Комплект книг Миколи Хвильового - Микола Хвильовий: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100022097)
kniga.biz.ua

Комплект книг Миколи Хвильового

Код: 2100022097
Купити Комплект книг Миколи Хвильового Микола Хвильовий
718 грн
741 грн
Книга буде передана в службу доставки протягом 5 днів

Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Микола Хвильовий
Видавництво Фоліо
Сторінок 995
Рік 2023
ISBN 978-966-03-9588-6, 978-966-03-9578-7
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

Про книгу Комплект книг Миколи Хвильового

У комплект входять книги:
Останній день
Досвітні симфонії
Вальдшнепи
Я (Романтика)

(Ціна комплекту нижче суми ціни кожної з книг окремо)

"Останній день"
До видання увійшли твори М. Хвильового останніх років його життя. Панівним у тогочасній літературі був метод соцреалізму. Проте твори Хвильового мають ледь помітні прояви сатири та дошкульної іронії, подекуди й елементи психологічних конфліктів. 
 
Герой оповідання «Щасливий секретар» — справжній служитель партії, він не має ні батьківського, ні родинного почуття, однак щасливий. У творі «Останній день» письменник вирішив показати, що навіть із персонажа-робота, бездушного автомата, можна до певної міри зробити «живу» людину. До голосу майстра слова, який збирався вивести українську літературу на європейський шлях, тоді вже ніхто не дослухався...
 
"Досвітні симфонії"
До видання ввійшли поетичні збірки М. Хвильового «Молодість» та «Досвітні симфонії», а також вірші, що за життя автора друкувалися лише у різних періодичних виданнях. 
 
Буйно-романтичній поезії Хвильового властивий вільний віршовий розмір та експресивний, повен жаргонних висловів оточення письменника словник. За словами відомого тогочасного літературного критика, він «мішає оливу з водою і роздвоюється між романтикою і занадто тверезими вимогами життя».
 
"Я (Романтика)"
Видання містить твори із другої збірки прози М. Хвильового «Осінь». Його персонажі долають тяжкий шлях вибору, стикаються з тією межею, яку ніколи не можна переступати.
 
У душі головного героя новели «Я (Романтика)» відбувається боротьба між добром і злом, гуманізмом і фанатизмом. Він — «чекіст, але і людина», «м’ятежний син», який після найганебнішого злочину проти найдорожчої людини — матері, знищує залишки людяності в собі та морально гине.
 
У повісті «Санаторійна зона» зображено пореволюційне суспільство. Нещодавні будівничі нового життя стають «зайвими людьми», вони відчувають власну несумісність із добою, прірву між ідеалами й дійсністю та лікуються від найрізноманітніших душевних хвороб. Зло, заподіяне головним персонажем повісті задля високої ідеї, знищило його власні життєві сили та врешті призвело до самогубства. Комуністичні ідеали героїв цієї збірки зруйновані, долі вчорашніх романтиків революції понівечені.
 
"Вальдшнепи"
«Вальдшнепи» — незакінчений роман Миколи Хвильового, у якому письменник осмислює наслідки революційних перетворень в Україні та зачіпає тему її національного відродження. Персонажі твору розчаровані в комуністичній партії та нещодавній революції, прагнуть нових ідеалів. Вони постійно полемізують, дошукуються відповідей на найгостріші суспільно-політичні питання доби в «заштатному городку» на дачі. Головний герой роману без докорів сумління «виконував свої обовязки перед революцією», а тепер намагається позбутися колишньої «великої ідеї».
 
До збірки також увійшли новели «Ревізор», «Злочин», сатирична повість «Іван Іванович», у якій висвітлюються патологічні процеси, що сталися із суспільством у збільшовиченій Україні в часи непу, й порушується питання щодо оманливості особистостей, які претендували на звання господарів нового життя, та інші твори.

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Метро 2034 ...
Дмитро Глухівський
Блокнот для планування «I Have a Br ...
Колектив авторів

Книги автора / видавництва

Комплект книг "Класика українс ...
Иван Франко, Иван Нечуй-Левицкий, Валерьян Подмогильный, Николай Хвылевой, Тарас Шевченко
Я (Романтика). Вибрані твори ...
Николай Хвылевой
Комплект книг «Неканонічний канон» ...
Иван Багряный, Николай Хвылевой, Валерьян Подмогильный, Владимир Винниченко, Майк Йогансен
Санаторійна зона ...
Николай Хвылевой

Сьогодні купили