kniga.biz.ua

Геральдика середньовічної Руси (України). Том ІІ. Геральдика темних віків. Гербова традиція Руського королівства середини XIII — середини XIV ст. (Передзамовлення)

Код: 2100027812
1400 грн
В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
80 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Олег Однороженко
Видавництво Фоліо
Сторінок 576
Рік 2024
ISBN 978-617-551-855-7
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 70х100/16 (170х240 мм.)

Про книгу Геральдика середньовічної Руси (України). Том ІІ. Геральдика темних віків. Гербова традиція Руського королівства середини XIII — середини XIV ст.

У геральдиці часів Руського королівства, поруч зі збереженням традицій ранньої руського герботворення, спостерігаємо динамічні перетворення, що були зумовлені складними обставинами політичного, соціального та культурного розвитку післямонгольського періоду. Якщо в державно-династичних гербах не помічаємо сутнісних змін, ні у змісті гербових фігур, ні у практиках їх уживання, то в разі з геральдикою нобілітету спостерігаємо поширення практики використання урядницьких гербів, що постали як система саме в цей час під візантійським впливом.

Новим явищем у руському герботворенні були також міські герби, найдавніші з яких на руських теренах з’явилися в період держави Романовичів. Найважливішим же результатом розвитку руської геральдики «темних віків» було перетривання традиції уживання родових знаків, як у княжому, так і в боярському середовищі, що справило визначальний вплив на розвиток герботворення Руси в пізньосередньовічний і ранньомодерний періоди.

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Вивчи цю кляту англійську! ...
Артем Редванський
Полон ...
Валерія «Нава» Суботіна
Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський

Книги автора / видавництва

Троє в одному човні (як не рахувати ...
Джером Клапка Джером
Книга рецептів Тараса Адамовича ...
Александр Красовицкий, Евгения Кужавская

Сьогодні купили