Комплект книг Сергія Плохія "Ядерні катастрофи" - Сергей Плохий: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100025160)
kniga.biz.ua

Комплект книг Сергія Плохія "Ядерні катастрофи"

Код: 2100025160
Купить Комплект книг Сергія Плохія "Ядерні катастрофи" Сергей Плохий
1064 грн
Есть на складе

В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Сергей Плохий
Издательство Клуб Семейного Досуга
Cтраниц 1112
Год 2024
ISBN 978-617-8115-64-7, 978-617-12-9781-4
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

О книге Комплект книг Сергія Плохія "Ядерні катастрофи"

В комплект входят книги:
Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи
Атоми і попіл: глобальна історія ядерних катастроф
Ядерне безумство: історія Карибської кризи

(Цена комплекта ниже суммы цены каждой из книг отдельно)

"Атоми і попіл: глобальна історія ядерних катастроф"
Сергій Плохій розповідає драматичну історію шести найбільших ядерних катастроф, що спіткали людство у ХХ столітті: аварія на Чорнобильській АЕС, руйнування станції «Фукушіма-1» унаслідок цунамі, ядерні випробування на атолі Бікіні, Киштимська аварія, пожежа на станції «Віндскейл» та аварія на «Три-Майл-Айленді».
 
Спираючись на глибокі дослідження та показання свідків, Плохій простежує розгортання кожної кризи, ключові рішення учасників подій, а також реакцію урядів, які часто намагалися приховати масштаби катастроф. Водночас автор розширює фокус історичної перспективи, предметно аналізуючи ідеології, політичні вектори та культури, що зробили свій внесок у трагічні події.
 
"Ядерне безумство: історія Карибської кризи"
Жахлива та правдива історія того, як США і СРСР опинилися на межі ядерного апокаліпсису.
 
Кінець холодної війни понад 30 років тому завершив найнебезпечніший період в історії людства, відсунувши загрозу ядерної війни та катастрофи. Тоді світові держави ухвалили надважливе рішення — зменшити ядерний потенціал. Однак 2022 року дипломатичні досягнення світової безпеки були анульовані через повномасштабне російське вторгнення на територію України. РФ оголосила про підвищений рівень готовності своїх ядерних сил. У відповідь уряди США та Великої Британії публічно пригрозили, що блискавично зреагують у разі застосування ядерної зброї в Україні або поза її межами. Світ балансує на порозі нової атомної ери. Щоб зрозуміти всі можливі наслідки й запобігти глобальній катастрофі, ми маємо вивчити уроки найнебезпечнішого періоду холодної війни — Карибської кризи. 
 
Спираючись на низку радянських архівних джерел, раніше засекречених документів КДБ та нотаток Білого дому, Сергій Плохій підіймає завісу над тим, що відбувалося 60 років тому, і дає змогу переосмислити сьогоднішні події, щоб уникнути фатального для всього світу ядерного безумства.
 
"Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи"
Ця книга є першою історією Чорнобильської катастрофи від вибуху 26 квітня 1986 року до закриття станції у грудні 2000-го. Чим для України був Чорнобиль? Національною трагедією, величезною психологічною травмою, важкою ношею для економіки.
 
Чорнобиль вибухнув не тільки через помилки персоналу, нехтування правилами безпеки і проблемами з конструкцією реактора, але також через систему, яка обгородила ядерну енергетику завісою секретності. Радянська система не дозволяла поширювати інформацію про попередні аварії навіть серед фахівців. Це зробило нову масштабну аварію неминучою.
 
Сьогодні реактори чорнобильського типу вже не будують, але авторитарні режими, які тримають повний контроль над інформацією, усе ще існують. Зрештою, і в Україні досі виробляють майже 50 % усієї електроенергії на атомних станціях. Нам є чим поділитися зі світом стосовно досвіду Чорнобиля, але є над чим задуматися і самим.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Картки німецьких слів English Stude ...
Коллектив авторов
Купання немовлят ...
Борис Крамер (Василь Добрянский)
Кайдашева сім’я ...
Иван Нечуй-Левицкий

Книги автора/издательства

Комплект книг з історії України (дл ...
Ярослав Грицак, Сергей Плохий, Владимир Вятрович, Игорь Деревяный, Руслан Забилый

Сегодня купили