Комплект книг Анатолія Дімарова - Анатолій Дімаров: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021549)
kniga.biz.ua

Комплект книг Анатолія Дімарова

Код: 2100021549
Купити Комплект книг Анатолія Дімарова Анатолій Дімаров
Книгу знято з продажу
В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Анатолій Дімаров
Видавництво Фоліо
Сторінок 2448
Рік 2022
ISBN 978-966-03-9593-0, 978-617-551-076-6
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Комплект книг Анатолія Дімарова

У комплект входять книги:
І будуть люди
Прожити й розповісти
На коні й під конем

(Ціна комплекту нижче суми ціни кожної з книг окремо)

"І будуть люди"
Пророчі слова великого Тараса, що «на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі» стали непохитним переконанням і Анатолія Дімарова: останній рядок цього твердження він узяв за назву одного з кращих своїх творінь. Хоч у ньому йдеться про найтрагічніші сторінки життя українського селянства періоду колективізації-Голодомору, хоч до нашої Незалежності ще залишалися довгі десятиліття.
 
Річ у тім, що беручись за написання роману, а це початок 1960-х, письменник уже позбувся облуди радянщини. Зате вона цупко трималася за свої наративи — третину твору цензура скоротила. Нині ця правдива історія започаткувала нову сторінку у своєму життєписі: видавництво «Фоліо» перевидає її без купюр, а недавня 12-серійна екранізація роману здобула визнання як перша в країні історична родинна сага.
 
"На коні й під конем"
Анатолій Дімаров (1922—2014) — відомий український письменник, мемуарист, лауреат Шевченківської премії (1981). У дитинстві пережив Голодомор в Україні 1932—1933 років, воював на Південно-Західному фронті, побував в окупації, командував партизанським загоном, отримав поранення. Увесь цей життєвий досвід пізніше відбився у творах письменника, зокрема й у захоплюючих книжках для дітей.
 
В автобіографічних творах «На коні й під конем» і «Блакитна дитина» розповідається про дітлахів передвоєнних років. Ось уже кілька поколінь читачів радіють і сумують, ростуть і дорослішають разом із головним героєм Толиком. І якщо на перших сторінках книжки вони знайомляться із звичайним маленьким хлопчиком, в міру слухняним, в міру бешкетним, то розлучаються вже з солдатом, який за один день зрозумів, що таке війна, людське життя і смерть. Ця правдива і неймовірно лірична історія, часом весела, часом сумна, безперечно, буде цікава кожному читачеві, спонукаючи до осмислення життя.
 
До видання також включено науково-фантастичні повісті «Друга планета» та «Три грані часу».
 
"Прожити й розповісти"
Анатолій Дімаров (1922 – 2014) написав свої мемуари в часи незалежної України, коли, за його словами, «уже не було цензури й ніхто мене не шматував».
 
Це важлива деталь, адже переважна більшість його творів датована страшними роками заборони на правду. У спогадах письменник зазначає, що виходили вони з численними купюрами й перевидати їх повністю вдалося тільки у власній державі. Загалом цей монолог памяті вмістив у собі всі непересічні події в історії України XX століття, які автор пережив особисто.
 
Він розповідає читачеві, як вони бачилися йому тоді й нині, без жодних виправдань говорить про свої помилки й відверто – про своє оточення. Не оминає увагою і комічні епізоди, яких також не бракувало в його житті. Анатолій Дімаров прагнув, щоб з його книжками людина забула про негаразди, щоб їй трошки полегшало на душі від того, що вона прочитала, щоб вона «і посміялася зі мною, і пожурилася». У читача є така нагода.

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Кофе с привкусом пепла ...
Олексій Петров
Томіе. Том 1 ...
Джюнджі Іто
Повернення вкраденої памяті ...
Ольга Донеччанка
Межа ...
Роланд Сміт
Невідомий з Булонського лісу ...
Андрій Кокотюха

Книги автора / видавництва

Ідол. Його сім’я ...
Анатолий Димаров
На коні й під конем ...
Анатолий Димаров
І будуть люди ...
Анатолий Димаров
Комплект книг "Неспроможна дер ...
Оуэн Мэтьюз, Януш Бугайский

Сьогодні купили