Архітектура в добу штучного інтелекту: Вступ до ШІ для архітекторів - Ніл Ліч: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100026472)
kniga.biz.ua

Архітектура в добу штучного інтелекту: Вступ до ШІ для архітекторів (Передзамовлення)

Architecture in the Age of Artificial Intelligence An introduction to AI for architects

Код: 2100026472
Купити Архітектура в добу штучного інтелекту: Вступ до ШІ для архітекторів Ніл Ліч
561 грн
590 грн
В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Ніл Ліч
Видавництво ArtHuss
Сторінок 320
Рік 2024
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Архітектура в добу штучного інтелекту: Вступ до ШІ для архітекторів

Уперше опублікована 2022 року, ця книжка Ніла Ліча зараз готується до другого видання, запланованого на 2025 рік. Але оновлена версія «Архітектури в добу штучного інтелекту» українською мовою побачить світ раніше — вже влітку 2024 року!

Автор люб’язно запропонував урахувати в українському перекладі зміни, які він зробив для другого видання, «щоб точніше відобразити мінливий простір ідей і технологічного поступу, які живлять революцію в ШІ-дизайні».Ніл Ліч пише про застосування штучного інтелекту в архітектурі та «місто-мозок» майбутнього в дуже широкому контексті — після стислого огляду історії розвитку ШІ він ділиться міркуваннями на радше філософські теми, як-от здатність ШІ до творчості чи переосмислення мистецтва і взагалі процесів людського мислення в дзеркалі ШІ.

Утім, йому йдеться також про багато цілком практичних речей — від проблем авторського права до конкретних програм, що їх уже сьогодні з різною метою використовують архітектори. Крім украй насиченого інформативно тексту, ця книжка також забезпечить Вам величезний список до читання й безліч лінків для подальших розвідок: у ній приблизно сімсот приміток.Але й це ще не все — Ніл Ліч працює над другою книгою, що має стати продовженням і діалектичною протилежністю першої. Цитуємо автора: «Ця серія книжок є відображенням згаданого парадоксу.

Перший том, “Архітектура в добу штучного інтелекту”, відзначає позитивний внесок ШІ. Тут описано надзвичайні досягнення ШІ в минулому та висловлено припущення про потенціал ШІ щодо проєктування наших будівель у майбутньому. Натомість другий том, “Смерть архітектора”, розкриває потенційну темну сторону ШІ й окреслює загрози, які він створює в плані безробіття, стеження та втрати особистої свободи. Ці два перші томи задумано як діалектичне протиставлення.

Немає підстав вважати якийсь із них переконливішим за інший, тож читачам лишається сформувати власну думку, виходячи з аргументів, наведених в обох виданнях. Утім, ці аргументи певною мірою одні й ті самі — як дві сторони одної медалі. Адже коли ШІ буде здатним проєктувати для нас будівлі — хіба це не призведе до “Смерті архітектора”?».

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Володимир Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Костянтин Кошеленко

Книги автора / видавництва

Оповідь про мистецтво ...
Эрнст Гомбрих
Захар Беркут: Легенда ...
Александр Корешков
Битва за твій мозок ...
Нита А. Фарагани

Сьогодні купили