Сни Айнштайна - Алан Лайтмен: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100024171)
kniga.biz.ua

Сни Айнштайна

Код: 2100024171
Купить Сни Айнштайна Алан Лайтмен
220 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Алан Лайтмен
Издательство Апріорі
Cтраниц 112
Год 2023
ISBN 978-617-629-812-0
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Сни Айнштайна

«Сни Айнштайна» – перекладена понад тридцятьма мовами світу книжка американського фізика та письменника Алана Лайтмена. Це роман-колаж, що описує сновидіння про час, які нібито наснилися молодому Альберту Айнштайну, коли той працював у бернському патентному бюро, водночас розробляючи свою теорію відносності. У снах Айнштайна час то рухається по колу, то лине у зворотному напрямку, то застигає, то сповільнюється. Уявні світи, де люди живуть вічно або лише один день, не можуть навіть помислити про майбутнє чи, навпаки, здатні зазирнути у прийдешнє, спонукають замислитися про вплив часу на нашу поведінку, про те, наскільки ми вільні у своїх діях і про змогу відчувати щастя – попри все.

Альберт Айнштайн прожив у Берні сім років, з 1902-го по 1909-й. За цей час він знайшов приятелів-однодумців, з якими дискутував про прочитані книжки та наукові ідеї, влаштувався на роботу, яка забезпечувала його матеріально і давала поживу для думки, пережив смерть батька, одружився з коханою жінкою, втратив доньку і нажив сина, написав 32 наукові статті та докторську дисертацію, став приват-доцентом Бернського університету.

Особливо натхненним виявився для нього 1905 рік, про який і йде мова в романі-колажі Алана Лайтмена. Альберт Айнштайн надіслав у провідний науковий журнал Annalen der Physik чотири статті, які здійснили революцію у теоретичній фізиці. «Його науковий переворот мав глибоке підґрунтя. Усі складові його життєвого досвіду, здавалось, зійшлися, щоб утворити досконалу єдність. Прочитані у юності книжки, його незалежні дослідження, дружина-фізик, “Академія Олімпія”, розмови з Бессо. І настав час для його відкриття, яке об’єднало простір і час у чотиривимірну структуру часопростору» – пише біограф Айнштайна Юрґен Неффе.

pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Якби він був зі мною ...
Лора Новлин
Панк 57 ...
Пенелопа Дуглас
Залишся, якщо кохаєш ...
Колин Гувер
Кров і попіл. Війна двох королев ...
Дженнифер Арментроут
Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябин
Кров і попіл. Корона з позолочених ...
Дженнифер Арментроут
Покинь, якщо кохаєш ...
Колин Гувер

Книги автора/издательства

Чорні хлопці Карпат ...
Юлиан Целевич
Тридцять перше червня ...
Джон Бойнтон Пристли
Звідки росте борода? ...
Юрий Николишин

Сегодня купили