У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання - Ренос Пападопулос: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021278)
kniga.biz.ua

У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання

Involuntary Dislocation: Home, Trauma, Resilience, and Adversity-Activated Development

Код: 2100021278
Купити У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання Ренос Пападопулос
299 грн
Книга буде передана в службу доставки протягом 3 днів

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Ренос Пападопулос
Видавництво Лабораторія
Сторінок 416
Рік 2023
ISBN 978-617-8203-36-8
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання

З науковою точністю та чутливістю Ренос Пападопулос досліджує досвід людей, які змушені залишити свої домівки у пошуках безпеки. У цій книжці він кидає виклик усім стереотипам про вимушене переміщення і відтворює його історичний та культурний контексти.
 
Опираючись на людський досвід, автор занурюється у ключові поняття теми: дім, ідентичність, ностальгійна дезорієнтація, травма тощо. Завершує книгу Пападопулос практичними порадами для тих, хто працює із вимушено переміщеними особами, або сам опинився у цих непростих умовах.
 
Про автора:
Ренос Пападопулос, PhD — професор кафедри психосоціальних і психоаналітичних досліджень, директор Центру дослідження травми, притулку та біженців в університеті Ессекса, Велика Британія. Клінічний психолог, сімейний психотерапевт і психоаналітик. Як консультант численних організацій, співпрацює з вимушено переміщеними особами та людьми, що пережили політичне насильство і екстремальні ситуації. 
 
Чим хороша ця книжка:
• Детальний і вичерпний посібник для тих, хто працює із темою вимушеного переміщення: психотерапевтів, психологів, консультантів та інших фахівців.
• Важливе видання для тих, хто пережив або переживає сьогодні досвід вимушеного переміщення або намагається зрозуміти, як наша психіка реагує на такі непрості умови.
• Допоможе зрозуміти, з якими проблемами стикаються вимушено переміщені особи та як ми можемо допомогти тим, хто постраждав у такий спосіб.

Цитати
Про термін «вимушене переміщення»
Вимушене переміщення — це описовий, феноменологічний термін, який просто засвідчує той факт, що через різні випробування люди а) більше не сприймають особистий простір як дім, придатний для життя, тому б) змушені виїхати зі свого дому й шукати інше місце проживання; до того ж це вказує на те, що в) якби ці люди мали справжній вибір, то не покинули б своєї домівки. Цей термін не розглядає й не визначає нічого іншого, крім указаних трьох основних характеристик цього явища.
 
Про сприйняття людьми дому
Фізичний простір сам собою не має жодної об’єктивної цінності, якщо його не сприймають як дім у контексті певних систем смислотворення. Комфортабельні розкішні будинки можуть здаватися менш затишними, ніж маленький, скромний родинний дім зі значно меншими пишнотами, навіть якщо в ньому бракує якихось елементарних зручностей. Такі прикметники, як «затишний», «теплий», «інтимний», «спокійний» або ж «холодний», «непривітний» тощо, не є об’єктивними характеристиками самого собою місця, а вказують на те, які відчуття викликає в людей цей домашній простір.
 
Про відчуття належності
Кожен відчуває свою належність до широкого кола сутностей, до людей, сім’ї, громади та культури, а також до груп друзів, округи тощо. Крім того, існує чимало інших типів належності, наприклад до справи чи ідеології, клубу, організації чи навіть країни (як до ще сучасної, так і до вже зниклої згідно з міжнародним правом), а також до власного тіла. Наші відносини з тілом дуже складні й містять як свідомо розпізнавані, так і нерозпізнавані складові частини. Очевидно, що в більшості людей є свідоме розуміння власної ваги, рухливості тощо, проте вони мають ще інші, менш усвідомлені типи відносин зі своїм тілом, наприклад спритність рухів, «природний» темп ходьби, загальне відчуття рівня комфорту від перебування у своєму тілі тощо. Уся ця сукупність відчуттів належності може змінюватися, якщо людина переїздить в іншу країну і живе за різних обставин.

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання

Від автора
Передмова. Айрін Бруна Сеу 
Вступ
 
Частина І. Контекст—пролегомени
1. Епістемологічний цикл 
2. Вимушене переміщення
3. Історичні й мовні міркування 
4. Суспільні трагедії й поліморфна безпорадність 
 
Частина II. Ключові теми
5. Дім
6. Ідентичність 
7. Ностальгічна дезорієнтація
8. Жертва
9. Травма
 
Частина III. Взаємодія з вимушено переміщеними особами
10. Випробування вимушеного переміщення
 
Епілог. Синергетична терапевтична комплексність і терапевтичний ефект 
 


Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Володимир Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека

Книги автора / видавництва

Лімб. Місце загублених душ ...
Кирилл Половинко
Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Комплект книг для шанувальників фі ...
Том Фелтон, Алан Рикман
Остання бібліотека ...
Фрея Семпсон

Сьогодні купили