Жарти для озброєних - Мазен Мааруф: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021140)
kniga.biz.ua

Жарти для озброєних (Предзаказ)

Код: 2100021140
Купить Жарти для озброєних Мазен Мааруф
399 грн
420 грн
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Мазен Мааруф
Издательство Видавництво
Cтраниц 178
Год 2022
ISBN 978-617-7818-85-3
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)
Эксперты
рекомендуют
Найкращі українські книжки 2022 року за версією ПЕН

О книге Жарти для озброєних

Після тривалої підготовки і відлежування пропонуємо вам ще одну незвичайну збірку оповідань. Критики порівнюють «Жарти для озброєних» із оповіданнями Роальда Дала, Етґара Керета та Емі Гемпел. Мазен Мааруф, арабськомовний письменник, який мешкає в Ісландії, пропонує одивнений погляд на реальність, жорстоку й кровожерну, а водночас психічно іншу, дивакувату. Тут бачимо життя у війні очима дитини та відчайдушні спроби зафіксувати «нормальність ненормального» з дорослої перспективи: у стосунках із коханими, літніми батьками, ненародженими дітьми.
 
Український читач знайде тут чимало знайомого: озброєних людей на вулицях, які кажуть, що прийшли захищати вас; назви озброєнь та снарядів; руїни там, де були міста. Однак уся ця смерть і морок пронизані життям, яке триває, й місцями теплим, місцями чорним гумором. Саме одивнення й гумор автор пропонує читачам як опору, щоби втриматися в цьому шалі.
 
«Жарти для озброєних» – той варіант чорного гумору, який буває в найзліших фарсах. Коли людина не просто падає через бананову шкірку, а падає прямо під ножі газонокосарки, якою керує продавець бананів (хоча, нащо це я вигадую дурнуваті аналогії, у самого Мааруфа їх достатньо). 
Ганна Улюра
 
Дебютна збірка, яка знову і знову повертається до теми гумору, коли її герої намагаються осмислити життя в зоні бойових дій у Лівані… дванадцять оповідань пропонують сюрреалістичний погляд на вплив війни на цивільне населення… Тривожна збірка, яка демонструє поняття втрати в усіх її різноманітних формах.
Сара Ґілмартін, Irish Times
 
Про автора:
Мазен Мааруф народився 1978 року в палестинській сім’ї в Бейруті . Він переїхав зі своєю сім’єю в Таль Аль-Заатар на початку громадянської війни в Лівані і зараз мешкає в Ісландії. Кілька років працював учителем хімії та фізики, а в 2001 році перейшов у літературну сферу та журналістику. Мааруф розпочав свою літературну кар’єру спочатку з віршів, видавши першу поетичну збірку у 2001 р. Мааруф також пише художню критику, літературні рецензії та мистецтвознавчу критику для кількох арабських газет і журналів, зокрема Al-Hayat, An-Nahar, Al-Arabi Al-Jadeed і Qantara. Він багато перекладає з ісландської на арабську, зокрема і «Дитя Землі» Сйона, яке видано у нашому Видавництві, «Руки мого батька» Майрона Ульберга та «Квіти на даху» Інгібйорги Сігурдардоттір. У 2015 році Мааруф отримав премію LiteratureLana, «Жарти для озброєних» отримали премію Аль-Мультака, також збірка увійшла до лонг-листа Букерівської міжнародної премії 2019.

pdf Сторінки з книги


Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Моя святкова бібліотека ...
Коллектив авторов
Скетчбук «Малюй» чорно-білий ...
Коллектив авторов
Чорна книга. Про злочинне повсюдне ...
Василий Гроссман,Илья Эренбург
Мартин Боруля. Хазяїн. Сто тисяч ...
Иван Карпенко-Карый
Мам, зроби мені змію ...
Анастасия Жук
Джинкс. Роман-фентезі ...
Сейдж Блэквуд

Книги автора/издательства

Милий морок ...
Фабьен Вельманн
Пантера ...
Брехт Ивэнс
Кіндерланд ...
Мавил
Цієї зими ...
Элис Осман

Сегодня купили