Комплект книг «Неканонічний канон». Частина 2 - Марко Вовчок, Агатангел Кримський, Євген Плужник, Осип Турянський: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100023055)
kniga.biz.ua

Комплект книг «Неканонічний канон». Частина 2

Код: 2100023055
Купити Комплект книг «Неканонічний канон». Частина 2 Марко Вовчок, Агатангел Кримський, Євген Плужник, Осип Турянський
861 грн
Книга буде передана в службу доставки протягом 4 днів

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Марко Вовчок, Агатангел Кримський, Євген Плужник, Осип Турянський
Видавництво Віхола
Сторінок 1008
Рік 2023
ISBN 978-617-8257-12-5, 978-617-8257-18-7
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

Про книгу Комплект книг «Неканонічний канон». Частина 2

У комплект входять книги:
Андрій Лаговський
Недуга
Поза межами болю
Інститутка. Оповідання

(Ціна комплекту нижче суми ціни кожної з книг окремо)

"Інститутка. Оповідання"
Марко Вовчок — письменниця, емансипантка, вважається однією з перших авторок у жанрі психологічного реалізму. ЇЇ творчість — це маніфест свободи серед суцільного рабства.
 
У своїх оповіданнях та одній з центральних повістей «Інститутка» авторка змальовує виразні образи героїнь, котрі не хочуть миритися з підневільним життям.
 
З одного боку, бачимо розбещену, жорстоку огидну панночку. Муштра гарним манерам у Пансіоні жодним чином не вплинула на неї, тож вона перетворює життя довколишніх на пекло: психологічний тиск, капризи, побиття, знущання.
 
А з іншого боку — селянку Устину, яка в будь-яких обставинах готова обстоювати власну гідність та жертвувати всім заради права розпоряджатися власним життям.
 
"Поза межами болю"
«Поза межами болю» — автобіографічна повість Осипа Турянського, в якій він зобразив страшний досвід полону під час Першої світової війни. Шістдесят тисяч австрійських полонених опинилися в руках сербів, і ті, відступаючи на захід, гнали їх етапом через гори в Албанію. Зрештою сорок п’ять тисяч бранців загинуло від холоду та хвороб.
 
У центрі сюжету — семеро військових, яким удається втекти від конвоїрів. Навколо льодова пустка, страждання, усвідомлення приреченості й боротьба за життя. Ця книжка-шок, книжка-травма — страшне свідчення солдата, котрий вижив, коли всі його друзі загинули.
 
"Недуга"
Роман «Недуга» показує життя київської інтелігенції та мистецьких кіл 1920-х. Головний герой роману — директор заводу Іван Орловець. Його життя ідеально впорядковане та раціональне: робота, дім, родина, а попереду систематичне будівництво «світлого післяреволюційного майбутнього».
 
Однак, попри позірну стабільність та систематичність, ця конструкція дуже хистка. Одного вечора в опері, куди його затягують друзі, він бачить відому співачку Ірину Завадську. Ця зустріч перевертає життя героя і ставить перед ним питання: якщо нова доба така прекрасна, то чому людина живе сірим, убогим і нещасним життям?
 
У своєму тексті Євген Плужник розглядає «недугу» того покоління: розрив між ідеалом і дійсністю. «Як же можу я будувати для всіх щось прекрасне, коли не стає мені снаги чи волі створити щось бодай пристойне для самого себе», — каже головний герой.
 
"Андрій Лаговський"
«Андрій Лаговський» — це автобіографічний роман, що став одним із ключових текстів українського модернізму та порушив табу на публічне обговорення таких тем, як сексуальна орієнтація і право бути собою.
 
У центрі сюжету інтелектуал, книжник, професор, що постійно рефлексує над своїми станами, бажаннями, почуттями та намагається вижити у традиційному суспільстві. Важливим елементом сюжету стає гомосексуальна орієнтація героя.
 
Це історія про роздвоєність і самотність. Він шукає любові, але не серед жінок, а серед чоловіків, шукає сімейного щастя, вірить у високі ідеали, які руйнуються, прирікає себе на кабінетне схимництво й аскетизм, але не витримує спокус. Зрештою Лаговський залишається надто залежним від тягаря традицій чи попросту нездатним до рішучого бунту, але виборює собі можливість зоставатися «таким, як він є».

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Приворотне зілля ...
Брати Капранови
Латушо ...
Сергій Скарбник
Чи є ще секс у місті? ...
Кендес Бушнелл
Фіджі ...
Наталка Гомель
Намистина мостів ...
Василь Старун
Бар «Когут» ...
Джон Грішем

Книги автора / видавництва

Маруся. Вибрані твори ...
Марко Вовчок
Недуга. Роман. П’єси ...
Евгений Плужник
Дума пралісу. Оповідання ...
Иосиф Турянский
Поза межами болю. Син землі ...
Иосиф Турянский
Інститутка ...
Марко Вовчок
Інститутка. Оповідання ...
Марко Вовчок

Сьогодні купили