Комплект книг "Українська класика" - Иван Франко, Пантелеймон Кулиш, Иван Нечуй-Левицкий, Михаил Коцюбинский, Улас Самчук: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100022093)
kniga.biz.ua

Комплект книг "Українська класика"

Код: 2100022093
Купить Комплект книг "Українська класика" Иван Франко, Пантелеймон Кулиш, Иван Нечуй-Левицкий, Михаил Коцюбинский, Улас Самчук
1131 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Иван Франко, Пантелеймон Кулиш, Иван Нечуй-Левицкий, Михаил Коцюбинский, Улас Самчук
Издательство Фолио
Cтраниц 1472
Год 2023
ISBN 978-617-551-075-9, 978-617-551-040-7
Обложка мягкая
Язык Украинский
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

О книге Комплект книг "Українська класика"

В комплект входят книги:
Кайдашева сім’я
Тіні забутих предків
Марія
Украдене щастя
Жовтий князь
Чорна рада. Хроніка 1663 року (міні)
Місто (міні)

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

"Украдене щастя"
Усебічно обдарований, енциклопедично освічений Іван Франко (1856–1916) відомий не тільки як поет, прозаїк, драматург, але і як літературознавець, перекладач, публіцист, вчений. За весь час своєї діяльності він видав сім збірок поезій та цілу низку поем, написав близько 15 драм, перекладав з 14 мов твори світових класиків.
 
Однiєю з найпопулярніших в українській літературі та найбільш знаковою для багатьох театрів і сьогодні є пєса Івана Франка «Украдене щастя», в центрі якої три постаті: підстаркуватий селянин, його молода дружина та її коханий — жандарм. Драма Франка переростає у трагедію високої напруги, притчу про те, що на чужому нещасті свого щастя не збудуєш.
 
"Марія"
Улас Самчук (1905—1987) — український письменник, журналіст, публіцист, спадщина якого велика і різноманітна. Він писав не лише про рідну Волинь, Закарпаття, а й про Велику Україну, українську еміграцію, його вважають «літописцем українського простору». Самчука свідомо замовчували в радянські часи. Лише в незалежній Українській державі твори письменника почали видаватися на його батьківщині.
 
У романі «Марія» (1934) автор першим розповів світові правду про Голодомор 1933 року, його причини і наслідки. Через події із життя Марії, її близьких, земляків протягом кількох десятиліть — від дореволюційного періоду до більшовицьких реформ 1930-х років і геноциду українського селянства — автор художньо осмислює трагедію однієї родини в межах трагедії всієї української нації і підносить образ селянки Марії до символу цілої України.
 
"Тіні забутих предків"
До видання увійшли кращі твори талановитого українського письменника, блискучого новеліста, послідовника І. Франка, майстра слова Михайла Коцюбинського (1864—1913) — «Тіні забутих предків», «Коні не винні», «Intermezzo», «Сміх» та інші.
 
Невеликі за обсягом, проте психологічно напружені твори, в яких письменник зобразив живі й правдиві образи, належать до найвищих досягнень української класичної прози.
 
"Кайдашева сім’я"
Іван Нечуй-Левицький (1838—1918) — видатний український письменник-реаліст, який написав понад п’ятдесят романів, повістей, оповідань, казок, п’єс з народного життя. Майстер слова мав на меті якомога глибше розробити «непочаті рудники» українського життя і створити правдиві образи людей з усіх верств суспільства. Колоритні постаті героїв, соковитий гумор та сміливе поєднання трагічного з комічним зробили твори Нечуя-Левицького справжніми перлинами української прози.
 
За словами Івана Франка, повість «Кайдашева сім’я» належить до «найкращих оздоб українського письменства». Ми зустрічаємося з героями: Кайдашем, його дружиною Марусею та двома їх синами Карпом і Лавріном у переламний момент існування сімї, коли дорослішають діти, обирають собі пари і починається інше життя.
 
"Чорна рада. Хроніка 1663 року"
Пантелеймон Куліш (1819—1897) — визначний український письменник, просвітитель і гуманіст, один із фундаторів української національної свідомості і нової літератури. Письменницький талант Куліша виявився у різних художніх жанрах: він писав прозу, вірші, поеми, драми, багато перекладав.
 
В історію української літератури увійшов насамперед як автор першого історичного роману «Чорна рада», в якому відтворив події 1663 року, коли після смерті Богдана Хмельницького почалася запекла боротьба за гетьманську булаву.
 
"Місто"
Роман «Місто», завершений у 1927 році, став першим урбаністичним твором в українській літературі з новими героями, проблематикою та манерою оповіді. Автор описав у ньому молодь, яка на початку 1920-х років потягнулася із сіл, щоб завоювати та зробити своїм українське місто. 
 
Письменник показує бажання молодих селян «вийти в люди», аналізує їхню психологію, розповідає про конфлікт, який розгоряється між людьми з різними світоглядами.
 
"Жовтий князь"
Творчість Василя Барки (справжнє ім’я — Василь Костянтинович Очерет, 1908—2003), талановитого письменника і поета, представника української діаспори у Сполучених Штатах Америки, довгі роки залишалася невідомою в нашій країні.
 
Роман «Жовтий князь» (1958—1961) — це перший в українській літературі великий прозовий твір, присвячений національній трагедії України — страшному голодомору 1932—1933 років, що забрав життя мільйонів людей. Письменник створює символічний образ Жовтого князя, демона зла, який несе з собою лише руйнування, спустошення, муки і смерть. Цей алегоричний образ перетворюється на обєкт ненависті не лише простого люду, а й самого читача.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Блокнот для планування «I Have a Ma ...
Коллектив авторов
Все совпадения случайны ...
Надежда Терещенко
Вогнем і мечем. У 2 томах. Том 1 ...
Генрик Сенкевич
Планер «I Have a Brave Plan» патріо ...
Коллектив авторов

Книги автора/издательства

Фарбований лис ...
Иван Франко
Дорогою ціною ...
Михаил Коцюбинский
Хмари ...
Иван Нечуй-Левицкий
Маніпулянтка ...
Иван Франко
Захар Беркут ...
Иван Франко

Сегодня купили