Комплект книг "Розстріляне відродження" - Коллектив авторов: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100023887)
kniga.biz.ua

Комплект книг "Розстріляне відродження"

Код: 2100023887
Купить Комплект книг "Розстріляне відродження" Коллектив авторов
1171 грн
1207 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Коллектив авторов
Издательство Фолио
Cтраниц 1568
Год 2023
ISBN 978-617-551-537-2, 978-617-551-523-5
Обложка мягкая
Язык Украинский
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

О книге Комплект книг "Розстріляне відродження"

В комплект входят книги:
Розстріляне відродження. Бузько, Марко Вороний, Микола Вороний, Влизько, Вишня, Драй-Хмара, Єфремов, Зеров, Ірчан, Івасюк, Йогансен, Косинка, Липківсь
Розстріляне відродження. Антоненко-Давидович, Багряний, Бойчук, Брасюк
Розстріляне відродження. Куліш, Налепинська-Бойчук, Підмогильний, Падалка, Плужник, К. Поліщук, Свідзінський
Розстріляне відродження. Семенко, Седляр, Старицька-Черняхівська, Хвильовий, Хоткевич, Шкурупій

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

"Розстріляне відродження. Антоненко-Давидович, Багряний, Бойчук, Брасюк"
Розстріляне відродження — духовно-культурне та літературно-мистецьке покоління 1920-1930-х рр. XX ст. Це доба творчої особистості, що ввійшла в конфлікт із тоталітарним режимом. Більшість учасників цього процесу були репресовані.
 
До цього видання увійшли твори Бориса Антоненко-Давидовича (помер на засланні) «Чистка», «Де подівся Леваневський», «Протеже дяді Васі», «Хто такий Ісус Христос», «Три чечени», «СІЗО»; Івана Багряного (покарання відбував у спецпоселеннях Далекого Сходу, що підірвало здоровя письменника) «Скелька» (історична поема), «Чому я не хочу вертатись» до СРСР (публіцистична стаття), «Морітурі» (драматична повість), репродукції картин Михайла Бойчука (розстріляний у Києві).
 
"Розстріляне відродження. Бузько, Марко Вороний, Микола Вороний, Влизько, Вишня, Драй-Хмара, Єфремов, Зеров, Ірчан, Івасюк, Йогансен, Косинка, Липківський"
До цього видання увійшли: повість Дмитра Бузька «Ядвига і Малка, поліські партизанки», поезії Марка та Миколи Вороних; цикл поезій Олекси Влизька «П’яний корабель», поезії Миколи Зерова, оповідання Мирослава Ірчана, роман Майка Йогансена «Подорож ученого доктора Леонардо», оповідання Григорія Косинки. Їх усіх розстріляли. 
 
Розміщені листи Остапа Вишні, поезії Михайла Драй-Хмари й уривки з монографії Сергія Єфремова, увязнених у таборах ГУЛАГу. Розстріляли й художників Миколу Івасюка та Івана Липківського.
 
"Розстріляне відродження. Куліш, Налепинська-Бойчук, Підмогильний, Падалка, Плужник, К. Поліщук, Свідзінський"
Розстріляне відродження — духовно-культурне та літературно-мистецьке покоління 1920–1930-х рр. Його розвиток відбувався в умовах масових переслідувань. Більшість авторів репресував сталінський режим.
 
До цього видання увійшли твори авторів, яких розстріляли за те, що були українцями: п’єса «Маклена Ґраса» Миколи Куліша, частково роман «Невеличка драма» Валер’яна Підмогильного, «Гад Звіринецький» Клима Поліщука, а також частково роман «Недуга» та поезії Євгена Плужника, який помер від сухот у концтаборі, і поезії Володимира Свідзінського, якого спалили живцем. Розстріляли й Івана Падалку та Софію Налепинську-Бойчук, репродукції їхніх картин є у кольоровій вкладці.
 
"Розстріляне відродження. Семенко, Седляр, Старицька-Черняхівська, Хвильовий, Хоткевич, Шкурупій"
Розстріляне відродження — духовно-культурне та літературно-мистецьке покоління 1920–1930-х рр. Його розвиток відбувався в умовах масових переслідувань і репресій.
 
До цього видання увійшли твори таких авторів: вірші та поеми Михайля Семенка, частково пєса «Богдан Хмельницький» Гната Хоткевича, повість «Міс Адрієна» та віршовані памфлети «Божественна комедія» Ґео Шкурупія. У видання також увійшли: повість «Жива могила» Людмила Старицької-Черняхівської, яка померла в потязі на депортацію, а також частково роман «Санаторійна зона» й оповідання «Я (Романтика)» Миколи Хвильового, який на знак протесту заподіяв собі смерть. Розстріляли й Василя Седляра, репродукції робіт якого є в цьому виданні.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Земля правди Його ...
Богдан Кириенко
Каваї. Лапусики ...
Анжела Нгуен
#епістолярніхроніки ...
Ульяна Галич,Сергей Татчин
Ангел Райдуги ...
Андрей Франко
Таємне джерело ...
Андрей Кокотюха

Книги автора/издательства

Картки німецьких слів English Stude ...
Коллектив авторов
Картки німецьких слів English Stude ...
Коллектив авторов
Моя святкова бібліотека ...
Коллектив авторов

Сегодня купили