Що не так зі скандинавами? Правда і міфи про найщасливіших людей - Майкл Бут: купить книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100019020)
kniga.biz.ua

Що не так зі скандинавами? Правда і міфи про найщасливіших людей

Код: 2100019020
Купить Що не так зі скандинавами? Правда і міфи про найщасливіших людей Майкл Бут
Книга снята с продажи
В желаемые
Доставка
БЕСПЛАТНАЯ при стоимости заказа от 990 грн
50 грн Укрпочта на отделение
70 грн Новая Почта на отделение/почтомат
95 грн доставка курьером
Подробнее

Оплата
Наличными или на терминал при получении, Безналичными, Visa/MasterCard
Автор Майкл Бут
Издательство Наш Формат
Cтраниц 416
Год 2021
ISBN 978-617-7866-94-6
Обложка твердая
Язык Украинский
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

О книге Що не так зі скандинавами? Правда і міфи про найщасливіших людей

Книжка року Британської гільдії письменників-мандрівників.
 
Вони усміхаються і влаштовують посиденьки з друзями, кутаються у в’язані светри й кілограмами палять свічки, люблять булочки з корицею і лакричні палички, їздять на велосипедах і обожнюють мінімалізм. Вони — скандинави, принаймні такими ми їх знаємо з медійної версії.
 
Але що, як у цього є і зворотний бік? Що, як жителі нордичних країн також закидаються антидепресантами, вірять в ельфів, платять здирницькі податки, терплять жахливу погоду й не будують амбітних планів? Усе це також про скандинавів — але таких, якими ми їх не знаємо.
 
Для кого книжка 
Для широкого кола читачів, всіх, хто захоплюється хюґе і лаґом, але хотів би копнути глибше в напрямку секрету щастя нордичних народів.
 
Чому варто купувати 
Журналіст Майкл Бут вирішив розповісти найправдивішу історію про жителів нордичних країн: неідеальних, але справді задоволених життям. Так-так, усі ті світові рейтинги — аж ніяк не вигадка. Але ще варто розібратися, що таке щастя для скандинавів.
 
Про автора
Майкл Бут— британський журналіст і письменник, який живе в Данії. Дописувач Guardian, Independent, Times, Telegraph і Cond Nast Traveler. Автор низки видань про подорожі та кухні різних країн. «Що не так зі скандинавами?» стала книжкою року Британської гільдії письменників-мандрівників (2016).
 
Відгуки 
Бут — блискучий амбасадор часто замкнутих, а іноді й не зрозумілих північних народів та їхнього характеру... Антропологічні дослідження ніколи не були такими цікавими, як ця книжка. 
— Chicago Tribune
 
Це ніжний, спостережливий, привабливий погляд на Скандинавію, де переважають довіра, скромність і рівність». 
— Kirkus Reviews
 
Цитати
Про ставлення данців до роботи
Багато данців, зокрема тих, які працюють у державному секторі, відверто та безсовісно намагаються скоротити свій робочий день до абсолютного мінімуму, достатнього, щоб забезпечити комфортний рівень існування. Сьогодні кількість робочих годин скоротилася майже вдвічі, як порівняти з показниками минулого сторіччя, і є набагато меншою за середню тривалість робочого дня тижня й року в Європі: 1559 годин на рік проти середнього показника в країнах ЄС, що становить 1749. На практиці це означає, що данці переважно змотують вудки годині о четвертій-п’ятій вечора, а у вихідні працюють лише за нагальної потреби. Відпустка у них триває аж шість тижнів: у липні країну ніби ставлять на паузу, і люди, наче перелітні птахи, масово мігрують до своїх заміських будиночків, кемпінгів чи літніх таборів, до яких від домівки їхати зазвичай не більш ніж годину.
 
Про високі податки
Визначною характеристикою Данії є розмір податків. Вони тут найвищі у світі. По-перше, існує податок на прибуток, який ранжується від базової ставки 42 відсотки до найвищої, 56 відсотків. Є також «церковний податок», що становить трохи більше ніж 1 відсоток. Якщо ви власник будинку, то приготуйтеся помахати рукою ще 5 відсоткам від того, що у вас лишилося. Якщо ви раптом вирішите придбати нову машину, будьте готові сплатити ще один податок, що становить 180 відсотків від вартості чотириколісного друга. Податок на пальне (75 відсотків) і дорожний збір (приблизно 600 фунтів стерлінгів на рік) — теж одні з найвищих у світі. Ставка ПДВ (що данською звучить як MOMS) становить 25 відсотків, його стягують абсолютно з усього, хоч би що ви купили, включно з їжею та дитячими книжками. Отже, загальний обсяг прямих і непрямих податків становить від 58 до 72 відсотків.

Добавить свой отзыв о книге
Оставить свой отзыв:

Рекомендуем

Гідність — це правдивість ...
Игорь Козловский
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Владимир Маличевский,Е. Годнев,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Константин Кошеленко

Книги автора/издательства

Комплект книг про акторів ...
Арнольд Шварценеггер, Мэттью Перри, Марк Мэнсон, Уилл Смит, Мэттью Макконахи
Джефф Безос: винайди і віднайди. Ви ...
Уолтер Айзексон, Джефф Безос
Кіра. Дорога додому ...
Олеся Остафиева
Комплект книг "Одного разу вої ...
Чарльз Хоуг, Крис Кайл
Комплект книг "Посібник рейндж ...
Чарльз Хоуг, Коллектив авторов

Сегодня купили