Основи. 10 ключів до реальності - Франк Вільчек: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100016250)
kniga.biz.ua

Основи. 10 ключів до реальності

Fundamentals: ten keys to reality

Код: 2100016250
Купити Основи. 10 ключів до реальності Франк Вільчек
199 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Франк Вільчек
Видавництво Лабораторія
Сторінок 208
Рік 2021
ISBN 978-617-7965-58-8
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Основи. 10 ключів до реальності

Щодня ми не замислюємося про якісь фундаментальні фізичні закони. А насправді ж, вони всюди навколо нас. І автор цієї книжки нам це покаже. 
 
Наші моделі мислення просто дуже зациклені на тому, що відбувається тут і зараз, на поверхні, але інколи варто копнути трошки глибше, щоб побачити: світ повсюдно складається з законів фізики, з фізичних об’єктів і явищ. Але щоб охопити це фізичне, треба розвинути межі свого мислення. 
 
Все по місцях розставить у цій книзі не просто фізик, а Нобелівський лауреат.
 
Про автора
Франк Вільчек - лауреат Нобелівської премії з фізики 2004 року.
 
Відгуки
Неперевершений і доступний огляд основоположних фактів фізичного світу.
Стівен Пінкер, автор книжки «Просвітництво сьогодні»
 
Чарівно… Вільчеку вдається передати комплексні фізичні поняття, не завантажуючи при цьому читачів ускладненнями і заплутаними концепціями.
Publishers Weekly
 
Цитати
Про те, як наука та її основи змінюють наш світогляд:
Фундаментальні основи науки можуть підривати віру у традиційні догмати й загальноприйняті речі. Приміром, познайомившись з наукою, важко всерйоз сприймати міфологічні уявлення про явища природи. Хто повірить, що Сонце по небу везе в колісниці бог Аполлон?
Спростуванням стародавніх міфів діло не обмежується. Дерево знання дає такі розкішні плоди, що, скуштувавши від нього, людина вже не захоче іншої їжі. Ненаукова література починає здаватися нудною, ненаукова філософія — нездоровою, ненаукове мистецтво — пустопорожнім, ненаукові традиції — марними, а ненаукова релігія, ясна річ, — безглуздою. Саме так я думав у підліткові роки, коли вперше з головою пірнув у сучасну науку.
 
Про важливість принципу комплементарності в науці: 
Світ простий і складний, логічний і заплутаний, упорядкований і хаотичний. Фундаментальна картина світу не знімає цих дилем, а навпаки, як ми переконалися, поглиблює їх і підкреслює. Неможливо зрозуміти природу фізичної реальності, не прийнявши принципу комплементарності.
Людині теж притаманна така дуальність. Людина маленька і велика, ефемерна і тривка, освічена і темна одночасно. Неможливо глибоко зрозуміти природу людини, не прийнявши принципу комплементарності.
 
Прогнози автора щодо майбутнього:
Поки штучний інтелект досягне людського рівня, можуть минути десятиліття. Однак у нас настільки сильні мотиви, а прогрес настільки невблаганний, що ліквідувати війни, вирішити проблему клімату й епідемій можна буде за якихось сто-двісті років. Зважаючи на переваги у швидкості думки, точності сприйняття й фізичній силі, що їх дають штучні пристрої, припускаю, що інтелектуальна першість перейде від освічених і озброєних технологіями гомо сапієнсів до кіборгів і якихось надрозумних істот.
 
Що сам автор каже про свою книжку:
Це книжка про основні уроки, які ми можемо засвоїти під час вивчення фізики. Я зустрічав багатьох людей, що цікавляться фізичним світом і тим, як його пояснює сучасна наука. Під час написання цієї книжки я пам’ятав про своїх допитливих друзів і тримав у голові їхні запитання.
Для мене ці основоположні уроки означають набагато більше, ніж самі лише факти, що пояснюють фізичний світ. Так, вони є дуже значущими і водночас навдивовижу прекрасними. Але хід думки, який дозволив нам їх відкрити, є так само величезним досягненням. Крім того, ці основи пояснюють те, як ми, люди, вписуємося у загальну картину Всесвіту.

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
В. Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Костянтин Кошеленко

Книги автора / видавництва

Страшне добро ...
Джо Браунинг Ро
Галактика Ґутенберга ...
Маршалл Маклюен
Краще не буває. Нейробіологія відчу ...
Норман Фарб, Зиндел Сигал
Там, де заходить сонце ...
Елена Пшеничная
Приходь без дзвінка ...
Светлана Белоусова

Сьогодні купили