Крізь темряву пливу - Томаш Єндровський: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100024718)
kniga.biz.ua

Крізь темряву пливу (Передзамовлення)

Swimming in the Dark

Код: 2100024718
Купити Крізь темряву пливу Томаш Єндровський
284 грн
299 грн
В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Томаш Єндровський
Видавництво Лабораторія
Сторінок 192
Рік 2024
ISBN 978-617-8299-96-5
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Крізь темряву пливу

Ніжна і пристрасна історія першого кохання двох молодих людей, які опинилися по різні боки політичного розколу на початку 1980-х років у Польщі на тлі жорстокого занепаду комунізму.
 
Від сп'яніння першого кохання до тихої меланхолії дорослішання та розлуки, «Крізь темряву пливу» — це потужна суміш романтики, повоєнної політики, інтриг та історії. Спонукає до роздумів та досліджує свободу і кохання у всіх його втіленнях.
 
Випадкова зустріч Людвіка і Януша біля річки у літньому сільськогосподарському таборі  переростає в пристрасний роман. Опинившись у прекрасному природному світі, віддаленому від суспільства та упереджень, Людвік і Януш закохуються. Але в суспільстві, що жорстоко поділене на  репресивно комуністичну  та католицьку ідеології пристрасть, яку вони поділяють, абсолютно немислима. 
 
Літо кохання завершується. Януш швидко підіймається в партійних лавах і отримує посаду в міністерстві. Людвіка тягне до імпульсивних актів протесту, він не може ігнорувати економічну нерівність навколо. Таємне кохання і особисті політичні розбіжності знищують їх, оскільки обидва чоловіки борються за виживання в умовах режиму, що перебуває на межі колапсу.
 
Чому варто прочитати 
• Потужна суміш романтики, повоєнної політики, інтриг та історії. 
• Ліричний, чуттєвий, захопливий і напружений літературний дебют Томаша Єндровського, що спонукає до роздумів, досліджує свободу і любов у всіх її втіленнях.
• Ніжна і пристрасна історія першого кохання двох молодих людей, які опинилися по різні боки політичного розколу на початку 1980-х років у Польщі на тлі падіння комунізму.
 
Про автора:
Томаш Єндровський — випускник Кембриджського університету та Університету Парижа. Народився у Західній Німеччині в родині поляків. Живе у Франції, досліджує місцеву історію, національну ідентичність та екологію. «Крізь темряву пливу» — його дебютний роман.
 
Цитати:
Деякі речі не зітреш мовчанням. Є люди, які прибирають владу над тобою, хочеш ти того чи ні. Тепер я починаю це розуміти. Є люди та події, які змушують тебе втратити голову. Вони, як гільйотини, розтинають твоє життя навпіл: на мертве і живе, на до і після.
 
Всі ці роки нам давали можливість дивитися іноземні фільми, дозволяли проблиски світла по той бік Стіни, свободи, якої ми не мали. Невже вони справді думали, що ми будемо вічно німі?
 
Я думав про фотографа і його мужність, уявляючи, як фотографія виїхала з країни: рулон плівки, контрабандою перевезений до Західної Німеччини в потайній кишені чи в порожньому тюбику з під зубної пасти. Безіменні постаті, зненацька помічені по той бік історії, стиснуті, згорнуті в кишені незнайомця. Що б не відбувалося у світі, яким би жорстоким чи дистопічним він не був, не все втрачено, якщо є люди, які ризикують собою, щоб це задокументувати.
 
Маленькі іскри теж викликають пожежі.
 
— Ми просто стоїмо в черзі за можливістю, в черзі за чимось, може, за нічим, — мовила старенька зі своєю сумною і люблячою усмішкою. — Але це минеться, любий. Навіть найдовша черга врешті-решт розсмоктується.

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст Крізь темряву пливу

Пролог
Розділ 1
Розділ 2
Розділ 3
Розділ 4
Розділ 5
Розділ 6
Розділ 7
Подяки
Про автора



Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Якби він був зі мною ...
Лора Новлін
Панк 57 ...
Пенелопа Дуглас
Залишся, якщо кохаєш ...
Колін Гувер
Кров і попіл. Війна двох королев ...
Дженніфер Арментраут
Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябін
Кров і попіл. Корона з позолочених ...
Дженніфер Арментраут
Покинь, якщо кохаєш ...
Колін Гувер

Книги автора / видавництва

Лімб. Місце загублених душ ...
Кирилл Половинко
Комплект книг про Аушвіц ...
Джереми Дронфилд, Джонатан Фридленд
Потяг прибуває за розкладом. Історі ...
Маричка Паплаускайте

Сьогодні купили