві. Свобода та лібералізм в Україні з європейської перспективи. Рената Ґравіна
1. Лібералізм
2. Новий лібералізм
3. Про людину як мету або засіб і про блага для дозвілля
4. Основні моменти ліберальної економічної політики
5. Про деякі питання соціальної політики
I. Теоретичні засади соціального законодавства
II. Соціальне страхування
III. Об’єднання працівників (профспілки, товариства)
IV. Участь у прибутках
6. Лист одинадцятий. Догма суверенітету
та ідея ліги націй
7. Лист сьомий. Чи є ліга націй можливим ідеалом?
8. Заєвропейську економічну федерацію
9. Війна і європейська єдність. Промова, виголошена на Конституційній асамблеї
10. Хто хоче миру?

Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека

Книги автора/издательства

Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Комплект книг для шанувальників фі ...
Том Фелтон, Алан Рикман
Остання бібліотека ...
Фрея Семпсон
Джулія. 1984 ...
Сандра Ньюман

Сегодня купили