Цивілізація. Як Захід став успішним - Нил Фергюсон: купить книгу в kniga.biz.ua
kniga.biz.ua

Цивілізація. Як Захід став успішним

Код: 6873
Купить Цивілізація. Як Захід став успішним Нил Фергюсон
390 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 4 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Нил Фергюсон
Издательство Наш Формат
Cтраниц 488
Год 2017
ISBN 978-617-727-978-4
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)
Эксперты
рекомендуют
Валерий Пекар, Борислав Береза

О книге Цивілізація. Як Захід став успішним

Эта книга входит в Комплект книг Ніла Ферґюсона

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

За книжкою «Цивілізація», яка стала бестселером New York Times, знято серію телепрограм на BBC. Журнал Time визнав її автора одним із найвпливовіших людей світу.

ПРО КНИЖКУ
Ніл Ферґюсон зауважує: «Ще на початку XV століття сама лише думка про те, що наступні п’ять століть Захід буде домінувати над рештою світу, здалася б дуже дивною. А втім, це сталося». 
І нині могутність Заходу вражає навіть найбагатшу уяву... То чому ж так трапилося? Чому Європа, що на 1500-й рік поступалася Сходу за багатьма показниками — економічними, технологічними, демографічними, — зуміла різко рвонути уперед і досягти безперечного світового панування? Які складові успіху західної цивілізації? Саме ці дражливі питання украй сміливо, часом навіть зухвало, а проте надзвичайно захопливо висвітлює Ніл Ферґюсон.
 
ДЛЯ КОГО КНИЖКА
Для усіх, хто цікавиться історією, політикою, економікою.

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА
Автор бачить проблему сучасного покоління у фрагментарному знанні минулого, тому пропонує цілісну історію світу. Він описує, як конкуренція, розвиток науки і медицини, масове споживання та етика праці допомогли Заходу розширити багатства, вплив та владу. А також розмірковує, до чого може призвести «запозичення» західних норм іншими країнами і чи довго Захід триматиме лідерські позиції у світі.

ПРО АВТОРА
Ніл Ферґюсон — видатний британський історик, журналіст, професор Гарварду, старший науковий співробітник Оксфорду і Стенфорду. Автор 14-ти книжок, зокрема бестселерів «Піднесення грошей» та «Імперія», редактор у Bloomberg Television, оглядач Newsweek.

ВІДГУКИ ПРО КНИЖКУ
«Неперевершена історія ідей, винайдених на Заході».
The Economist

«Ця книжка — надзвичайно полемічна і своєчасна. Ферґюсон з притаманною йому проникливістю береться до справи, не забуваючи про вишуканість стилю. Він закінчує тезою про те, що для Заходу найбільша загроза — не Китай, а сам Захід: виплекана власним невіглаством боязливість, дурисвітство, породжене нерозумінням власної спадщини. Ферґюсон має рацію, але доводить, що все ще можна виправити».
The Financial Times

«Ферґюсон провадить сміливий аналіз шістсотлітнього пласту світової історії. В його устах урок історії стає яскравим, переконливим, змістовним і зрозумілим».
Kirkus 

ЦИТАТИ
Про значення історії
Минуле — це наше єдине надійне джерело знань про плинне сьогодення і безліч майбутніх попереду, лише одному з яких належить відбутися. Історія — це не вивчення минулого, це вивчення самого часу.

Про роль подорожей в Африку
Да Ґама вирушив у подорож 8 липня 1497 року. Коли через чотири місяці він зі своїми португальськими побратимами обігнув мис Доброї Надії на південному краю Африки, перед ними не поставало питання, яких екзотичних тварин слід привезти для короля [як цього хотів китайський імператор]. Вони хотіли знати, чи пощастить їм у тому, в чому
інші зазнали невдачі — у відкритті нового маршруту завезення
прянощів. Вони прагнули торгівлі, а не данини.

Про відмінності у зрості
Середній зріст англійських в’язнів у XVIII столітті досягав 170 сантиметрів. Середній зріст японських вояків у той же період не перевищував 158 сантиметрів91. У час, коли Схід впритул зіткнувся із Заходом, вони вже не могли подивитися один одному в очі як рівні.

