В кафе екзистенціалістів: свобода, буття і абрикосові коктейлі - Сара Бейквелл: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100024619)
kniga.biz.ua

В кафе екзистенціалістів: свобода, буття і абрикосові коктейлі

Код: 2100024619
Купити В кафе екзистенціалістів: свобода, буття і абрикосові коктейлі Сара Бейквелл
539 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Сара Бейквелл
Видавництво Комубук
Сторінок 472
Рік 2024
ISBN 978-617-743-846-4
Обкладинка тверда
Мова Українська

Про книгу В кафе екзистенціалістів: свобода, буття і абрикосові коктейлі

Одного погожого дня на початку 1930-х років у паризькому барі Bec-de-Gaz зустрілися троє. Вони замовили по абрикосовому коктейлю, зручно вмостилися за столиком і взялися обговорювати дещо… екзистенційне. Цими трьома молодими друзями були Жан-Поль Сартр, Симона де Бовуар і Раймон Арон. Саме ця легендарна зустріч на думку істориків започаткувала одну із найвизначальніших філософських та інтелектуальних течій ХХ століття — екзистенціалізм.

Книга «В кафе екзистенціалістів: свобода, буття та абрикосові коктейлі» британської письменниці, професорки та історикині ідей Сари Бейквелл запрошує читачів у насичену й захопливу мандрівку цим потужним філософським рухом. Вона є колективним портретом Жана-Поля Сартра, Симони де Бовуар, Моріса Мерло-Понті, Альбера Камю, Карла Ясперса, Мартіна Гайдеґґера, а також пів дюжини інших європейських письменників і філософів того часу. Сексуальні, вишукані, епатажні, чуттєві й ерудовані: як реагували екзистенціалісти на моральну й політичну кризу 1930-х років? Як вони пережили загальноєвропейську катастрофу воєнного часу? Про що думали та про що говорили у своїх творах і дискусіях у кафе в роки післявоєнної відбудови? Їхні ідеї були не менш глибокими та яскравими, ніж їхні різноманітні й суперечливі особисті долі. Сплітаючи воєдино історію філософського руху з історіями людей, які його творили, Сара Бейквелл розгортає перед читачем неймовірну панораму інтелектуального життя Європи минулого століття, описану з перспективи його домінантних духовних пошуків та цінностей, головною з яких завжди була свобода.

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Володимир Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека

Книги автора / видавництва

Пам’ять про відбуття ...
Абдулразак Гурна
Осінь для ангела ...
Евгений Пашковский

Сьогодні купили