Самознищення Європи: імміграція, ідентичність, іслам - Дуглас Мюррей: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100020903)
kniga.biz.ua

Самознищення Європи: імміграція, ідентичність, іслам

The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam

Код: 2100020903
460 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Дуглас Мюррей
Издательство Наш Формат
Cтраниц 368
Год 2024
ISBN 978-617-8277-79-6
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Самознищення Європи: імміграція, ідентичність, іслам

Бурхливі дискусії, критика з боку «ліберальних» ЗМІ, звинувачення в ісламофобії та статус міжнародного бестселера — саме такий резонанс викликала книжка провідного британського інтелектуала Дуґласа Мюррея. Сьогодні тези автора стають дедалі переконливішими, а прогнози вражають точністю.
 
Книжка містить ретельний огляд масової імміграції мусульман до Європи із Близького Сходу та Африки: передумов, розвитку, соціальних наслідків та кульмінації у формі політичного радикалізму й тероризму, які стали звичним явищем. Водночас Мюррей показує, як криза ідентичності, зменшення кількості християн, гіпертрофоване почуття провини серед громадян європейських країн, слабкість і безвідповідальність еліт створюють ідейний вакуум, який заповнюють наративи нових завойовників.
 
ДЛЯ КОГО 
Насичена фактами й цифрами, книжка буде корисною всім, хто цікавиться європейською політикою, демографією, протистоянням світових релігій та ідеологій, проблемами мультикультуралізму, міграції та майбутнім Європи.
 
ПРО ОБКЛАДИНКУ
Обкладинка до книги є алюзією на знамениту картину «Танок» (La Danse) французького живописця Анрі Матісса. Ця робота була створена художником незадовго до Першої світової війни і викликала величезний скандал у Парижі. Матісс не тільки поривав з класичними на той час формами мистецтва, диким танцем і незвичним поєднанням спокійних та агресивних кольорів йому вдалося передати експресію «божевільного» початку ХХ століття. На обкладинці книжки оголені фігури людей в запальному угарі замінені політиками, які в своїх політичних кружляннях пустилися берега, і це має катастрофічні наслідки для Європи та її мешканців.
 
ПРО АВТОРА
Дуґлас Мюррей — британський мислитель та інтелектуал, політичний оглядач, автор трьох світових бестселерів. Один з найкращих у світі дискутантів, брав участь у дебатах у парламенті Великої Британії та Білому домі. Неоконсерватор, критик ісламської імміграції в Європі. Заступник редактора британського журналу The Spectator, публікується у Wall Street Journal, The Times та інші відомих ЗМІ. Постійно підтримує Україну, у листопаді 2022 року відвідав Херсон одразу після його деокупації.
 
ВІДГУКИ 
«Вкрай важлива книжка, зміст якої повинен знати кожен, хто може вплинути на розвиток подій у цей переломний час в історії Європи». 
Роджер Скрутон, автор книжки «Консерватизм»
 
«Самознищення Європи» Дуґласа Мюррея — безумовно найсильніша політична книжка року... безстрашна, безкомпромісно правдива і майстерно написана». 
Девід Секстон, Evening Standard Books of the Year
 
ЦИТАТИ 
Про почуття провини серед європейців
«Сучасні європейці, можливо, і не є єдиними у світі людьми з вродженим відчуттям первородного гріха, але видається, що вони потерпають від найгіршого різновиду цього відчуття. Сьогоднішні європейці переконані, що вони самі (без стороннього нагадування) повинні відчувати особливу історичну провину, і то не тільки за війну та Голокост, але й за цілу купу попередніх провин. Серед іншого, йдеться про постійну провину за колоніалізм та расизм».
 
Про сирійських біженців
«Тоді, як прем’єр Іспанії Маріано Рахой, коментуючи загибель іншого човна з мігрантами у Середземному морі, заявив, що Європа ризикує «втратити довіру, якщо ми не здатні запобігти таким трагічним випадкам», ніхто не казав, що на карті стоїть питання довіри до арабського світу чи Африки. Ба більше, впродовж усієї кризи з сирійськими біженцями практично ніхто не виставляв претензій країнам, що беруть участь у тій громадянській війні (зокрема Ірану, Саудівській Аравії, Катару і Росії), за людську ціну цього конфлікту. Ми не чули загальноєвропейського заклику до Ірану прийняти у себе біженців, як і не бачили жодного тиску на Катар, щоб він узяв до себе свою справедливу частку цих людей».
 
Про британських мусульман
«Думаєте, лідери Хамасу в Європі живуть під якоюсь загрозою і мусять турбуватися бодай за свою репутацію? Немає жодних підстав так вважати. Навіть групи, випускники яких потім відрізають голови європейцям, тут сприймаються, згідно з їхніми власними словами, як правозахисні організації, націлені на боротьбу з несправедливістю, притаманною нашому расистському і патріархальному суспільству. Саме тому станом на 2015 рік більше британських мусульман воювали за ІДІЛ, ніж у Збройних силах Великої Британії». 

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Самознищення Європи: імміграція, ідентичність, іслам

Передмова
1 Початок
2 Як ми потрапили на гачок імміграції
3 Виправдання, які ми собі придумували
4 «Ласкаво просимо до Європи»
5 «Ми бачили все»
6 Мультикультурність
7 Вони вже тут
8 Пророки без пошани у своїй вітчизні
9 Сирени раннього оповіщення
10 Тиранія почуття провини
11 Претензії на відшкодування
12 Як ми вчимося з цим жити
13 Втома
14 Глухий кут
15 Контроль над суспільною реакцією
16 Криза європейського наративу
17 Кінець
18 Що могло би бути по-іншому
19 Що буде насправді
Післямова
Подяки
Примітки

Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека

Книги автора/издательства

Комплект книг про Джеффа Безоса ...
Брэд Стоун, Стив Андерсон, Карен Андерсон, Уолтер Айзексон, Джефф Безос
Комплект книг про акторів ...
Арнольд Шварценеггер, Мэттью Перри, Марк Мэнсон, Уилл Смит, Мэттью Макконахи
Джефф Безос: винайди і віднайди. Ви ...
Уолтер Айзексон, Джефф Безос
Кіра. Дорога додому ...
Олеся Остафиева
Комплект книг "Одного разу вої ...
Чарльз Хоуг, Крис Кайл
Комплект книг "Посібник рейндж ...
Чарльз Хоуг, Коллектив авторов

Сегодня купили