Паноптикум. Політика. Статті та есеї - Анатолій Дністровий: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100025461)
kniga.biz.ua

Паноптикум. Політика. Статті та есеї

Код: 2100025461
Купити Паноптикум. Політика. Статті та есеї Анатолій Дністровий
300 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Анатолій Дністровий
Видавництво Yakaboo Publishing
Сторінок 256
Рік 2024
ISBN 978-617-8222-61-1
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Паноптикум. Політика. Статті та есеї

До уваги читача — серія сучасної української літератури, яка твориться у наш час, в Україні і поза нею, і є потужним свідченням того, наскільки сильним і розмаїтим сьогодні є українське слово і українська культура. Це особливо цінно і важливо для нації, яка відстоює у війні право бути і творити власну культуру. Серія поєднує твори як вже відомих авторів, так і яскраві дебюти, бо тут всі — СередСвоїх, тут місце поважній поезії і легкій прозі, драмі і роману, есеям і повісті, критичним нарисам і новелістиці. Творчість авторів, представлених у серії, поєднана із візуалами від українських художників, картини яких презентовано на обкладинках книг. Будьмо СередСвоїх
 
Про книжку:
До уваги читача — історико-політичні, культурологічні, філософські есеї та статті Анатолія Дністрового, написані упродовж останніх 25 років. Держава, індивід, соціальні та політичні трансформації пострадянського суспільства, постідеології — ці та інші теми автор розглядає крізь оптику міждисциплінарного підходу та в контексті сучасних культурних та історичних реалій України. Книга адресована читачам, які цікавляться становленням сучасного суспільства, політичною філософією, питаннями глобального поступу. На думку автора, кожен письменник рано чи пізно прийде до своєї «Книги спостережень» у традиціях видатного українського мисленника та поета Євгена Маланюка. «Паноптикум. Політика» є своєрідною віхою у творчості Анатолія Дністрового як письменника та інтелектуала.
 
Про автора:
Анатолій Дністровий — письменник, філософ, художник, влогер. Народився 1974 року в Тернополі. Член Українського ПЕН. Закінчив історико-філологічне відділення Ніжинського державного педагогічного інституту імені Миколи Гоголя (1997), у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка захистив дисертацію, присвячену континуальному розумінню історії представниками українського радикального націоналізму (2000). Кандидат філософських наук (2001). У різні роки Анатолій Дністровий викладав спецкурси з професійного літературного письма у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та курс лекцій про літературу українського модернізму в Університеті Масарика (Чехія, Брно). Працював дослідником у Національному інституті стратегічних досліджень, де займався питаннями етнополітики, постколоніалізму, гуманітарної безпеки. Він є співавтором низки аналітичних документів НІСД: доповідей «Проблеми та пріоритети модернізації української культурної політики» (2014), «Україна та проект “Русского мира”» (2014), «Системна криза в Україні: передумови, ризики, шляхи подолання» (2014), колективної монографії «Донбас і Крим: ціна повернення» (2015). У 2015–2016 роках Анатолій Дністровий очолював аналітичну групу Голови Верховної Ради України, був учасником урядової піаркампанії 2016–2019 рр. Літературний доробок Дністрового налічує понад 25 книжок поезії, прози, есеїв. Останні книжки: романи «Сіра пейна» (2023), «У сніговому полоні» (2024), «Привиди» (2024), нонфікшн «Розмови з інтелектуалами: інтерв’ю ідей» (2022) і «Битва за життя: щоденник 2022 року» (2024). Поетичні, прозові та есеїстичні твори Анатолія Дністрового перекладено англійською, німецькою, італійською, чеською, польською, естонською, литовською, грузинською, вірменською, сербською, білоруською мовами і відзначено кількома преміями. Як художник про себе заявив у 2013 році. Живописні роботи Дністрового зберігаються в Національному музеї Тараса Шевченка, Харківському літературному музеї. На платформі YouTube веде власний канал гуманітарно-культурологічного спрямування «Анатолій Дністровий». У травні 2022 року долучився до Сил оборони України. Офіцер.

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Якби він був зі мною ...
Лора Новлін
Панк 57 ...
Пенелопа Дуглас
Залишся, якщо кохаєш ...
Колін Гувер
Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябін
Покинь, якщо кохаєш ...
Колін Гувер
Кров і попіл. Із крові й попелу ...
Дженніфер Арментраут

Книги автора / видавництва

Паноптикум. Література. Статті та е ...
Анатолий Днистровый
Привиди ...
Анатолий Днистровый
Битва за життя. Щоденник 2022 року ...
Анатолий Днистровый
Сіра пейна ...
Анатолий Днистровый
Розмови з інтелектуалами ...
Анатолий Днистровый
Дні тривог. Поезії ...
Анатолий Днистровый
Гармидер у Дніпрі ...
Анатолий Днистровый

Сьогодні купили