Анатомічні поїзди - Томас Майерс: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100014498)
kniga.biz.ua

Анатомічні поїзди

Код: 2100014498
Купить Анатомічні поїзди Томас Майерс
Книга снята с продажи
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Томас Майерс
Издательство BookChef
Cтраниц 320
Год 2021
ISBN 978-966-993-282-2
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60x88/8 (215x290 мм.)

О книге Анатомічні поїзди

Тривалий час мануальну терапію вважали одним із методів альтернативної медицини. Проте з часом ставлення лікарів до цих методик змінилося: оцінивши результати роботи мануальних терапевтів, дослідники почали глибше вивчати, як працюють ті чи інші методи. До таких досліджень належить і книга Томаса В. Майєрса «Анатомічні поїзди», яка протягом останніх 15 років перевидавалася в Європі 12 разів. 
 
Світовий бестселер «Анатомічні поїзди» — фундаментальне дослідження, що допоможе розширити теоретичні знання й практичні навички посередництвом глобального функціонального підходу до тіла людини. 
 
Традиційно під час вивчення анатомії м’язи розглядають без тісного взаємозв’язку з іншими органами тіла людини, їх робота оцінюється лише в проміжку кріплення м’яза між двома кістками.  Анатомічні поїзди, навпаки, ґрунтуються на принципі загального зв’язку фасціальної системи. Вони спираються на базові уявлення про те, що міофасціальна система — це єдина структура, яка пов’язує в єдине ціле весь кістково-м’язовий апарат. Завдяки аналізу міофасціального розповсюдження сил з’являється можливість виявити істинну локалізацію ділянки, що викликає біль, — вона парадоксальним чином може знаходитися на значній віддалі  від органа, на який скаржиться пацієнт. 
 
У книзі розповідається про фукціонально інтегровані, розкидані по всьому тілу безперервні лінії фасціальної павутини, які поєднують голову з пальцями ніг і формують помітні м’язово-фасціальні «меридіани». Стабільність, навантаження, напруження, фіксація, постуральні рефлекси — все це розповсюджується вздовж позначених ліній. Спираючись на карту меридіанів, книга пропонує мануальним терапевтам і фізіотерапевтам багато нових різнобічних стратегій впливу на тіло людини, які допоможуть відновити й поліпшити поставу та позбавити пацієнтів від гострих і хронічних видів болю. 
 
Як користуватися: 
1. Концепцію Анатомічних поїздів можна застосовувати із будь-якими методиками лікування. Опанувавши загальні положення про систему фасцій, яка підтримує, об’єднує й активізує всі тканини нашого тіла й переводить скорочення м’язів у координований рух, та вивчивши розташування меридіанів у тілі людини, ви зможете застосовувати отримані знання для оцінювання стану пацієнта й розробки схем лікування із застосуванням найрізноманітніших терапевтичних і навчальних методик. 
2. Анатомічні поїзди надають нового, потужного, «тривимірного» вигляду скелетно-м’язовій анатомії людини й пояснюють загальні принципи розподілення м’язової компенсації по всьому тілу в умовах звичайного функціонування й при отриманні травматичного впливу. 
3. З клінічної точки зору Анатомічні поїзди показують, як біль у одній ділянці тіла може бути пов'язаний із «німою зоною» (що не відтворює больового імпульсу), розташованою далеко від проблеми. Розуміння цих прихованих зв’язків дає змогу розробити нові стратегії лікування. 
 
У книзі: 
Зручна верстка допомагає читачу швидко зрозуміти концепцію, розроблену автором, і докладно розібратися в її практичному застосуванні. Іконки спрямовують читача до теми, яка його цікавить, наприклад, мануальної терапії, рухової терапії, візуальної оцінки стану пацієнта, кінестетичного навчання тощо. Представлені найновіші докази, в тому числі зрізи фасцій людини, що науково обґрунтовують запропоновану теорію. Обговорюється роль фасцій як найбільшого органу чуття. До книги включені найновіші дані, отримані шляхом практичного досвіду, — наприклад, інформація про роль фасцій у розподілі напруги, а також зв'язок патернів руху з патернами болю. Цілий розділ присвячений обговоренню ролі концепції Анатомічних поїздів в аналізі ходи людини. 
 
Для кого ця книга? 
Анатомічні поїзди призначені для всіх фахівців, які працюють із тілом людини й рухом: фізіотерапевтів, спортивних і персональних тренерів, реабілітологів, остеопатів, хіропрактиків, мануальних терапевтів, інструкторів із йоги й пілатесу, майстрів масажу, викладачів танців, спеціалістів із акупунктури тощо. 
 
Про автора 
Томас В. Майєрс — учень всесвітньо відомих лікарів Іди Рольф, Моше Фельденкрайза і Бакмінстера Фуллера, а також багатьох визнаних лідерів біомеханіки й мануальної терапії. Фахівець високого класу, з 1976 р. — член Інституту Рольф, має його сертифікат. З 1994 р. — член Гільдії структурної інтеграції, а з 1987 р. — член кафедри анатомії Інституту Рольф. Невтомний мандрівник, Том практикує інтегративну мануальну терапію протягом понад 30 років у найрізноманітніших куточках земної кулі; він провів 10 років у Лондоні, практикував у Гамбурзі, Римі, Найробі й Сіднеї, а також в різних місцях США. Томас Майєрс — один із засновників Міжнародної асоціації структурних інтеграторів IASI (Гільдії структурної інтеграції). Мешкає на узбережжі в штаті Мен; він і його учні проводять сертифіковане навчання методикам структурної інтеграції й ведуть курси підвищення кваліфікації роботи з м’якими тканинами й матеріалом Анатомічних поїздів.
 
pdf Уривок з книги


Добавить свой отзыв о книге

Оглавление Анатомічні поїзди

Передмова
Передмова до першого видання
Подяки
Як користуватися книжкою
Сайт міофасціальних меридіанів
Вступ: укладання основи під рейки
1 Фасція і біомеханічна регуляція
2 Правила гри
3 Поверхнева задня лінія
4 Поверхнева фронтальна лінія
5 Латеральна лінія
6 Спіральна лінія
7 Лінії руки
8 Функціональні лінії
9 Глибинна фронтальна лінія
10 Анатомічні поїзди в тренуванні У співавторстві з Джеймсом Ерлзом
11 Структурний аналіз
Додаток 1 Замітка щодо поперечних меридіанів
Додаток 2 Структурна інтеграція
Додаток 3 Міофасціальні меридіани та азійська медицина

Оставить свой отзыв:

Сегодня купили