kniga.biz.ua

Встань і вбий першим. Таємна історія ліквідацій ворогів Ізраїлю (Передзамовлення)

Rise and Kill First

Код: 2100028068
690 грн
В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Ронен Берґман
Видавництво Наш Формат
Рік 2025
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Встань і вбий першим. Таємна історія ліквідацій ворогів Ізраїлю

Перша вичерпна історія ізраїльських програм цілеспрямованих вбивств, які сформували ізраїльську націю, Близький Схід і світ загалом — від людини, яку Девід Ремнік назвав «можливо, найкращим (ізраїльським) журналістом-розслідувачем».
 
Талмуд каже: «Якщо хтось прийде вас убити, встаньте і вбийте його першим». Цей інстинкт вживати всіх заходів, навіть найагресивніших, для захисту єврейського народу закладено в ДНК Ізраїлю. З самого початку державності в 1948 році захист нації від шкоди був обов’язком розвідувального співтовариства та збройних сил, і в їхньому величезному арсеналі є одна зброя, на яку вони покладалися, щоб запобігти найсерйознішим загрозам: цілеспрямовані вбивства застосовувалися незліченну кількість разів, проти великих і малих ворогів, іноді у відповідь на напади на ізраїльський народ, а іноді превентивно.
 
У цій захопливій і повчальній книжці журналіст і військовий аналітик Ронен Берґман розповідає про цілеспрямовані програми вбивств: їхні успіхи, невдачі та моральну й політичну ціну, яку довелось заплатити чоловікам і жінкам, що схвалювали і виконували місії.
 
Берґман заручився надзвичайно рідкісною підтримкою багатьох чинних і  колишніх членів уряду Ізраїлю, в тому числі прем’єр-міністрів Шимона Переса, Егуда Барака, Арієля Шарона та Беньяміна Нетаньягу, а також високопоставлених осіб у військових і розвідувальних службах країни: ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю), Моссад (найефективніша розвідувальна служба у світі), Кесарія («Моссад у Моссаді», який здійснює напади на найцінніші цілі) і Шин-Бет (служба внутрішньої безпеки, яка здійснила найбільшу цілеспрямовану кампанію вбивств, щоб зупинити те, що колись здавалося неможливим: тероризм смертників).
 
Включно з непублікованими раніше таємними звітами про ключові операції, а також на основі сотень записаних інтерв’ю та тисяч файлів, до яких Берґман отримав ексклюзивний доступ протягом десятиліть своїх репортажів, книжка «Встань і вбий першим» занурює нас глибоко в серце найтаємнішої діяльності Ізраїлю.
 
ПРО АВТОРА
Ронен Берґман — старший кореспондент із військових і розвідувальних питань Yedioth Ahronoth, найбільшої щоденної платної газети Ізраїлю, і автор журналу The New York Times, де він пише про розвідку, національну безпеку, тероризм і ядерні проблеми. Берґман є автором п’яти бестселерів івритомовної науково-популярної літератури та видання «The Secret War with Iran», опублікованого у Сполучених Штатах видавництвом Free Press. Є лауреатом премії Соколова, найповажнішої журналістської нагороди Ізраїлю міжнародної прес-премії B’nai B’rith, а також інших відзнак. Член адвокатури Ізраїлю, він з відзнакою закінчив юридичний факультет Хайфського університету та працював в офісі генерального прокурора. Переможець стипендії Чівнінга від Міністерства закордонних справ Великої Британії, він отримав ступінь магістра з міжнародних відносин у Кембриджському університеті, де також здобув ступінь доктора філософії з історії.
 
ВІДГУКИ
«Поєднуючи історію та журналістські розслідування, Берґман ніколи не випускає з уваги етичні питання, що виникають, коли держава, заснована як притулок для людей без громадянства, які стали об’єктами геноциду, вирішує, що їй потрібно вбивати, щоб вижити. . . . Ця книжка сповнена шокуючих моментів, дивовижних збурень у розповіді, повній доленосних поворотів і непередбачуваних наслідків.»
The New York Times
 
«Ронен Берґман у наймених деталях виклав історію та масштаби використання Ізраїлем позасудових вбивств як інструменту оборони та зовнішньої політики. Його матеріал яскравий і сенсаційний, але він веде його стабільним курсом, навіть зупиняючись, щоб обговорити ефективність і моральність своєї теми. Результат — переконливе читання незалежно від вашої точки зору.»
Джон Ле Карре, англійський письменник, автор шпигунських романів 

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Вивчи цю кляту англійську! ...
Артем Редванський
Полон ...
Валерія «Нава» Суботіна
Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський

Книги автора / видавництва

Супер-комплект для подолання ПТСР ...
Чарльз Хоуг, Себастиан Юнгер, Ромео Даллер, Джессика Ди Хамфрис
Жінка в мені. Limited edition ...
Бритни Спирс
Комплект книг "Книги, які випе ...
Джим Коллинз, Джерри Поррас, Нассим Талеб
Американська мрія ...
Петр Сандуляк
Як непро***ти проєкт (Як непрофакап ...
Алексей Просницкий

Сьогодні купили