Комплект книг Сергія Плохія "Ядерні катастрофи" - Сергій Плохій: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100025160)
kniga.biz.ua

Комплект книг Сергія Плохія "Ядерні катастрофи"

Код: 2100025160
Купити Комплект книг Сергія Плохія "Ядерні катастрофи" Сергій Плохій
1064 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Сергій Плохій
Видавництво Клуб Сімейного Дозвілля
Сторінок 1112
Рік 2024
ISBN 978-617-8115-64-7, 978-617-12-9781-4
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

Про книгу Комплект книг Сергія Плохія "Ядерні катастрофи"

У комплект входять книги:
Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи
Атоми і попіл: глобальна історія ядерних катастроф
Ядерне безумство: історія Карибської кризи

(Ціна комплекту нижче суми ціни кожної з книг окремо)

"Атоми і попіл: глобальна історія ядерних катастроф"
Сергій Плохій розповідає драматичну історію шести найбільших ядерних катастроф, що спіткали людство у ХХ столітті: аварія на Чорнобильській АЕС, руйнування станції «Фукушіма-1» унаслідок цунамі, ядерні випробування на атолі Бікіні, Киштимська аварія, пожежа на станції «Віндскейл» та аварія на «Три-Майл-Айленді».
 
Спираючись на глибокі дослідження та показання свідків, Плохій простежує розгортання кожної кризи, ключові рішення учасників подій, а також реакцію урядів, які часто намагалися приховати масштаби катастроф. Водночас автор розширює фокус історичної перспективи, предметно аналізуючи ідеології, політичні вектори та культури, що зробили свій внесок у трагічні події.
 
"Ядерне безумство: історія Карибської кризи"
Жахлива та правдива історія того, як США і СРСР опинилися на межі ядерного апокаліпсису.
 
Кінець холодної війни понад 30 років тому завершив найнебезпечніший період в історії людства, відсунувши загрозу ядерної війни та катастрофи. Тоді світові держави ухвалили надважливе рішення — зменшити ядерний потенціал. Однак 2022 року дипломатичні досягнення світової безпеки були анульовані через повномасштабне російське вторгнення на територію України. РФ оголосила про підвищений рівень готовності своїх ядерних сил. У відповідь уряди США та Великої Британії публічно пригрозили, що блискавично зреагують у разі застосування ядерної зброї в Україні або поза її межами. Світ балансує на порозі нової атомної ери. Щоб зрозуміти всі можливі наслідки й запобігти глобальній катастрофі, ми маємо вивчити уроки найнебезпечнішого періоду холодної війни — Карибської кризи. 
 
Спираючись на низку радянських архівних джерел, раніше засекречених документів КДБ та нотаток Білого дому, Сергій Плохій підіймає завісу над тим, що відбувалося 60 років тому, і дає змогу переосмислити сьогоднішні події, щоб уникнути фатального для всього світу ядерного безумства.
 
"Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи"
Ця книга є першою історією Чорнобильської катастрофи від вибуху 26 квітня 1986 року до закриття станції у грудні 2000-го. Чим для України був Чорнобиль? Національною трагедією, величезною психологічною травмою, важкою ношею для економіки.
 
Чорнобиль вибухнув не тільки через помилки персоналу, нехтування правилами безпеки і проблемами з конструкцією реактора, але також через систему, яка обгородила ядерну енергетику завісою секретності. Радянська система не дозволяла поширювати інформацію про попередні аварії навіть серед фахівців. Це зробило нову масштабну аварію неминучою.
 
Сьогодні реактори чорнобильського типу вже не будують, але авторитарні режими, які тримають повний контроль над інформацією, усе ще існують. Зрештою, і в Україні досі виробляють майже 50 % усієї електроенергії на атомних станціях. Нам є чим поділитися зі світом стосовно досвіду Чорнобиля, але є над чим задуматися і самим.

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Територія вогню ...
Ольга Саліпа
Латушо ...
Сергій Скарбник
Арсен Люпен. 813 ...
Моріс Леблан
Спасибі за джаз ...
Ірина Котлярська-Фесюк

Книги автора / видавництва

Комплект книг з історії України (дл ...
Ярослав Грицак, Сергей Плохий, Владимир Вятрович, Игорь Деревяный, Руслан Забилый

Сьогодні купили