Комплект книг "Класика української літератури" - Иван Франко, Тарас Шевченко, Иван Нечуй-Левицкий, Николай Хвылевой, Валерьян Подмогильный: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100023177)
kniga.biz.ua

Комплект книг "Класика української літератури"

Код: 2100023177
Купить Комплект книг "Класика української літератури" Иван Франко, Тарас Шевченко, Иван Нечуй-Левицкий, Николай Хвылевой, Валерьян Подмогильный
1900 грн
Книга будет передана в службу доставки в течении 3 дней

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Иван Франко, Тарас Шевченко, Иван Нечуй-Левицкий, Николай Хвылевой, Валерьян Подмогильный
Издательство РМ
Cтраниц 1632
Год 2023
ISBN 978-617-8248-92-5, 978-617-8248-73-4
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 64x86/16 (160x210 мм.)

О книге Комплект книг "Класика української літератури"

В комплект входят книги:
Захар Беркут
Кайдашева сім’я
Місто
Я (Романтика). Вибрані твори
Кобзар. Вибрані твори

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

"Захар Беркут"
Краса і сила, любов і боротьба, незламна воля і глибина почуттів: герої «Захара Беркута» зіткані з протилежностей, що дивовижними візерунками поєдналися в їхніх душах. Народжені надихати й перемагати, вони переконані, що «Лиш боротись — значить жить!».
 
Інтелектуальна, почуттєва й актуальна — класика, що наснажує тих, хто сміливо дивиться в майбуття.
 
"Кайдашева сім’я"
«Кайдашева сім’я» поєднує в собі неперевершений гумор, яскраві українські образи, неповторний національний колорит і нотку смутку. Повість побачила світ 150 років тому, а й досі не втратила своєї популярності. У світовій літературі мало який твір може похвалитися такою славою серед багатьох поколінь.
 
Імена героїв повісті для українців стали загальними, п’єси за цією книжкою не сходять зі сцен театрів, а нещодавно на екрани вийшов серіал, який переніс персонажів «Кайдашевої сім’ї» в сучасне життя.
 
Чому ж ми так любимо цю книжку? Бо вона про нашу здатність весело ставитися до життя, про наші стереотипи, примхи, хиби та слабкості. Про те, що нас єднає та розділяє. Про нашу різноманітність і вміння бути сильними в будь-якій ситуації.
 
"Місто"
У виданні вміщено роман «Місто» Валер’яна Підмогильного (1901–1937) — класика української літератури, майстра урбаністичної та психологічної прози. Твори письменника вирізняються неповторною художньою манерою, мовним малюнком і сміливими образами.
 
Головний герой «Міста» Степан Радченко — мрійник із гарячим серцем і розхристаною душею. Скептик, який добре знає, що зрадити раз — означає зрадити назавжди. Амбітний і здібний, він палить по собі мости, прагнучи завоювати місто — тимчасово чужий і до нестями бажаний для нього світ. Невтомний експериментатор, він закохується й закохує жінок, досліджує власне «Я» і межі дозволеного. Чи вдасться йому не загубити себе в калейдоскопі днів і вихорі подій? Степан випробовує місто на міцність, а воно його. Та чи буде переможець у цьому протистоянні?..
 
Епатажна, іронічна й модерна класика для тих, хто хоче дізнатися, як у літературі першої третини ХХ століття зображено виклик індивіда світові та собі.
 
"Кобзар. Вибрані твори"
У лоні кожної нації рано чи пізно народжується геній, який втілює у своїй творчості все в цій нації найкраще, найяскравіше, найхарактерніше, стає виразником її мрій і прагнень, творцем літературної мови, голосом і самим серцем народу. Українці сприймають Тараса Шевченка як національного пророка, що в обороні їхньої гідності й волі поставив досконале високохудожнє слово.
 
У наших предків навіть в найбіднішій хаті завжди було дві книги — Біблія та «Кобзар». Неписьменні люди знали їх напам’ять. Твори Тараса Шевченка торкаються кожного серця, будять сумління, утверджують у переконанні, що свобода — це найцінніший дар, а тексти, написані українською мовою, можуть належати до вершин світової поетичної майстерності. «Кобзар» заклав історіософію України, виявив, вимріяв, виховав, показав і напророкував незнищенність українців. У ньому і праведний гнів, і прозирання майбутнього, і невмируща надія, і спокій, і міць.
 
У виданні «Кобзар. Вибрані твори» подано найвідоміші поезії Тараса Шевченка. Книжку супроводить передмова та розлогі коментарі, які допоможуть ліпше розуміти Шевченкову образність і поетику.
 
«Кобзар» по-особливому звучить у час лихоліття. Хочете знати, що таке вогонь українського духу, українська мрія, український світ? Читайте Тараса Шевченка — його рядки не підвладні часу, його ім’я безсмертне. Він дає нам розуміння того, хто ми, які ми, чого прагнемо і куди йдемо. Нехай «Кобзар» надихає вас і веде вперед, до переможного майбуття!
 
"Я (Романтика). Вибрані твори"
У виданні вміщено твори Миколи Хвильового (1893–1933) — оригінального українського письменника, що ввійшов до національної історії як провідний виразник ідей Розстріляного відродження — складного й суперечливого періоду в історії. Саме цей літератор у своїх памфлетах обґрунтував потребу української культури орієнтуватися на найкращі світові зразки, а не обмежуватися лише перейманням російських тем, сюжетів і практик текстотворення.
 
Своїми гострими публіцистичними виступами він протестував проти примусової росіянізації українців, московського шовінізму, наївно сподіваючись, що в умовах тогочасного ладу можна створити сприятливі умови для розвитку української мови та культури. Його перо вивело фразу «Європа чи “Просвіта”?», яка для багатьох інтелектуалів стала орієнтиром. Під «Просвітою» письменник розумів провінційну відсталість України в колоніальних умовах, а «Європою» позначав нові форми, орієнтовані на високохудожні зразки інших літератур.
 
Микола Хвильовий — новатор та експериментатор у прозі, у його творах виявлено ознаки експресіонізму та елементи натуралізму. Художня проза письменника приваблює оригінальною манерою письма, показує ілюзії, сподівання та моральні хитання й катастрофи людини першої третини ХХ ст. — доби неймовірної жорстокості, надій і модернізації.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Королівський гамбіт. Роман про стій ...
Петр Кралюк,Александр Красовицкий
Навігатор з історії України «Русь» ...
Коллектив авторов,Ярослав Грицак
Комплект книг про Джеффа Безоса ...
Уолтер Айзексон,Брэд Стоун,Стив Андерсон,Карен Андерсон,Джефф Безос
Медаль на два боки ...
Ольга Салипа
Бригади привидів. Роман ...
Джон Скальци
Потоп. У 3 томах. Том 1 ...
Генрик Сенкевич

Книги автора/издательства

Валер’ян Підмогильний. Вибрані тво ...
Валерьян Подмогильный
Кайдашева сім’я ...
Иван Нечуй-Левицкий
Фарбований лис ...
Иван Франко

Сегодня купили