У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання - Ренос Пападопулос: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021278)
kniga.biz.ua

У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання

Involuntary Dislocation: Home, Trauma, Resilience, and Adversity-Activated Development

Код: 2100021278
Купить У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання Ренос Пападопулос
299 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 3 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Ренос Пападопулос
Издательство Лабораторія
Cтраниц 416
Год 2023
ISBN 978-617-8203-36-8
Обложка мягкая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання

З науковою точністю та чутливістю Ренос Пападопулос досліджує досвід людей, які змушені залишити свої домівки у пошуках безпеки. У цій книжці він кидає виклик усім стереотипам про вимушене переміщення і відтворює його історичний та культурний контексти.
 
Опираючись на людський досвід, автор занурюється у ключові поняття теми: дім, ідентичність, ностальгійна дезорієнтація, травма тощо. Завершує книгу Пападопулос практичними порадами для тих, хто працює із вимушено переміщеними особами, або сам опинився у цих непростих умовах.
 
Про автора:
Ренос Пападопулос, PhD — професор кафедри психосоціальних і психоаналітичних досліджень, директор Центру дослідження травми, притулку та біженців в університеті Ессекса, Велика Британія. Клінічний психолог, сімейний психотерапевт і психоаналітик. Як консультант численних організацій, співпрацює з вимушено переміщеними особами та людьми, що пережили політичне насильство і екстремальні ситуації. 
 
Чим хороша ця книжка:
• Детальний і вичерпний посібник для тих, хто працює із темою вимушеного переміщення: психотерапевтів, психологів, консультантів та інших фахівців.
• Важливе видання для тих, хто пережив або переживає сьогодні досвід вимушеного переміщення або намагається зрозуміти, як наша психіка реагує на такі непрості умови.
• Допоможе зрозуміти, з якими проблемами стикаються вимушено переміщені особи та як ми можемо допомогти тим, хто постраждав у такий спосіб.

Цитати
Про термін «вимушене переміщення»
Вимушене переміщення — це описовий, феноменологічний термін, який просто засвідчує той факт, що через різні випробування люди а) більше не сприймають особистий простір як дім, придатний для життя, тому б) змушені виїхати зі свого дому й шукати інше місце проживання; до того ж це вказує на те, що в) якби ці люди мали справжній вибір, то не покинули б своєї домівки. Цей термін не розглядає й не визначає нічого іншого, крім указаних трьох основних характеристик цього явища.
 
Про сприйняття людьми дому
Фізичний простір сам собою не має жодної об’єктивної цінності, якщо його не сприймають як дім у контексті певних систем смислотворення. Комфортабельні розкішні будинки можуть здаватися менш затишними, ніж маленький, скромний родинний дім зі значно меншими пишнотами, навіть якщо в ньому бракує якихось елементарних зручностей. Такі прикметники, як «затишний», «теплий», «інтимний», «спокійний» або ж «холодний», «непривітний» тощо, не є об’єктивними характеристиками самого собою місця, а вказують на те, які відчуття викликає в людей цей домашній простір.
 
Про відчуття належності
Кожен відчуває свою належність до широкого кола сутностей, до людей, сім’ї, громади та культури, а також до груп друзів, округи тощо. Крім того, існує чимало інших типів належності, наприклад до справи чи ідеології, клубу, організації чи навіть країни (як до ще сучасної, так і до вже зниклої згідно з міжнародним правом), а також до власного тіла. Наші відносини з тілом дуже складні й містять як свідомо розпізнавані, так і нерозпізнавані складові частини. Очевидно, що в більшості людей є свідоме розуміння власної ваги, рухливості тощо, проте вони мають ще інші, менш усвідомлені типи відносин зі своїм тілом, наприклад спритність рухів, «природний» темп ходьби, загальне відчуття рівня комфорту від перебування у своєму тілі тощо. Уся ця сукупність відчуттів належності може змінюватися, якщо людина переїздить в іншу країну і живе за різних обставин.

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання

Від автора
Передмова. Айрін Бруна Сеу 
Вступ
 
Частина І. Контекст—пролегомени
1. Епістемологічний цикл 
2. Вимушене переміщення
3. Історичні й мовні міркування 
4. Суспільні трагедії й поліморфна безпорадність 
 
Частина II. Ключові теми
5. Дім
6. Ідентичність 
7. Ностальгічна дезорієнтація
8. Жертва
9. Травма
 
Частина III. Взаємодія з вимушено переміщеними особами
10. Випробування вимушеного переміщення
 
Епілог. Синергетична терапевтична комплексність і терапевтичний ефект 
 


Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека

Книги автора/издательства

Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Комплект книг для шанувальників фі ...
Том Фелтон, Алан Рикман
Комплект книг про королівську родин ...
Гарри Маунтбеттен-Виндзор, Роберт Лейси, Эндрю Мортон
Остання бібліотека ...
Фрея Семпсон

Сегодня купили