Комплект книг "Історія запорізьких козаків" - Дмитро Яворницький: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100023239)
kniga.biz.ua

Комплект книг "Історія запорізьких козаків"

Код: 2100023239
Купити Комплект книг "Історія запорізьких козаків" Дмитро Яворницький
1900 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Дмитро Яворницький
Видавництво Фоліо
Сторінок 1744
Рік 2023
ISBN 978-617-551-259-3, 978-617-551-258-6
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 70x100/16 (165х235 мм.)

Про книгу Комплект книг "Історія запорізьких козаків"

У комплект входять книги:
Історія запорізьких козаків. Книга 1
Історія запорізьких козаків. Книга 2
Історія запорізьких козаків. Книга 3

(Ціна комплекту нижче суми ціни кожної з книг окремо)

"Історія запорізьких козаків. Книга 1"
Перу історика, археолога, етнографа Дмитра Яворницького (1855–1940) належить чимало різних за жанром праць, великих і малих, наукових і популярних, більшість з яких присвячено історії запорізького козацтва. Але головним підсумком його творчості стала тритомна праця «Історія запорізьких козаків». Учений також багато працював як лексикограф, вивчав слова і складав словники. Зібрав близько 60 тисяч слів, не зафіксованих раніше.
 
Перший том «Історії запорізьких козаків» Д. Яворницького присвячено зображенню внутрішнього побуту запорізької громади. У ньому висвітлюються питання походження запорізького козацтва, його соціально-економічного устрою, життя та побуту; описано територію та кордони, природні умови земель Запорізької Січі. Окрім архівних матеріалів, в основу книги було покладено багаторічне вивчення автором топографії Запорізького краю. Саме цьому вивченню вчений надавав неабиякого значення, тому неодноразово обїжджав усі місця колишніх Січей. Завдяки чіткості й детальному викладу, синтезові знань і неабиякій майстерності оповідача книга є своєрідною енциклопедією та досі залишається еталоном по-справжньому наукового, творчого висвітлення історії.
 
"Історія запорізьких козаків. Книга 2"
У другому томі «Історії запорізьких козаків» Дмитро Яворницький (1855– 1940) на багатому документальному матеріалі в популярній формі всебічно висвітлює історію запорізького козацтва від його виникнення наприкінці XV ст. до 1686 р. У основу книги покладено переважно оригінальні листи історичних осіб і сучасні подіям акти; взято до уваги праці літописців, а також дослідниківпопередників автора. Вчений подає посторінкові посилання на першоджерела.
 
У виданні йдеться про становлення козацтва, про участь запорожців у народних повстаннях проти Речі Посполитої, висвітлюється роль запорожців у боротьбі за релігійно-національну незалежність Правобережної України, згадано період Руїни. Особливу увагу автор приділяє діяльності видатних козацьких ватажків — Вишневецького, Сагайдачного, Сірка, Дорошенка та ін.
 
Для широкого загалу читачів.
 
"Історія запорізьких козаків. Книга 3"
У третьому томі «Історії запорізьких козаків» Дмитро Яворницький (1855–1940) на багатому документальному матеріалі в популярній формі автор всебічно висвітлює історію запорізького козацтва.
 
Книга є найповнішим історичним дослідженням, що охоплює період 1686–1734 рр. Починається від Вічного миру, укладеного 1686 року між Росією та Польщею. Розповідається про взаємини Москви і Варшави з Кримським ханством, експансію московитів на українські землі через спорудження своїх фортець, утиски козацьких вольностей.
 
Ретельно викладені деталі про козацькі війни проти бусурман і торгівлю Запоріжжя з іншими народами. Згадується про антимазепинське й антимосковське повстання Петрика, який намагався за допомогою татар відірвати Україну від Московії, що закінчилося невдачею, бунти стрільців, донського козака Кіндрата Булавіна. Перехід гетьмана Мазепи на бік шведського короля Карла ХІІ став цілковитою несподіванкою для царя Петра І, але перемога останнього під Полтавою стала трагедією українського народу. Окремо розповідається про кровопролитне здобуття князем Меншиковим Чортомлицької Січі. Також ні протекторат Туреччини, ні протекторат Московії не стали корисними для запорізьких козаків, змушених поневірятися на чужині...

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Пташка на долоні ...
Ольга Саліпа
Щироцвіття ...
Богдан Кириєнко
Мати солдата ...
Сергій Деркач
Курка для турка ...
Людмила Дядченко
Комплект карт і книги "Воїн Ду ...
Андрій Зелінський
Принц і злидар ...
Марк Твен

Книги автора / видавництва

Шість правил капітана Френча ...
Борис Крамер (Василь Добрянский)
У вас на мене нічого нема ...
Борис Крамер (Василь Добрянский)
Каїн ...
Владимир Ешкилев
Купання немовлят ...
Борис Крамер (Василь Добрянский)

Сьогодні купили