Про відмінності в європейській колонізації Америки
Ці два кораблі [з Іспанії та з Англії] символізують історію двох Америк. На одному — конкістадори, на іншому — наймані слуги. На одному кораблі мріяли про миттєвий грабунок і цілі гори золота майя. На іншому знали, що попереду на них чекають роки важкої праці, але винагородою за неї стане найпривабливіша в світі власність: найперше — землі Північної Америки, а крім того — участь у законотворенні. Справжня власність та представництво — ось що було північноамериканською мрією.

Про азійську імперію
З правильними інститутами й технологіями, не кажучи вже про правильний одяг, азійська імперія могла перемогти будь-яку європейську країну. Один економічний прогностик ще 1910 року передрікав, що до кінця століття Японія обжене навіть Британію, що вона й зробила: 1980 року японський ВВП на душу населення вперше перевищив британський. Хоч як сумно, з 1910 по 1980 рік британські темпи ВВП залишилися незмінними.

pdf Фрагмент із книги

Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Цивілізація. Як Захід став успішним

Список діаграм і графіків
Передмова до британського видання
Вступ. Запитання принца Расселаса
1. КОНКУРЕНЦІЯ
Дві річки
Євнух і єдиноріг
Гонитва за прянощами
Абияке царство
2. НАУКА
Облога
Мікрографія
Осман і Фріц
Подорож у Танзимат
З Стамбула до Єрусалима
3. ВЛАСНІСТЬ
Нові світи
Країна вільних
Американські революції
Доля креолів Галла
4. МЕДИЦИНА
Пророцтво Берка
Колісниця війни
Лікарі без кордонів
Черепи Акулячого острова
Чорний сором
5. СПОЖИВАННЯ
Народження суспільства споживання
Поворот на Захід
Регтайм до багатства
Джинсовий джин
Піжами й хустки
6. ПРАЦЯ
Етика праці та етика слова
Лови кайф!
Китайський Єрусалим
Землі безвір’я
Кінець світу?
Висновки. Суперники
Бібліографія
Покажчик
Примітки

Валерий Пекар

Мабуть, найцікавіше з усіх питань, що хвилюють сьогодні істориків і соціологів, звучить так: як вийшло, що Європа, невелика частина світу, станом на 1400 рік найменш населена, відстала, неосвічена й безкультурна, що страждала від воєн, роздробленості і хвороб, — протягом декількох століть не просто вирвалася вперед в науці, техніці, культурі, філософії, військовій справі, але ще і змогла захопити і підпорядкувати практично всю решту світу. Різні дослідники вважали першопричиною географію євразійського континенту, його різноманітну фауну, морські течії тощо. Але чому Європа отримала переваги над Китаєм, Індією та Світом Ісламу, які також розміщені в Євразії?

Ніл Ферґюсон пропонує свою відповідь. Точніше, відповідей виявляється цілих шість — 6 killer applications, «вбивчих застосунків», як їх називає автор, використовуючи вираз із програмістського жаргону. Європа після 1400 року змогла скористатися ними всіма, а інші впровадили лише частину або нічого. Результат — перемога у світовій гонці за лідерство у всіх сферах життя. Читайте і дізнайтеся, як встановити у себе всі шість «убивчих застосунків».

Питання це важливе й актуальне ще й тому, що нині багато говорять про поступовий занепад європейської цивілізації. Якщо ми розберемося, як сталося її піднесення, то зрозуміємо, чи є занепад та як йому запобігти.

Ну а для України актуальним є питання інсталяції всіх шести застосунків — виявляється, вони працюють лише разом. Немає не лише «третього шляху» — як виявилося, немає й другого. Шлях один, і головне — не боятися і не гальмувати. Компас є, а мапу намалюємо по дорозі.


Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
В. Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг "Економічне диво ...
Элис Эмсден, Стивен Коэн, Бредфорд Делонг, Чалмерс Джонсон
Комплект книг про OKR ...
Константин Коптелов, Джон Дорр
Порядок у хаосі. Метод Objective an ...
Константин Коптелов
Амазонки Моссаду. Жінки в ізраїльсь ...
Михаэль Бар-Зохар, Ниссим Мишал
Комплект книг про ФБР: уроки лідерс ...
Фрэнк Фиглузи, Джеймс Коми

Сегодня купили