Атлас зниклих тварин - Ніколь Кухарська: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100016089)
kniga.biz.ua

Атлас зниклих тварин

Код: 2100016089
Купити Атлас зниклих тварин Ніколь Кухарська
640 грн
Книга буде передана в службу доставки протягом 4 днів

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Ніколь Кухарська
Видавництво Моноліт-Bizz
Сторінок 64
Рік 2021
ISBN 978-617-7966-24-0
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 60x84/6 (275х290 мм.)

Про книгу Атлас зниклих тварин

Тварини, що зникли порівняно недавно, і ті, яких зазвичай визначають як доісторичних. Істоти небачених розмірів і зовсім крихітні. Коли й чому вони вимерли? Які причини їхньої загибелі? І що треба зробити, щоб не допустити знищення тварин у майбутньому?
 
Усі відповіді — в цій незвичайній книжці, на сторінках якої змальовано дивовижний світ вимерлих тварин. Ви дізнаєтеся, коли на Землі з’явилися перші земноводні, який клімат переважав у юрському періоді, хто першим вжив слово «динозавр», що буквально означає «страшна ящірка», що їли мамонти, чому вимерли дронт і морська корова, як полювали страхітливі шаблезубі тигри й безліч інших цікавих фактів.
 
Вирушайте в неймовірну подорож у просторі й часі з унікальним атласом у руках!
 
Про авторку
Ніколь Кухарська — ілюстраторка й авторка книжок, коміксів і настільних ігор для дітей та підлітків. Закінчила факультет графічного дизайну в Академії образотворчих мистецтв у Катовицях. У її творчому доробку понад двадцять п’ять книжок.
Ніколь співпрацює з багатьма видавництвами в Польщі, Франції, Китаї, Росії, Кореї, Німеччині та Іспанії.
 
ЦИТАТИ З КНИГИ
Тварини юрського періоду
В юрі — другому періоді мезозойської ери — клімат Землі був теплим і вологим. Середня температури повітря становила 20–30 °С. Рослинний світ буяв різноманітною пишною зеленню. Тут панували саговники, араукарія, гінкго, нові різновиди папоротей, хвощі й плауни. Тваринний світ натомість належав динозаврам, серед яких найбільшими були добродушні довгошиї велетні — завроподи. Також наприкінці юрського періоду найдавніші відомі нам птахи — археоптерикси — розправили крила, аби приєднатися до летючих птеродактилів — крилатих плазунів.
 
Динозаври і птерозаври
Динозаври з’явилися в тріасовий період і були домінуючою групою наземних хребетних від початку юрського періоду до кінця крейдового, після якого більшість їхніх видів загадково вимерла. Така ж доля спіткала птерозаврів, летючих рептилій, які підкорили небо у пізньому тріасі. Це були перші хребетні, які могли літати (тобто підніматися у повітря за допомогою сили м’язів).
 
Перші плазуни
Плазуни (інша назва — рептилії) з’явилися у карбон, або кам’яновугільний період. І хоча мільйони років тому з води почали виходити земноводні, проте сучасна наука вважає, що саме плазуни були першими хребетними тваринами, які мешкали на суші. І небезпідставно, бо саме плазуни стали тваринами, які зовсім не залежали від водного середовища, на відміну від земноводних, які відкладали яйця лише у воді.
 
Ранчо Ла-Брея (Лос-Анджелес, США)
Одне з найнезвичайніших місць палеонтологічних досліджень епохи пізнього плейстоцену. Тут у так званих «асфальтових озерах» загинуло багато доісторичних тварин, як-от американський лев чи смілодон. У музеї, що розташований тут, можна побачити скам’янілості тварин, яких власне видобули з пастки «асфальтових озер», а також ознайомитися із секретами роботи палеонтологів.
 
Синапсиди
Сьогодні плазунів, схожих на ссавців, ми називаємо синапсидами. Вони з’явилися на Землі в кінці кам’яновугільного періоду, а домінували у пермській добі і на початку тріасу. Раніше їх вважали плазунами, однак сьогодні ми знаємо, що вони були тісно споріднені із ссавцями. Крім того, синапсиди мали три типи зубів: різці, ікла та моляри. Також вважається, що спочатку це були холоднокровні істоти і лише в процесі еволюції в синапсидів розвинулася відносно постійна температура тіла, яка значною мірою не залежала від температури навколишнього середовища.
 
Перші земноводні
Перші земноводні з'явилися на Землі аж 395 мільйонів років тому в геологічну епоху, що отримала назву «середній девон». Цікаво, що найдавніші сліди першої земноводної тварини було знайдено у Захолмському кар’єрі на території Свентокшиського воєводства Польщі. Знайдені рештки свідчать про те, що ця істота відрізнялася від теперішніх тварин, бо мала характерні ознаки як земноводних, так і риб.





Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Вогнем і мечем. У 2 томах. Том 1 ...
Генрік Сенкевич
Рейс (українською) ...
Сергій Лойко
Блокнот для планування «I Have a Pl ...
Колектив авторів
Голос ...
Марко Роберт Стех
Щоденник Дозволів ...
Влада Євсєєва
Чоловік з моїм іменем ...
Іван Байдак

Книги автора / видавництва

Факти і перекази про драконів ...
Николь Кухарская
Розкажу тобі, мамо, що роблять коти ...
Йоанна Вайс, Николь Кухарская
Тайм-менеджмент. Збірник самарі ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Розвиток мисл ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Ранній розвит ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Побудова нави ...
Коллектив авторов

Сьогодні купили